Detail projektu
Vývoj moderních metod pro hodnocení autenticity ,,českého piva"
Období řešení: 1.3.2008 — 31.12.2011
Zdroje financování
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR - Zdravý a kvalitní život
- částečně financující (1. 3. 2008 - 31. 12. 2011)
Označení
2B08057
Originální jazyk
čeština
Řešitelé
Márová Ivana, prof. RNDr., CSc. - hlavní řešitel
Útvary
Fakulta chemická
- odpovědné pracoviště (3.6.2008 - nezadáno)
Fakulta chemická
- příjemce (3.6.2008 - nezadáno)
Výsledky
DOUŠOVÁ, P.; ČÁSLAVSKÝ, J. Application of volatile compounds distribution for the assessment of the Czech beer authenticity. Chemické listy. Praha: 2011. p. s975 (s975 p.)ISSN: 0009-2770.
Detail
MÁROVÁ, I.; OBRUČA, S.; LICHNOVÁ, A.; PEKAŘ, M. Nanoencapsulation of beer phenolics. 3rd International Conference, NANOCON 2011, Conference Proceedings. 1. Ostrava: Tanger Ltd., 2011. p. 78-78. ISBN: 978-80-87294-23-9.
Detail
MÁROVÁ, I.; HÁRONIKOVÁ, A.; PETRIK, S. Production of single-cell oil and carotene-enriche biomass by red yeasts cultivated on waste glycerol. CURRENT OPINION IN BIOTECHNOLOGY. Amsterdam/London/Oxford: Elsevier, 2011. p. S98 (S98 p.)ISSN: 0958-1669.
Detail
MÁROVÁ, I.; OBRUČA, S.; LICHNOVÁ, A.; PEKAŘ, M. Study of Micro- and Nanoencapsulation of Beer Phenolics. 3rd International Conference, NANOCON 2011, Conference Proceedings. 1. Ostrava: Tanger Ltd., 2011. p. 78-78. ISBN: 978-80-87294-23-9.
Detail
MÁROVÁ, I.; MATĚJKOVÁ, M.; DUROŇOVÁ, K.; LICHNOVÁ, A.; PAŘILOVÁ, K. Influence of long-term freezing on polyphenols content in some local berries. 11th International Nutrition and Diagnostic Conference. Brno: RADANAL Ltd., 2011. p. 108 ( p.)ISBN: 978-80-7395-378-2.
Detail
HÁRONIKOVÁ, A.; MÁROVÁ, I.; BREIEROVA, E. Using two molecular techniques - DGGE and PFGE - to identification and characterization of red yeast strains. Sborník příspěvků: XV. Setkání biochemiků a molekulárních biologů. Masarykova univerzita: Brno, 2011. p. 72-72. ISBN: 978-80-210-5594-0.
Detail
PAŘILOVÁ, K.; MÁROVÁ, I.; BENEŠOVÁ, P.; LICHNOVÁ, A. Analysis of polyphenols in lager beers of different origin: A contribution to beer autenticity determination. Sitges, Barcelona, Španělsko: Viajes Iberia, 2011. p. 139 ( p.)
Detail
LICHNOVÁ, A.; OBRUČA, S.; MÁROVÁ, I.; PAŘILOVÁ, K. Encapsulation of selected polyphenols into micro- and nanoparticles. Sitges, Barcelona, Španělsko: Viajes Iberia, 2011. p. 164-165.
Detail
SVOBODA, Z.; MIKULÍKOVÁ, R.; BĚLÁKOVÁ, S.; BENEŠOVÁ, K.; MÁROVÁ, I. Optimization of modern analytical SPME and SPDE methods for determination of Trans-2-nonenal in barley, malt and beer. CHROMATOGRAPHIA, 2011, vol. 73, no. SI, p. 157-161. ISSN: 0009-5893.
