doc. Ing.

Eva Vítová

Ph.D.

FCH, ÚCHPBT – docent

+420 54114 9475, +420 54114 9353, +420 54114 9574
vitova@fch.vut.cz

Odeslat VUT zprávu

doc. Ing. Eva Vítová, Ph.D.

Publikace

  • 2024

    TRENZOVÁ, K.; GROSS, M.; VÍTOVÁ, E.; POŘÍZKA, J.; DIVIŠ, P. EXPLORING THE IMPACT OF DIFFERENT PACKAGING TYPES AND REPEATED PACKAGE OPENING ON VOLATILE COMPOUND CHANGES IN GROUND ROASTED COFFEE. Journal of Microbiology, Biotechnology and Food Sciences, 2024, roč. e11022, č. srpen 2024, ISSN: 1338-5178.
    Detail | WWW

  • 2023

    RYCHETSKÝ, M.; KADLECOVÁ, Z.; VÍTOVÁ, E.; VOJTOVÁ, L. Maximizing the potential of natural antimicrobial and antioxidant extracts for food application. 3rd Food Chemistry Conference, Dresden; Book of abstracts. Dresden: 2023. s. 168-168.
    Detail

    GROSS, M.; VÍTOVÁ, E.; RYCHETSKÝ, M. Effect of Echinacea purpurea Extract on Nutritional and Sensory Quality of Fresh Cheese. Book of abstracts 9th International Conference on CHEMICAL REACTIONS IN FOODS IX (CRF 2023). 1. Prague: University of Chemistry and Technology Prague, 2023. s. 50-50. ISBN: 978-80-7592-204-5.
    Detail | WWW

    RYCHETSKÝ, M.; VÍTOVÁ, E. Impact of different extraction methods on composition and functional properties of Filipendula ulmaria extract. Book of abstracts 9th International Conference on CHEMICAL REACTIONS IN FOODS IX (CRF 2023), September 13–15, 2023 Prague, Czech Republic. 1. Prague: University of Chemistry and Technology, Prague, 2023. s. 52-52. ISBN: 978-80-7592-204-5.
    Detail | WWW

    KADLECOVÁ, Z.; RYCHETSKÝ, M.; VÍTOVÁ, E.; VOJTOVÁ, L. Preparation of Liposome-enriched system for Controlled Release of Calendula Officinalis Extract in DFU Treatment. THE TWENTY-FOURTH ANNUAL CONFERENCE YUCOMAT 2023 Program and Book of Abstracts Herceg Novi, September 4-8, 2023. 1. Belgrade: Materials Research Society of Serbia, 2023. s. 111-111. ISBN: 978-86-919111-8-8.
    Detail | WWW

  • 2022

    VÍTOVÁ, E.; ZEMANOVÁ, J.; GROSS, M.; SUSKÁ, A. Volatile Compounds and Sensory Quality of Fresh Cheese Enriched with Extract of Plectranthus amboinicus. International conference "Challenges in food flavor and volatile compounds analysis" Book of abstracts. Poznań University of Life Sciences: 2022. s. 22-22.
    Detail

    GROSS, M.; VÍTOVÁ, E.; DIVIŠ, P.; POŘÍZKA, J. Monovarietal wines from Moravian wine region chemical characterization: A case study of Veltliner green, Sauvignon and Palava varieties. International conference "Challenges in food flavor and volatile compounds analysis" Book of abstracts. Poznań University of Life Sciences: 2022. s. 16-16.
    Detail

    GROSS, M.; VÍTOVÁ, E. Volatile Compounds as a Tool for Wine Authentification: Case Study of PIWI Varieties Hibernal, Johanniter and Solaris. Sborník prací. Fakulta prírodných vied, UCM v Trnave: Fakulta prírodných vied, UCM v Trnave, 2022. s. 22-27. ISBN: 978-80-572-0242.
    Detail

  • 2021

    VÍTOVÁ, E.; ZEMANOVÁ, J.; VESPALCOVÁ, M. ARONIE – hodnotný přírodní zdroj zdraví prospěšných látek. Výživa a potraviny. Výživa servis s.r.o. GM FP, 2021, roč. 76, č. 5, s. 122-124. ISSN: 1211-846X.
    Detail | WWW

    VÍTOVÁ, E.; ZEMANOVÁ, J.; MAHDALOVÁ, M.; ŠIMÍČKOVÁ, A. Senzorická kvalita sýrových analogů vyrobených s přídavkem vybraných ořechových olejů. Sborník XLVII. konference o jakosti potravin a potravinových surovin. Mendelu Brno: Mendelu Brno, 2021. s. 198-206. ISBN: 978-80-7509-785-9.
    Detail

  • 2020

    VÍTOVÁ, E.; ZEMANOVÁ, J.; ŠIMÍČKOVÁ, A.; ĎUBAŠÁKOVÁ, M.; FAJTL, Z. Profil těkavých látek muďoulu trojlaločného (Asimina triloba). Sborník abstraktů XLVI. konference o jakosti potravin a potravinových surovin. Mendelova univerzita v Brně: Vydavatelství Mendelovy univerzity v Brně, 2020. s. 184-184. ISBN: 978-80-7509-711-8.
    Detail

    SÝKORA, M.; VÍTOVÁ, E. Determination of biogenic amines in Swiss and Dutch type cheeses. 2020. s. 72-73.
    Detail

    SÝKORA, M.; VÍTOVÁ, E., JELEN, H. H. Application of vacuum solid-phase microextraction for the analysis of semi-hard cheese volatiles. European Food Research and Technology, 2020, roč. 246, č. 3, s. 573-580. ISSN: 1438-2385.
    Detail | WWW | Plný text v Digitální knihovně

