Láká vás spojit chemii potravin, biotechnologie a inovativní metody do jednoho oboru? Pak je studijní program Potravinářská chemie a biotechnologie to pravé pro vás. Naučíte se analyzovat složení potravin, pomocí moderních technologií ověřovat jejich autenticitu a optimalizovat výrobní procesy. Zjistíte, jak využít biotechnologie pro udržitelnou produkci metabolitů, biopolymerů a zpracování vedlejších produktů a jak v nich aplikovat moderní bioinženýrské metody.
Uplatnění najdete v potravinářském, biotechnologickém i farmaceutickém průmyslu. Můžete se stát součástí vývoje nových biomateriálů, potravin a funkčních složek nebo pracovat v oblasti bezpečnosti a kontroly potravin, kosmetiky a léčiv či se podílet na výzkumu a inovacích. Chemie potravin a biotechnologie jsou klíčem k moderním trendům nejen ve výživě a udržitelné produkci potravin ale i v biotechnologiích – přidejte se k nám a buďte součástí této budoucnosti!
Tento program zajišťuje Ústav chemie potravin a biotechnologií.
E-přihláška
Inovace pro zdravější a udržitelnější budoucnost