Ženy z VUT, které hýbou světem vědy a techniky
Tvrzení, že věda a technika jsou pouze pro muže, je pouhým předsudkem. Na Vysokém učení technickém v Brně najdete celkem 621 žen, které jsou pro vědu a techniku nepostradatelné. U příležitosti k ...
Láká vás spojit chemii potravin, biotechnologie a inovativní metody do jednoho oboru? Pak je studijní program Potravinářská chemie a biotechnologie to pravé pro vás. Naučíte se analyzovat složení potravin, pomocí moderních technologií ověřovat jejich autenticitu a optimalizovat výrobní procesy. Zjistíte, jak využít biotechnologie pro udržitelnou produkci metabolitů, biopolymerů a zpracování vedlejších produktů a jak v nich aplikovat moderní bioinženýrské metody.
Uplatnění najdete v potravinářském, biotechnologickém i farmaceutickém průmyslu. Můžete se stát součástí vývoje nových biomateriálů, potravin a funkčních složek nebo pracovat v oblasti bezpečnosti a kontroly potravin, kosmetiky a léčiv či se podílet na výzkumu a inovacích. Chemie potravin a biotechnologie jsou klíčem k moderním trendům nejen ve výživě a udržitelné produkci potravin ale i v biotechnologiích – přidejte se k nám a buďte součástí této budoucnosti!
Tento program zajišťuje Ústav chemie potravin a biotechnologií.
Inovace pro zdravější a udržitelnější budoucnost
Tvrzení, že věda a technika jsou pouze pro muže, je pouhým předsudkem. Na Vysokém učení technickém v Brně najdete celkem 621 žen, které jsou pro vědu a techniku nepostradatelné. U příležitosti k ...
Cementářský průmysl vytváří až 8 % celosvětové produkce CO2. Odborníci z Fakulty chemické a Fakulty strojního inženýrství VUT proto testují způsob, jak snížit emisní zátěž provázející výrobu ...