  • 2019

    VÍTOVÁ, E.; ZEMANOVÁ, J.; SŮKALOVÁ, K.; SÝKORA, M.; BUŇKA, F. Senzorická kvalita tavených sýrových analogů s přídavkem rostlinných tuků. In Sborník abstraktů XLV. konference o jakosti potravin a potravinových surovin. Mendelova univerzita v Brně: Vydavatelství Mendelovy univerzity v Brně, 2019. s. 112-118. ISBN: 978-80-7509-647-0.
    Detail

    VÍTOVÁ, E.; ZEMANOVÁ, J.; BURDĚJOVÁ, L.; ŠIMÍČKOVÁ, A.; ĎUBAŠÁKOVÁ, M. Flavour of red, white and black currants: comparison of instrumental and sensory data. sborník abstraktů. Sevilla: 2019. s. 66-66.
    Detail

    SÝKORA, M.; VÍTOVÁ, E. Influence of starter culture on volatile compounds in "Moravský bochník" cheese. soubor abstraktů. 2019. s. 66-66.
    Detail

    ZEMANOVÁ, J.; VÍTOVÁ, E.; ĎUBAŠÁKOVÁ, M.; VESPALCOVÁ, M. Study of Echinacea Content Substances. In 19th International Nutrition & Diagnostics Conference - Book of Proceedings. Pardubice: Univerzita Pardubice, 2019. s. 98-98. ISBN: 978-80-7560-245-9.
    Detail | WWW

    BURDĚJOVÁ, L.; VÍTOVÁ, E. Assessment of volatile compounds with emphasis on volatile allergens in selected dried medicinal plants using solid phase microextraction coupled with gas chromatography–mass spectrometry. Chemical Papers, 2019, roč. 74, č. 2, s. 1-12. ISSN: 1336-9075.
    Detail | WWW

  • 2018

    SÝKORA, M.; VÍTOVÁ, E. Monitoring of the fatty acid content in Swiss type cheese. 7th Meeting on Chemistry and Life 2018. Book of abstracts. Vysoké učení technické v Brně, Fakulta chemická, Purkyňova 464/118, 612 00 Brno, 2018. s. 145-146. ISBN: 978-80-214-5488-0.
    Detail

    VÍTOVÁ, E.; SÝKORA, M.; MAHDALOVÁ, M.; SŮKALOVÁ, K. Influence of aroma compounds on sensory quality of processed cheese analogues. 7th Meeting on Chemistry and Life 2018. Book of abstracts. FCH VUT v Brně: FCH VUT v Brně, 2018. s. 69-69. ISBN: 978-80-214-5488-0.
    Detail

  • 2017

    VÍTOVÁ, E.; SŮKALOVÁ, K.; MAHDALOVÁ, M.; BURDĚJOVÁ, L.; MATĚJÍČEK, A.; KAPLAN, J. Influence of volatile compounds on flavour of selected cultivars of gooseberry. Chemical Papers, 2017, roč. 71, č. 10, s. 1895-1908. ISSN: 0366-6352.
    Detail

    ADÁMKOVÁ, A.; ADÁMEK, M.; MLČEK, J.; BORKOVCOVÁ, M.; BEDNÁŘOVÁ, M.; KOUŘIMSKÁ, L.; SKÁCEL, J.; VÍTOVÁ, E. Welfare of the Mealworm (Tenebrio molitor) Breeding With Regard to Nutrition Value and Food Safety. Potravinárstvo, 2017, roč. 11, č. 1, s. 460-465. ISSN: 1337-0960.
    Detail | WWW | Plný text v Digitální knihovně

    BURDĚJOVÁ, L.; POLOVKA, M.; POŘÍZKA, J.; VÍTOVÁ, E. Multi-experimental characterization of selected medical plants growing in the Czech Republic. Chemical Papers, 2017, roč. 12, č. 103, s. 1605-1621. ISSN: 1336-9075.
    Detail | WWW

  • 2016

    BUTOROVÁ, L.; VÍTOVÁ, E.; POLOVKA, M. Comparison of volatiles identified in Aronia melanocarpa and Amelanchier alnifolia using solid-phase microextraction coupled to gas chromatography-mass spectrometry. Journal of Food and Nutrition Research, 2016, roč. 55, č. 1, s. 57-68. ISSN: 1336-8672.
    Detail | WWW

    BURDĚJOVÁ, L.; VÍTOVÁ, E. Comparison of volatiles identified in aronia melanocarpa and amelanchier alnifolia using solid-phase microextraction coupled to gas chromatography-mass spectrometry. Journal of Food and Nutrition Research, 2016, roč. 55, č. 1, s. 57-68. ISSN: 1336-8672.
    Detail | WWW

    BUTOROVÁ, L.; POLOVKA, M.; POŘÍZKA, J.; VÍTOVÁ, E. Multi- experimental characterization of selected medical plants growing in the Czech Republic. Book of Abstracts 8th Central European Conference Chemistry towards Biology. Brno, Czech Republic: University of Veterinary and Pharmaceutical Sciences Brno, Czech Republic, 2016. s. 87-87. ISBN: 978-80-7305-777- 0.
    Detail | WWW

  • 2015

    VÍTOVÁ, E.; SŮKALOVÁ, K.; MAHDALOVÁ, M.; BUTOROVÁ, L.; MUSILOVÁ, L.; PECINOVÁ, E. Comparison of sensory quality of model Swiss cheese with commercially obtained corresponding product. Chemistry and Life 2015 - Book of abstracts. 1. Brno: Brno University of Technology, 2015. s. 95-96. ISBN: 978-80-214-5228- 2.
    Detail

    VÍTOVÁ, E.; SŮKALOVÁ, K.; MAHDALOVÁ, M.; BUTOROVÁ, L.; MELIKANTOVÁ, M. Comparison of selected aroma compounds in cultivars of sea buckthorn (Hippophae rhamnoides L.). Chemical Papers, 2015, roč. 69, č. 6, s. 881-888. ISSN: 0366-6352.
    Detail

