Nabídka programů

Potravinářská chemie a
biotechnologie

Prezenční 2 roky Zakončeno titulem Ing.

Láká vás spojit chemii potravin, biotechnologie a inovativní metody do jednoho oboru? Pak je studijní program Potravinářská chemie a biotechnologie to pravé pro vás. Naučíte se analyzovat složení potravin, pomocí moderních technologií ověřovat jejich autenticitu a optimalizovat výrobní procesy. Zjistíte, jak využít biotechnologie pro udržitelnou produkci metabolitů, biopolymerů a zpracování vedlejších produktů a jak v nich aplikovat moderní bioinženýrské metody.

Uplatnění najdete v potravinářském, biotechnologickém i farmaceutickém průmyslu. Můžete se stát součástí vývoje nových biomateriálů, potravin a funkčních složek nebo pracovat v oblasti bezpečnosti a kontroly potravin, kosmetiky a léčiv či se podílet na výzkumu a inovacích. Chemie potravin a biotechnologie jsou klíčem k moderním trendům nejen ve výživě a udržitelné produkci potravin ale i v biotechnologiích – přidejte se k nám a buďte součástí této budoucnosti!

Tento program zajišťuje Ústav chemie potravin a biotechnologií.

E-přihláška

Inovace pro zdravější a udržitelnější budoucnost

Studuj chemii na VUT

Jak se příhlásit na FCH