Detail projektu
Vybrané aspekty a trendy současných potravinářských věd
Období řešení: 1.3.2025 — 28.2.2026
Zdroje financování
Vysoké učení technické v Brně - Vnitřní projekty VUT
O projektu
V rámci DSP Potravinářská chemie budou řešeny práce studentů zaměřené vybraná aktuální témata a přístupy k výzkumu v rámci moderních potravinářských věd od zpracování potravin, surovin, odpadů i obalů přes rozvoj pokročilých instrumentálních a molekulárních technik k analýze autenticity, bezpečnosti a hygieny potravin a obsahu, účinku a stability aktivních látek. Při komplexním zpracování, využití a valorizaci odpadních surovin z potravinářství bude aplikován koncept cirkulární ekonomiky.
Označení
FCH-S-25-8818
Originální jazyk
čeština
Řešitelé
Márová Ivana, prof. RNDr., CSc. - hlavní řešitel
Brázda Václav, prof. Mgr., Ph.D. - spoluřešitel
Buchtíková Iva, Ing., Ph.D. - spoluřešitel
Diviš Pavel, doc. Ing., Ph.D. - spoluřešitel
Fialová Lenka, Ing., Ph.D. - spoluřešitel
Gajdušek Martin, Ing. - spoluřešitel
Gerspitzerová Nela, Ing. - spoluřešitel
Gross Michal, Ing. - spoluřešitel
Guziurová Pavlína, Ing. - spoluřešitel
Holub Jiří, Ing., Ph.D. - spoluřešitel
Hudečková Helena, Ing., Ph.D. - spoluřešitel
Knapovská Pavlína, Ing. - spoluřešitel
Kovalčík Adriána, prof. Ing., Ph.D. - spoluřešitel
Kubalová Michaela, Ing. - spoluřešitel
Mikulíková Renata, doc. RNDr., Ph.D. - spoluřešitel
Obračaj Jan, Ing. - spoluřešitel
Obruča Stanislav, prof. Ing., Ph.D. - spoluřešitel
Pacasová Viktorie-Alexandra, Ing. - spoluřešitel
Pořízka Jaromír, Ing., Ph.D. - spoluřešitel
Rychetský Matěj, Ing. - spoluřešitel
Útvary
Ústav chemie potravin a biotechnologií
- interní (1.1.2025 - 31.12.2025)
Fakulta chemická
- příjemce (1.1.2025 - 31.12.2025)
Odpovědnost: Márová Ivana, prof. RNDr., CSc.