    VÍTOVÁ, E.; SŮKALOVÁ, K.; MAHDALOVÁ, M.; BURDĚJOVÁ, L.; BABÁK, L.; MATĚJÍČEK, A. Comparison of flavour and volatile flavour compounds of mixed elderberry juices. Acta Universitatis Agriculturae et Silviculturae Mendelianae Brunensis, 2015, roč. 63, č. 1, s. 147-152. ISSN: 1211-8516.
    Detail | WWW | Plný text v Digitální knihovně

    Bubelová, Z., Tremlová, B., Buňková, L., Pospiech, M., Vítová, E., Buňka, F. The effect of long-term storage on the quality of sterilized processed cheese. JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE, 2015, roč. 52, č. 8, s. 4985-4993. ISSN: 0022-1155.
    Detail | WWW

    VÍTOVÁ, E.; SŮKALOVÁ, K.; MAHDALOVÁ, M.; BUTOROVÁ, L.; MUSILOVÁ, L.; PECINOVÁ, E. Comparison of sensory quality of model Swiss cheese with commercially obtained corresponding product. Czech Chemical Society Symposium Series, 2015, roč. 13, č. 2, s. 152-154. ISSN: 2336- 7210.
    Detail

    SŮKALOVÁ, K.; VÍTOVÁ, E.; BUŇKA, F.; MAHDALOVÁ, M. Influence of vegetable oils on fatty acids composition in processed cheese analogues. Chemistry and Life 2015 - Book of abstracts. 1. Brno: Brno University of Technology, 2015. s. 100-100. ISBN: 978-80-214-5228- 2.
    Detail

    MAHDALOVÁ, M.; VÍTOVÁ, E.; RYGLOVÁ, H.; SŮKALOVÁ, K.; BUŇKA, F. The development of volatile flavour compounds during ripening of Gouda cheese. Chemistry & Life 2015 – Book of Abstracts. 1. Brno University of Technology, Faculty of Chemistry: Brno University of Technology, Faculty of Chemistry, 2015. s. 97-98. ISBN: 978-80-214-5228- 2.
    Detail

    BUTOROVÁ, L.; POLOVKA, M.; TOBOLKOVÁ, B.; VÍTOVÁ, E. Assessment of antioxidant properties of different types of herbs by EPR and UV- VIS spectroscopy. Chemistry & Life 2015 - Book of Abstracts. 1. Brno: Brno University of Technology, Faculty of Chemistry, 2015. s. 96-96. ISBN: 978-80-214-5228- 2.
    Detail

    DIVIŠOVÁ, R.; VÍTOVÁ, E.; DIVIŠ, P.; ZEMANOVÁ, J.; OMELKOVÁ, J. Validation of SPME–GC–FID Method for Determination of Fragrance Allergens in Selected Cosmetic Products. ACTA CHROMATOGRAPHICA, 2015, roč. 27, č. 3, s. 509-523. ISSN: 1233-2356.
    Detail | WWW

    SŮKALOVÁ, K.; VÍTOVÁ, E.; BUŇKA, F.; MAHDALOVÁ, M. Influence of vegetable oils on fatty acids composition in processed cheese analogues. Czech Chemical Society Symposium Series, 2015, roč. 13, č. 2, s. 143-145. ISSN: 2336- 7210.
    Detail

    BUTOROVÁ, L.; POLOVKA, M.; TOBOLKOVÁ, B.; VÍTOVÁ, E. Assessment of antioxidant properties of different types of herbs by EPR and UV- VIS spectroscopy. Czech Chemical Society Symposium Series, 2015, roč. 13, č. 2, s. 56-58. ISSN: 2336- 7210.
    Detail

    MAHDALOVÁ, M.; VÍTOVÁ, E.; RYGLOVÁ, H.; SŮKALOVÁ, K.; BUŇKA, F. The development of volatile flavour compounds during ripening of Gouda cheese. Czech Chemical Society Symposium Series, 2015, roč. 13, č. 2, s. 97-99. ISSN: 2336- 7210.
    Detail

    BUTOROVÁ, L.; POLOVKA, M.; TOBOLKOVÁ, B.; VÍTOVÁ, E. Comparison of antioxidant and colour characteristics of different types of medical plants assessed by modern spectroscopic techniques. In 12th International Interdisciplinary Meeting on Bioanalysis. Brno: Institute of Analytical Chemistry of the CAS, 2015. s. 91-94. ISBN: 9788090495937.
    Detail

  • 2014

    VÍTOVÁ, E.; SŮKALOVÁ, K.; MAHDALOVÁ, M.; BUTOROVÁ, L. Identification and quantification of aroma compounds of Sea buckthorn berries. In CECE 2014, 11th International Interdisciplinary Meeting on Bioanalysis. Ústav analytické chemie AV ČR, v. v. i.: 2014. s. 450-453. ISBN: 978-80-904959-2- 0.
    Detail

    MAHDALOVÁ, M.; VÍTOVÁ, E. Assessment of aroma compounds in apples using SPME-GC- FID method. In CECE 2014 , 11th International Interdisciplinary Meeting on Bioanalysis. Ústav analytické chemie AV ČR, v. v. i.: 2014. s. 322-325. ISBN: 978-80-904959-2- 0.
    Detail

    BUTOROVÁ, L.; VÍTOVÁ, E.; POLOVKA, M. Monitoring of selected parameters in Amelanchier alnifolia extracts by UV-VIS- NIR and EPR spectroscopy. In CECE 2014 11th International Interdisciplinary Meeting on Bioanalysis. Ústav analytické chemie AV ČR, v.v.i.: 2014. s. 137-140. ISBN: 978-80-904959-2- 0.
    Detail