Detail
MÁROVÁ, I.; PAŘILOVÁ, K.; FRIEDL, Z.; DUROŇOVÁ, K.; OBRUČA, S. Analysis of phenolic compounds in lager beers of different origin: a contribution to potential determination of the autenticity of Czech beer. CHROMATOGRAPHIA, 2011, vol. 73, no. SI, p. 83-95. ISSN: 0009-5893.
Detail
HÁRONIKOVÁ, A.; STAREČKOVÁ, T.; KUBÁČKOVÁ, M.; JANKEJE, K.; BREIEROVA, E.; MÁROVÁ, I. Use of DGGE a PFGE to identification of red yeasts red strains. Bratislava: 2011. p. 82-82.
Detail
LICHNOVÁ, A.; JAŠKOVÁ, M.; MÁROVÁ, I. Determination of Active Compounds in Instant Baby Teas. Chemické listy. Chemické listy. Brno: 2011. p. s1016 (s1017 p.)ISSN: 0009-2770.
Detail
LICHNOVÁ, A.; VALENTOVÁ, R.; MÁROVÁ, I. Determination of Phenolic Glycosides and Aglycons in Selected Kinds of Rice. Chemické listy. Chemické listy. Brno: 2011. p. 1016-1017. ISSN: 0009-2770.
Detail
PAŘILOVÁ, K.; MÁROVÁ, I.; JAŠKOVÁ, M.; DUROŇOVÁ, K.; LICHNOVÁ, A. Analysis of biologically active substances in some baby beverages. 11th International Nutrition and Diagnostic Conference. Brno: RADANAL Ltd., Pardubice, 2011. p. 109-109. ISBN: 978-80-7395-378-2.
Detail
LICHNOVÁ, A.; VALENTOVÁ, R.; MÁROVÁ, I. Biologically active phenolic substances in rice and their antioxidant and antimutagenic effects. 11th International Nutrition and Diagnostic Conference. Brno: RADANAL Ltd., 2011. p. 107 ( p.)ISBN: 978-80-7395-378-2.
Detail
MÁROVÁ, I.; GOJKOVIC, Ž.; LICHNOVÁ, A.; VONDRÁČKOVÁ, H.; PETRIK, S.; DVOŘÁKOVÁ, T. Analysis of phenolic content and antimutagenic properties in selected cereal products. Book of Abstracts, 10th International Conference on Nutrition and Diagnostics. Pardubice: University Pardubice, 2010. p. 86-87. ISBN: 978-80-7395-257-0.
Detail
DUROŇOVÁ, K.; MÁROVÁ, I.; LICHNOVÁ, A. Analysis of Flavonoids in Honey of Different Origin by LC/MS/ESI. 8th Balaton Symposium on High-performance Separation Methods and 15th Internacional Symposium on Separation Sciences; Book of Abstracts. Pécs, Hungary: Hungarian Society for Separation Sciences, 2009. p. 180-181. ISBN: 978-963-06-7878-0.
Detail
OBRUČA, S.; MÁROVÁ, I.; PAŘILOVÁ, K.; MÜLLER, L.; ZDRÁHAL, Z.; MIKULÍKOVÁ, R. Analysis of Active substances in "Czech Beer". 8th Balaton Symposium on High-Performance Separation Method and 15th International Symposium on Separation Sciences: Book of Abstracts. 1. Pésc: Hungarian Society for Separation Science, 2009. p. 204-204. ISBN: 978-963-06-7878-0.
Detail
ČARNECKÁ, M.; MÁROVÁ, I. Finishing the S.pombe genome deletion project. An update. Cell Cycle, 2010, vol. 9, no. 12, p. 2399-2402. ISSN: 1538-4101.
Detail
LICHNOVÁ, A.; VONDRÁČKOVÁ, H.; MÁROVÁ, I. Determination of phenolic compounds in cereal products. Chemické listy, 2010, vol. 104, no. 6, p. 574-575. ISSN: 0009-2770.
Detail
Odpovědnost: Márová Ivana, prof. RNDr., CSc.