Project detail

Vybrané aspekty a trendy současných potravinářských věd

Duration: 1.3.2025 — 28.2.2026

Funding resources

Vysoké učení technické v Brně - Vnitřní projekty VUT

On the project

V rámci DSP Potravinářská chemie budou řešeny práce studentů zaměřené vybraná aktuální témata a přístupy k výzkumu v rámci moderních potravinářských věd od zpracování potravin, surovin, odpadů i obalů přes rozvoj pokročilých instrumentálních a molekulárních technik k analýze autenticity, bezpečnosti a hygieny potravin a obsahu, účinku a stability aktivních látek. Při komplexním zpracování, využití a valorizaci odpadních surovin z potravinářství bude aplikován koncept cirkulární ekonomiky.

Mark

FCH-S-25-8818

Default language

Czech

People responsible

Márová Ivana, prof. RNDr., CSc. - principal person responsible
Brázda Václav, prof. Mgr., Ph.D. - fellow researcher
Buchtíková Iva, Ing., Ph.D. - fellow researcher
Diviš Pavel, doc. Ing., Ph.D. - fellow researcher
Fialová Lenka, Ing., Ph.D. - fellow researcher
Gajdušek Martin, Ing. - fellow researcher
Gerspitzerová Nela, Ing. - fellow researcher
Gross Michal, Ing. - fellow researcher
Guziurová Pavlína, Ing. - fellow researcher
Holub Jiří, Ing., Ph.D. - fellow researcher
Hudečková Helena, Ing., Ph.D. - fellow researcher
Knapovská Pavlína, Ing. - fellow researcher
Kovalčík Adriána, prof. Ing., Ph.D. - fellow researcher
Kubalová Michaela, Ing. - fellow researcher
Mikulíková Renata, doc. RNDr., Ph.D. - fellow researcher
Obračaj Jan, Ing. - fellow researcher
Obruča Stanislav, prof. Ing., Ph.D. - fellow researcher
Pacasová Viktorie-Alexandra, Ing. - fellow researcher
Pořízka Jaromír, Ing., Ph.D. - fellow researcher
Rychetský Matěj, Ing. - fellow researcher

Units

Institute of Food Science and Biotechnology
- internal (1.1.2025 - 31.12.2025)
Faculty of Chemistry
- beneficiary (1.1.2025 - 31.12.2025)