    SŮKALOVÁ, K.; VÍTOVÁ, E.; BUŇKA, F. The influence of storage on the sensory quality of processed cheese analogues. In CECE 2014, 11th International Interdisciplinary Meeting on Bioanalysis. Ústav analytické chemie AV ČR, v. v. i.: 2014. s. 403-406. ISBN: 978-80-904959-2- 0.
    Detail

    SŮKALOVÁ, K.; VÍTOVÁ, E.; BUŇKA, F. The impact of vegetable oil type on the sensory quality of processed cheese analogues. In Studentská odborná konference Chemie je život 2014, Sborník příspěvků. 2014. s. 411-415. ISBN: 978-80-214-5078- 3.
    Detail

    SŮKALOVÁ, K.; VÍTOVÁ, E.; BUŇKA, F. The impact of vegetable oil type on the sensory quality of processed cheese analogues. Studentská odborná konference Chemie je život 2014. Sborník abstraktů. 2014. s. 95-95. ISBN: 978-80-214-5077- 6.
    Detail

    SŮKALOVÁ, K.; VÍTOVÁ, E.; BUŇKA, F. Senzorické hodnocení tavených sýrových analogů. In XVI. konference mladých vědeckých pracovníků, s mezinárodní účastí. Sborník příspěvků. 2014. s. 10-12. ISBN: 978-80-7305-670- 4.
    Detail

  • 2013

    VÍTOVÁ, E.; DIVIŠOVÁ, R.; SŮKALOVÁ, K.; OMELKOVÁ, J.; VESPALCOVÁ, M. Srovnání senzorické kvality různých druhů tavených sýrů. Potravinárstvo, 2013, roč. 7, č. special issue, s. 134-137. ISSN: 1337- 0960.
    Detail

    VÍTOVÁ, E. Processed Cheese Flavor and Flavor Compounds: A Review. In Handbook on Cheese: Production, Chemistry and Sensory Properties. Hauppauge, New York: Nova Science Publishers, Inc. Hauppauge, New York: Hauppauge, New York: Nova Science Publishers, Inc., 2013. s. 285-312. ISBN: 978-1-62618-966- 9.
    Detail

    VÍTOVÁ, E.; DIVIŠOVÁ, R.; SŮKALOVÁ, K.; MATĚJÍČEK, A. Determination and quantification of volatile compounds in fruits of selected elderberry cultivars grown in Czech Republic. Journal of Food and Nutrition Research, 2013, roč. 52, č. 1, s. 1-11. ISSN: 1336- 8672.
    Detail

  • 2012

    VÍTOVÁ, E.; LOUPANCOVÁ, B.; SKLENÁŘOVÁ, K.; DIVIŠOVÁ, R.; BUŇKA, F. Identification of volatile aroma compounds in processed cheese analogues based on different types of fat. Chemical Papers, 2012, roč. 66, č. 10, s. 907-913. ISSN: 0366- 6352.
    Detail

    VÍTOVÁ, E.; DIVIŠOVÁ, R.; SKLENÁŘOVÁ, K. Aromatický profil plodů angreštu (Ribes grossularia L.). Chemické listy. Olomouc: ČSCH, 2012. s. 569-570. ISSN: 0009- 2770.
    Detail

    DIVIŠOVÁ, R.; ZEMANOVÁ, J.; VÍTOVÁ, E.; SKLENÁŘOVÁ, K. Stanovení alergenních vonných látek metodou mikroextrakce tuhou fází ve spojení s plynovou chromatografií. Chemické listy. Olomouc: ČSCH, 2012. s. 503-503. ISSN: 0009- 2770.
    Detail

    BABÁK, L.; ŠUPINOVÁ, P.; ZICHOVÁ, M.; BURDYCHOVÁ, R.; VÍTOVÁ, E. Biosorption of Cu, Zn and Pb by thermophilic bacteria -- effect of biomass concentration on biosorption capacity. Acta Universitatis Agriculturae et Silviculturae Mendelianae Brunensis, 2012, roč. 60, č. 5, s. 9-18. ISSN: 1211- 8516.
    Detail

    SKLENÁŘOVÁ, K.; VÍTOVÁ, E.; BUŇKA, F.; DIVIŠOVÁ, R. Srovnání analytické a senzorické chutnosti tavených sýrových analogů. Chemické listy. Olomouc: ČSCH, 2012. s. 571-571. ISSN: 0009- 2770.
    Detail

    VÍTOVÁ, E.; DIVIŠOVÁ, R.; SKLENÁŘOVÁ, K.; OMELKOVÁ, J.; ZEMANOVÁ, J. Obsah aromaticky aktivních látek v plodech rakytníku řešetlákového (Hippophae rhamnoides L.). In Sborník prací z mezinárodní vědecké konference Bezpečnost a kontrola potravin. SPU v Nitre. Nitra: 2012. s. 262-265. ISBN: 978-80-552-0769- 8.
    Detail

  • 2011

    VÍTOVÁ, E.; LOUPANCOVÁ, B.; DIVIŠOVÁ, R.; SKLENÁŘOVÁ, K.; FIŠERA, M. Relationship between volatile compounds content and sensory attributes of sterilized processed cheese. Chemické listy. Brno: ČSCH, 2011. s. s1032 (s1032 s.)ISSN: 0009- 2770.
    Detail

    VÍTOVÁ, E.; VESPALCOVÁ, M.; OMELKOVÁ, J.; DIVIŠOVÁ, R.; SKLENÁŘOVÁ, K. Obsah aromaticky aktivních látek ve šťávě z bezu černého (Sambucus nigra L.). In Sborník prací z mezinárodní vědecké konference Bezpečnost a kontrola potravin. SPU v Nitre. Nitra: 2011. s. 257-260. ISBN: 978-80-552-0559- 5.
    Detail

