prof. RNDr.
Ivana Márová
CSc.
FCH, ÚCHPBT – ředitelka ústavu
+420 54114 9419, +420 54114 9351, +420 54114 9352
marova@fch.vut.cz
Projekty
2024
Současná aktuální témata moderních potravinářských věd, zahájení: 01.03.2024, ukončení: 28.02.2025
DetailMezioborový výzkum - biochemie, fyzikální chemie, biotechnologie, zahájení: 01.03.2024, ukončení: 28.02.2025
Detail2023
Aktuální problémy a přístupy k výzkumu v rámci moderních potravinářských věd, zahájení: 01.03.2023, ukončení: 28.02.2024
DetailRozvoj mezioborového přístupu – fyzikální chemie, biochemie a biotechnologie, zahájení: 01.03.2023, ukončení: 28.02.2024
Detail2022
Transformace formy a obsahu vzdělávání na Vysokém učení technickém v Brně, zahájení: 01.04.2022, ukončení: 31.12.2024
DetailPříspěvek k rozvoji moderních potravinářských věd, zahájení: 01.03.2022, ukončení: 28.02.2023
DetailSynergie fyzikální chemie, biochemie a biotechnologie, zahájení: 01.03.2022, ukončení: 28.02.2023
DetailVýzkum a vývoj hygienických pomůcek s orientační detekcí pH k odhalení rizika urogenitálních infekcí, zahájení: 01.01.2022, ukončení: 30.04.2023
Detail2021
Průsečíky fyzikální chemie, biochemie a biotechnologie v moderních aplikacích , zahájení: 01.03.2021, ukončení: 28.02.2022
DetailVývoj a využití progresivních postupů při zpracování, analýze a hodnocení potravin, potravinářských surovin a odpadů., zahájení: 01.03.2021, ukončení: 28.02.2022
Detail2020
Multifunctional high-value fungal biomass from the Norwegian agriculture supply chain by-products, zahájení: 01.11.2020, ukončení: 31.12.2024
DetailAplikace progresivních metod a postupů v rámci moderních potravinářských věd, zahájení: 01.03.2020, ukončení: 28.02.2021
DetailFW01010649, Výzkum a vývoj nové generace inkontinenční pomůcky, zahájení: 01.01.2020, ukončení: 31.12.2023
Detail2019
FV40094, Vývoj nové materiálové základny na základě Hydal PHA pro náhradu mikroplastů, zahájení: 01.04.2019, ukončení: 31.12.2021
DetailVyužití pokročilých metod a postupů v rámci moderních potravinářských věd, zahájení: 01.03.2019, ukončení: 28.02.2020
Detail2018
Chemie je život 2018 ‐ studentská vědecká konference, zahájení: 01.03.2018, ukončení: 28.02.2019
DetailAplikace moderních postupů při výrobě, zpracování a analýze potravin, jejich složek a surovin a při valorizaci odpadů. , zahájení: 01.03.2018, ukončení: 28.02.2019
Detail2017
Vzdělávání excelentních chemiků pro výzkum, vývoj a praxi, zahájení: 01.09.2017, ukončení: 31.01.2022
DetailBiocompatible and biodegradable 3D scaffolds originated from coffee and winery waste, zahájení: 01.06.2017, ukončení: 31.05.2020
DetailBioconversion of low-cost fat materials into high-value PUFA-Carotenoid-rich biomass, zahájení: 01.05.2017, ukončení: 31.12.2020
DetailChemie je život 2017 - studentská vědecká konference, zahájení: 01.03.2017, ukončení: 28.02.2018
DetailProgresivní postupy zpracování a hodnocení potravin a valorizace potravinářských odpadů, zahájení: 01.03.2017, ukončení: 28.02.2018
DetailVývoj přírodních UV filtrů s využitím nosičů na bázi PHA, zahájení: 01.02.2017, ukončení: 31.12.2018
DetailMožnosti neenergetického využití pyrolýzního oleje, zahájení: 16.01.2017, ukončení: 28.07.2017
DetailAplikace biopolymeru PHB, zahájení: 01.01.2017, ukončení: 30.12.2017
DetailVýzkum využití pyrolýzního oleje, zahájení: 01.01.2017, ukončení: 30.11.2017
Detail2016
Vývoj a aplikace progresivních postupů výroby, zpracování a hodnocení bezpečnosti a kvality potravin, potravinářských surovin a jejich složek, zahájení: 01.03.2016, ukončení: 28.02.2017
DetailTF02000062, Transfer biotechnologie Hydal do Číny, zahájení: 01.02.2016, ukončení: 31.12.2018
Detail2015
Charakterizace nanostrukturovaných materiálů, zahájení: 22.06.2015, ukončení: 29.09.2015
DetailModerní postupy výroby a hodnocení kvality a bezpečnosti potravin, jejich složek a potravinářských surovin, zahájení: 01.01.2015, ukončení: 31.12.2015
Detail2014
Příprava a využití mikro- a nanovlákenných filtračních materiálů na bázi biopolymeru PHA, zahájení: 01.10.2014, ukončení: 31.12.2016
DetailVýzkum polyhydroxyalkanoátů - studium akumulace PHA u bakterií schopných degradace nafty, zahájení: 01.09.2014, ukončení: 15.06.2015
DetailCharaktrizace vzorků jablek skladovaných v ochranné atmosféře, zahájení: 06.04.2014, ukončení: 30.06.2014