    VÍTOVÁ, E.; VESPALCOVÁ, M.; LOUPANCOVÁ, B.; DIVIŠOVÁ, R.; SKLENÁŘOVÁ, K. The comparison of content of aroma active compounds in samples of elder berries (Sambucus nigra L.). Chemické listy. Brno: ČSCH, 2011. s. s1031 (s1032 s.)ISSN: 0009- 2770.
    Detail

    VÍTOVÁ, E.; LOUPANCOVÁ, B.; DIVIŠOVÁ, R.; SKLENÁŘOVÁ, K.; BABÁK, L. The content of lactic acid bacteria in chosen probiotic foods. Chemické listy. Brno: ČSCH, 2011. s. s1032 (s1033 s.)ISSN: 0009- 2770.
    Detail

    DIVIŠOVÁ, R.; VÍTOVÁ, E.; LOUPANCOVÁ, B.; SKLENÁŘOVÁ, K.; BABÁK, L. Use of descriptive sensory methods for evaluation of various types of foods. Chemické listy. Brno: ČSCH, 2011. s. s1010 (s1010 s.)ISSN: 0009- 2770.
    Detail

    SKLENÁŘOVÁ, K.; LOUPANCOVÁ, B.; DIVIŠOVÁ, R.; VÍTOVÁ, E.; BABÁK, L. The content of aroma compounds in fermented milk products. Chemické listy. Brno: ČSCH, 2011. s. s1044 (s1044 s.)ISSN: 0009- 2770.
    Detail

    SKLENÁŘOVÁ, K.; VÍTOVÁ, E.; DIVIŠOVÁ, R.; LOUPANCOVÁ, B. Aroma active compounds in several types of processed cheese analogues. Chemické listy. Brno: ČSCH, 2011. s. s1044 (s1044 s.)ISSN: 0009- 2770.
    Detail

    DIVIŠOVÁ, R.; VÍTOVÁ, E.; ZEMANOVÁ, J.; LOUPANCOVÁ, B.; SKLENÁŘOVÁ, K. Optimalization and validation of SPME-GC-FID method for determination of suspected allergens in selected cosmetics and food samples. Chemické listy. Brno: ČSCH, 2011. s. s1009 (s1010 s.)ISSN: 0009- 2770.
    Detail

    VÍTOVÁ, E.; DIVIŠOVÁ, R.; BABÁK, L.; ZEMANOVÁ, J.; SKLENÁŘOVÁ, K. The changes of flavour during production of Edam cheese. Acta Universitatis Agriculturae et Silviculturae Mendelianae Brunensis, 2011, roč. 59, č. 1, s. 255-261. ISSN: 1211- 8516.
    Detail

  • 2010

    VÍTOVÁ, E.; HÝSKOVÁ, E.; MOKÁŇOVÁ, R.; ZEMANOVÁ, J. Složení mastných kyselin tavených sýrových analogů. Chemické listy. Chemické listy. Pardubice: ČSCH, 2010. s. 579-579. ISSN: 0009- 2770.
    Detail

    VÍTOVÁ, E.; BABÁK, L.; MOKÁŇOVÁ, R.; HÝSKOVÁ, E.; ZEMANOVÁ, J. The content of sensory active compounds and flavour of several types of yogurts. Acta Universitatis Agriculturae et Silviculturae Mendelianae Brunensis, 2010, roč. 58, č. 5, s. 407-412. ISSN: 1211- 8516.
    Detail

    VÍTOVÁ, E.; VESPALCOVÁ, M.; OMELKOVÁ, J.; HÝSKOVÁ, E.; MOKÁŇOVÁ, R. Vliv technologie výroby na chutnost sýrů eidamského typu. In Sborník prací z mezinárodní vědecké konference Bezpečnost a kontrola potravin. SPU v Nitre. Nitra: Slovenská polnohospodárská univerzita v Nitre, 2010. s. 190-193. ISBN: 978-80-552-0350- 8.
    Detail

    VESPALCOVÁ, M.; BENKOVSKÁ, D.; VÍTOVÁ, E.; OMELKOVÁ, J. Ověření metody stanovení kyseliny propionové kapalinovou chromatografií pro pekařské výrobky. In Sborník prací z mezinárodní vědecké konference Bezpečnost a kontrola potravin. SPU v Nitre. Nitra: Slovenská polnohospodárská univerzita v Nitre, 2010. s. 330-333. ISBN: 978-80-552-0350- 8.
    Detail

    ZEMANOVÁ, J.; MICHALÍČEK, J.; VÍTOVÁ, E. Analysis of content compounds in extracts of Echinacea purpurea. Chemické listy (S), 2010, roč. 104, č. Special Issue 16, s. 779-781. ISSN: 1803- 2389.
    Detail

    HÝSKOVÁ, E.; ZEMANOVÁ, J.; MOKÁŇOVÁ, R.; VÍTOVÁ, E. Identifikace senzoricky aktivních látek v bezu černém (Sambucus nigra). Chemické listy. Chemické listy. Pardubice: ČSCH, 2010. s. 574-574. ISSN: 0009- 2770.
    Detail

    BABÁK, L.; ŠUPINOVÁ, P.; VÍTOVÁ, E. VÝVOJ SÝŘÍCÍCH VLASTNOSTÍ MLÉKA. Pardubice: ČSCH Praha, 2010. s. 572-572.
    Detail

    VÍTOVÁ, E.; HÝSKOVÁ, E.; MOKÁŇOVÁ, R.; ZEMANOVÁ, J. Změny chutnosti sýrů eidamského typu během zrání. Chemické listy. Chemické listy (S). Brno: Chemické listy, 2010. s. 782-783. ISSN: 1803- 2389.
    Detail

  • 2009

    VÍTOVÁ, E.; LOUPANCOVÁ, B.; ŠTOUDKOVÁ, H.; ZEMANOVÁ, J. Vliv aromaticky aktivních sloučenin na chutnost hořké čokolády. In Sborník prací z mezinárodní vědecké konference. Nitra: Slovenská polnohospodárská univerzita v Nitre, 2009. s. 267-270. ISBN: 978-80-552-0193- 1.
    Detail

    VÍTOVÁ, E.; LOUPANCOVÁ, B.; ŠTOUDKOVÁ, H.; MACKŮ, I.; ZEMANOVÁ, J.; BABÁK, L. Effect of fat composition on some physico- chemical parameters and sensorial evaluation of dark chocolate. Journal of Food and Nutrition Research, 2009, roč. 48, č. 2, s. 72-79. ISSN: 1336- 8672.
    Detail

    VÍTOVÁ, E.; ZEMANOVÁ, J.; MOKÁŇOVÁ, R.; JELÍNKOVÁ, M. The determination of aroma compounds of plant origin. In The abstract book. UTB Zlín: UTB Zlín, 2009. s. 181-181. ISBN: 978-80-7318-809- 2.
    Detail

  • 2008

    VÍTOVÁ, E., LOUPANCOVÁ, B., ŠTOUDKOVÁ, H., ZEMANOVÁ, J., BABÁK, L. Comparison of aroma profiles of several types of dark chocolate. Chemické listy, 2008, roč. 102, č. 15, s. 817-819. ISSN: 1213- 7103.
    Detail

    VÍTOVÁ, E.; ZEMANOVÁ, J.; BŘEZINA, P. Využití elektroforetických metod pro studium proteolýzy plísňových sýrů. In Proteiny 2008 Sborník příspěvků V. ročníku mezinárodní konference. UTB ve Zlíně. Zlín: UTB ve Zlíně, 2008. s. 223-226. ISBN: 978-80-7318-706- 4.
    Detail

    VÍTOVÁ, E.; ŠTOUDKOVÁ, H.; LOUPANCOVÁ, B.; ZEMANOVÁ, J.; VESPALCOVÁ, M. Srovnání tukových charakteristik vybraných rostlinných olejů za různých podmínek skladování. Proceedings of 15th International Conference Chromatograqphic Methods and Human Health. STU Bratislava: STU Bratislava, 2008. s. 11-11. ISSN: 1335- 5236.
    Detail

    VÍTOVÁ, E.; LOUPANCOVÁ, B.; ŠTOUDKOVÁ, H.; ZEMANOVÁ, J. Stanovení těkavých aromaticky aktivních látek různých typů ovocných jogurtů metodou SPME-GC. Proceedings of 15th International Conference Chromatograqphic Methods and Human Health. STU Bratislava: STU Bratislava, 2008. s. 10-10. ISSN: 1335-5236.
    Detail

    VÍTOVÁ, E.; LOUPANCOVÁ, B.; ŠTOUDKOVÁ, H. Changes of FA in long term stored sterilized processed cheese. Proceedings of 15th International Conference Chromatograqphic Methods and Human Health. STU Bratislava: STU Bratislava, 2008. s. 9-9. ISSN: 1335-5236.
    Detail

    VÍTOVÁ, E.; LOUPANCOVÁ, B.; ŠTOUDKOVÁ, H.; BUŇKA, F. Fatty acids like a markers of processed cheese changes during storage. Chemické listy, 2008, roč. 102, č. 15, s. 714-717. ISSN: 1213- 7103.
    Detail

  • 2007

    VÍTOVÁ, E.; LOUPANCOVÁ, B.; ŠTOUDKOVÁ, H.; ZEMANOVÁ, J. Application of SPME- GC method for analysis of the aroma of white surface mould cheeses. Journal of Food and Nutrition Research, 2007, roč. 46, č. 2, s. 84-90. ISSN: 1336- 8672.
    Detail

    VÍTOVÁ, E.; LOUPANCOVÁ, B.; ŠTOUDKOVÁ, H.; ZEMANOVÁ, J.; ILLKOVÁ, K. A rapid and simple method for the direct analysis of fatty acids by gas chromatography. In Book of abstracts and abbreviated papers. Bratislava: STU, 2007. s. 5-8. ISBN: 978-80-227-2698- 6.
    Detail

    ZEMANOVÁ, J.; VÍTOVÁ, E.; ŠVARCOVÁ, I.; POPELKOVÁ, M.; ŠTOUDKOVÁ, H. SIGNIFICANCE OF GAMMA LINOLENIC ACID IN COSMETICS. In proceedings. Pardubice: Radanal, 2007. s. 1-5.
    Detail

    ZEMANOVÁ, J.; VÍTOVÁ, E.; POPELKOVÁ, M.; ŠEDOVÁ, T. ANALYSIS OF ECHINACEA EXTRACTS BY CAPILLARY ZONE ELECTROPHORESIS. In Proceedings. Štrbské Pleso: 2007. s. 10-12. ISBN: 978-80-227-2698- 6.
    Detail

    ZEMANOVÁ, J.; MAXOVÁ, M.; KUČERÍK, J.; ŠTOUDKOVÁ, H.; VÍTOVÁ, E. STUDY OF THERMAL STABILITY OF SOME VEGETABLE OILS. In proceedings. Trnava: UCM Trnava, 2007. s. 1-5. ISBN: 978-80-89220-90- 8.
    Detail

    ŠTOUDKOVÁ, H.; VÍTOVÁ, E.; LOUPANCOVÁ, B.; ZEMANOVÁ, J. Determination of fatty acids in selected vegetable oils by gas chromatoghraphy. In Book of abstracts and abbreviated papers. Bratislava: STU, 2007. s. 8-10. ISBN: 978-80-227-2698- 6.
    Detail

  • 2006

    VÍTOVÁ, E.; LOUPANCOVÁ, B.; ŠTOUDKOVÁ, H.; ZEMANOVÁ, J. Srovnání aromatického profilu sýrů s bílou plísní. In sborník. 3. Nitra: Slovenská polnohospodárská univerzita v Nitre, 2006. s. 287-290. ISBN: 80-8069-682- 9.
    Detail