DetailAnalýza a kultivace fritovacího oleje, zahájení: 19.03.2014, ukončení: 31.12.2014
DetailAplikace progresivních postupů pro zabezpečení zvyšování kvality a bezpečnosti potravin při výrobě a kontrole, zahájení: 01.01.2014, ukončení: 31.12.2014
DetailIdentifikace antimikrobiálních peptidů ve vaječném bílku - Helvetia Pharma, zahájení: 01.01.2014, ukončení: 31.05.2014
Detail7AMB14SK020, Využití odpadních substrátů k biotechnologické produkci metabolitů a obohacené kvasinkové biomasy, zahájení: 01.01.2014, ukončení: 31.12.2015
DetailSledování procesu stárnutí buněk, zahájení: 01.01.2014, ukončení: 31.12.2014
Detail2013
Lysozym Pharmaceutical Biot. , zahájení: 04.02.2013, ukončení: 26.02.2013
DetailOptimalizace technologie PHA, zahájení: 02.01.2013, ukončení: 30.10.2013
DetailVývoj nových postupů v potravinářských technologiích , jejich kontrole a bezpečnosti., zahájení: 01.01.2013, ukončení: 31.12.2013
Detail2012
Aplikace moderních metod v potravinářských technologiích , kontrole a bezpečnosti potravin., zahájení: 01.01.2012, ukončení: 31.12.2012
Detail2011
Inovace Praktika z biochemie zavedením nových instrumentálních úloh, zahájení: 01.01.2011, ukončení: 31.12.2011
DetailHodnocení zátěže ekosystému prioritními polutanty, zahájení: 01.01.2011, ukončení: 31.12.2011
DetailModernizace postupů kontroly a přípravy technologických postupů při výrobě potravin, potravinových doplňků a využití odpadů z potravinářských výrob, zahájení: 01.01.2011, ukončení: 31.12.2011
Detail2010
Změny obsahu aktivních látek v lokálních druzích ovoce v průběhu dlouhodobého uchovávání, zahájení: 01.09.2010, ukončení: 31.03.2011
DetailVyužití chemických, biochemických a toxikologických metod k hodnocení zátěže ekosystémů, zahájení: 01.01.2010, ukončení: 31.12.2010
DetailStudium potravin a potravinových doplňků z pohledu zvýšení jejich bezpečnosti, zdraví prospěšnosti, autentičnosti a využití odpadů, které vznikají při zpracování surovin pro potravinářské účely., zahájení: 01.01.2010, ukončení: 31.12.2010
Detail2008
Podpora nadaných žáků v rámci středoškolské odborné činnosti - Analýza fenolických látek charakteristických pro české pivo, zahájení: 31.10.2008, ukončení: 31.03.2009
DetailQH81056, Studium enzymatické aktivity pro zlepšení biologického potenciálu jarního sladovnického ječmene, zahájení: 01.03.2008, ukončení: 31.12.2012
Detail2B08057, Vývoj moderních metod pro hodnocení autenticity ,,českého piva", zahájení: 01.03.2008, ukončení: 31.12.2011
Detail2007
Inovace výuky biochemie na FCH VUT v Brně, zahájení: 01.01.2007, ukončení: 31.12.2007
Detail2006
Kompex kurzů pro celoživotní vzdělávání v oblasti aplikované chemie, ochrany životního prostředí a krizového řízení, zahájení: 05.01.2006, ukončení: 31.12.2007
DetailVliv technologických úprav na kvalitu a chuť přírodních ovocných šťáv, zahájení: 01.01.2006, ukončení: 31.12.2006
DetailRozšíření a inovace předmětu Genové technologie, zahájení: 01.01.2006, ukončení: 31.12.2006
DetailTestování metod transformace kvasinkových buňek crt geny, zahájení: 01.01.2006, ukončení: 31.12.2006
Detail2005
Možnosti regulace biosyntézy karotenoidů v kvasinkách, zahájení: 01.01.2005, ukončení: 31.12.2005
DetailIAA400310506, Systémy mikrofluidiky a hmotností spektrometrie pro diferenciální proteomickou a metabolickou analýzu průmyslově významných mikroorganismů, zahájení: 01.01.2005, ukončení: 31.12.2008
Detail2004
Postgraduální kurz aplikované chemie pro učitele středních škol a VOŠ, zahájení: 01.01.2004, ukončení: 31.12.2004
DetailStudium izolace a separace sacharidů z vybraných biologických materiálů, zahájení: 01.01.2004, ukončení: 31.12.2004
DetailCharakterizace biopolymerů pomocí separačních a MS metod, zahájení: 01.01.2004, ukončení: 31.12.2004
DetailRozšíření a inovace praktika z genových technologií, zahájení: 01.01.2004, ukončení: 31.12.2004
Detail2003
Vliv exogenního stresu na životnost a aktivitu průmyslových kvasinek, zahájení: 01.01.2003, ukončení: 31.12.2003
Detail2002
Sledování vlivu stresových podmínek na produkci pigmentů, zahájení: 01.01.2002
DetailVliv stresových faktorů na metabolickou aktivitu karotenogenních kvasinek, zahájení: 01.01.2002, ukončení: 31.12.2003
Detail