    VÍTOVÁ, E.; LOUPANCOVÁ, B.; ŠTOUDKOVÁ, H.; ZEMANOVÁ, J.; MACKŮ, I. Analýza mastných kyselin v čokoládě metodou plynové chromatografie. Chemické listy, 2006, roč. 100, č. 8, s. 728-732. ISSN: 0009- 2770.
    Detail

    VÍTOVÁ, E.; LOUPANCOVÁ, B.; ŠTOUDKOVÁ, H.; ZEMANOVÁ, J.; MÁCHOVÁ, Z. Vliv teploty a doby skladování na obsah mastných kyselin ve sterilovaných tavených sýrech. In sborník. 2. VFU Brno: VFU Brno, 2006. s. 163-165. ISBN: 80-7305-570- 8.
    Detail

    VÍTOVÁ, E.; VESPALCOVÁ, M.; LOUPANCOVÁ, B.; ŠTOUDKOVÁ, H.; ZEMANOVÁ, J.; MARTINŮ, J. Vliv přídavku rostlinného tuku na organoleptické vlastnosti hořké čokolády. Sborník příspěvků XXXVII. Symposia o nových směrech výroby a hodnocení potravin, 2006, roč. 10, č. 5, s. 53-53. ISSN: 1802- 1433.
    Detail

    VÍTOVÁ, E. Základy senzorické analýzy potravin. 2006.
    Detail

    BABÁK, L.; KOČÍ, R.; VÍTOVÁ, E. Study and modeling of mixed thermophilic bacteria population. Madrid, Spain: FEMS, 2006. s. 112-112.
    Detail

    ZEMANOVÁ, J.; ŠTOUDKOVÁ, H.; LAŠTOVIČKOVÁ, M.; VÍTOVÁ, E.; LOUPANCOVÁ, B.; BŘEZINA, P. Identification of Bitter Peptides in Niva Cheese by Mass Spectrometry MALDI- TOF. In Mléko a sýry 2006. Praha: VŠCHT Praha, 2006. s. 172-176. ISBN: 80-7080-620- 6.
    Detail

    ZEMANOVÁ, J.; LAŠTOVIČKOVÁ, M.; VÍTOVÁ, E.; BŘEZINA, P.; ŠTOUDKOVÁ, H.; LOUPANCOVÁ, B. New Prespective in Solution of Problems of Analysis of Bitter Peptides in Cheeses. In Bezpečnost a kontrola potravin. Nitra: SPU Nitra, 2006. s. 313-316. ISBN: 80-8069-682- 9.
    Detail

    ŠTOUDKOVÁ, H.; ŠVARCOVÁ, I.; ZEMANOVÁ, J.; LOUPANCOVÁ, B.; VÍTOVÁ, E. Využití plynové chromatografie k analýze vybraných rostlinných olejů. Proceedings of 15th International Conference Chromatograqphic Methods and Human Health, 2006, roč. 16, č. 1, s. 10-14. ISSN: 1335- 5236.
    Detail

    VÍTOVÁ, E.; LOUPANCOVÁ, B.; ZEMANOVÁ, J.; ŠTOUDKOVÁ, H.; BŘEZINA, P.; BABÁK, L. Solid- phase microextraction for analysis of mould cheese aroma. Czech J. Food Scencies (Special Isue), 2006, roč. 24, č. 6, s. 268-274. ISSN: 1212- 1800.
    Detail

    BABÁK, L.; VÍTOVÁ, E. Biodegradace aplikací směsné termofilní kultury. In CD - Sborník příspěvků. České Budějovice: Scientific Pedagogical Publishing, 2006. s. 1015-1018. ISBN: 80-85645-53- X.
    Detail

    ŠTOUDKOVÁ, H.; VÍTOVÁ, E.; LOUPANCOVÁ, B.; FIŠERA, M. Těkavé aromatické látky v různých stádiích zrání sýra Niva. In sborník. 6. Nitra: Slovenska poľnohospodárska univerzita v Nitre, 2006. s. 269-272. ISBN: 80-8069-681- 0.
    Detail

    ŠTOUDKOVÁ, H.; ZEMANOVÁ, J.; ŠVARCOVÁ, I.; LOUPANCOVÁ, B.; VÍTOVÁ, E. Fatty acids contained in select vegetable oils. In sborník. 3. Pardubice: Univerzita Pardubice, 2006. s. 153-154. ISBN: 80-7194-855- 1.
    Detail

    ŠTOUDKOVÁ, H.; VÍTOVÁ, E.; LOUPANCOVÁ, B.; FIŠERA, M. Využití různých způsobů extrakce pro analýzu aroma látek sýra Niva. In sborník. 3. Praha: 2006. s. 166-172. ISBN: 80-7080-620- 6.
    Detail

    LOUPANCOVÁ, B.; VÍTOVÁ, E.; ŠTOUDKOVÁ, H.; ZEMANOVÁ, J. Identifikace těkavých látek čokolády s použitím HS-SPME v kombinaci s GC-MS. In sborník. 3. Nitra: Slovenská pol' nohospodárska univerzita v Nitre, 2006. s. 404-406. ISBN: 80-8069-681- 0.
    Detail

    LOUPANCOVÁ, B.; VÍTOVÁ, E.; ŠTOUDKOVÁ, H.; LAZÁRKOVÁ, Z.; ZEMANOVÁ, J. Determination of Volatile Compounds in Processed cheese by Gas Chromatography. In sborník. 3. Pardubice: Univerzita Pardubice, 2006. s. 151-151. ISBN: 80-7194-855- 1.
    Detail

    LOUPANCOVÁ, B.; VÍTOVÁ, E.; ŠTOUDKOVÁ, H.; ZEMANOVÁ, J.; BUŇKA, F. Identifikace těkavých látek tavených sýrů s použitím HS-SPME v kombinaci s GC-MS. In sborník. 2. Praha: 2006. s. 20-23. ISBN: 80-7080-620- 6.
    Detail

    LOUPANCOVÁ, B.; ZEMANOVÁ, J.; MÁCHOVÁ, Z.; ŠTOUDKOVÁ, H.; VÍTOVÁ, E. Změny mastných kyselin tavených sýrů v průběhu skladování. Proceedings of 15th International Conference Chromatograqphic Methods and Human Health, 2006, roč. 16, č. 1, s. 25-28. ISSN: 1335- 5236.
    Detail

    LOUPANCOVÁ, B.; VÍTOVÁ, E.; ŠTOUDKOVÁ, H.; ZEMANOVÁ, J.; BUŇKA, F. Změny organoleptických vlastností sterilovaných tavených sýrů v závislosti na době a způsobu skladování. Chemické listy, 2006, roč. 100, č. 8, s. 738-741. ISSN: 0009- 2770.
    Detail

  • 2005

    LOUPANCOVÁ, B.; FIŠERA, M.; BUŇKA, F.; ZEMANOVÁ, J.; VÍTOVÁ, E. The Simple Method for Analysis of Fatty Acids in Food. Chemické listy, 2005, roč. 99, č. 1, s. 311-313. ISSN: 0009- 2770.
    Detail

    LOUPANCOVÁ, B.; FIŠERA, M.; HROZOVÁ, L.; ŠTOUDKOVÁ, H.; VÍTOVÁ, E. Změny mastných kyselin v tepelně ošetřených tavených sýrech. ChemZi, 2005, roč. 1, č. 1, s. 272-272. ISSN: 1336- 7242.
    Detail

    VÍTOVÁ, E.; LOUPANCOVÁ, B.; HRADILOVÁ, J.; BEZDĚKOVÁ, Š.; ZEMANOVÁ, J. Vznik aromaticky aktivních látek v průběhu zrání sýrů s bílou plísní na povrchu. In sborník. 1. Skalský Dvůr: VÚPP, 2005. s. 10-11. ISBN: 80-86909-01- 8.
    Detail

    VÍTOVÁ, E.; LOUPANCOVÁ, B.; HRADILOVÁ, J.; BEZDĚKOVÁ, Š.; ZEMANOVÁ, J. Aroma Compounds of White Surface Mould Cheeses. In sborník. 2. Pardubice: Univerzita Pardubice, 2005. s. 272-272. ISBN: 80-7194-771- 7.
    Detail

    VÍTOVÁ, E.; LOUPANCOVÁ, B.; ZEMANOVÁ, J.; ŠTOUDKOVÁ, H.; BABÁK, L. Změny těkavých aromatických látek v průběhu zrání sýra Niva. Súčasný stav a perspektívy analytickej chémie v praxi, 2005, roč. 1, č. 5, s. 10-10. ISSN: 1336- 6831.
    Detail

    VÍTOVÁ, E.; LOUPANCOVÁ, B.; BUŇKA, F.; HROZOVÁ, L.; ZEMANOVÁ, J. Changes of fatty acids in sterilized processed cheese. Chemické listy, 2005, roč. 99, č. 1, s. 353-355. ISSN: 0009- 2770.
    Detail

    VÍTOVÁ, E.; LACHOVÁ, H.; LOUPANCOVÁ, B. Vliv různých přísad na senzorickou jakost ochucených tvarohů. In Sborník Mléko a sýry 2005. 4. VŠCHT Praha: Česká společnost chemická, 2005. s. 10-10. ISBN: 80-86238-48- 2.
    Detail

    VÍTOVÁ, E. Základy senzorické analýzy potravin. 2005.
    Detail

    LOUPANCOVÁ, B.; VÍTOVÁ, E.; ZEMANOVÁ, J.; LACHOVÁ, H. Změny obsahů mastných kyselin a dalších aromatických látek sýra Niva. In Sborník Mléko a sýry 2005. 5. VŠCHT Praha: Česká společnost chemická, 2005. s. 149-154. ISBN: 80-86238-48- 2.
    Detail

    BABÁK, L., RYCHTERA, M., VÍTOVÁ, E. Heat balance of bioreactor. Chemické listy, 2005, roč. 99, č. s, s. 267-268. ISSN: 0009- 2770.
    Detail

    ZEMANOVÁ, J., DUNAJOVÁ, M., SEDLÁKOVÁ, A., VÍTOVÁ, E. Studium hořkých peptidů v sýru Niva elektroforetickými metodami. In sborník. Olomouc: ČSCH, 2005. s. 100-101. ISBN: 80-244-0984- 4.
    Detail

    LOUPANCOVÁ, B.; FIŠERA, M.; ŠTOUDKOVÁ, H.; HROZOVÁ, L.; VÍTOVÁ, E. Comparison of several methods for preparation of FA volatile esters from organic matrix. In sborník. 7. PRAHA: VŠCHT Praha, 2005. s. 59-59. ISBN: 80-7080-578- 1.
    Detail

    LOUPANCOVÁ, B.; FIŠERA, M.; ŠTOUDKOVÁ, H.; VÍTOVÁ, E. Analýza mastných kyselin ve sterilovaných tavených sýrech. In sborník. 4. VFU Brno: VFU Brno, 2005. s. 51-54. ISBN: 80-7305-544- 9.
    Detail

    ŠTOUDKOVÁ, H.; FIŠERA, M.; ZEMANOVÁ, J.; LOUPANCOVÁ, B.; VÍTOVÁ, E. Extrakce těkavých aromatických látek sýra pomocí molekulových sít. Súčasný stav a perspektívy analytickej chémie v praxi, 2005, roč. 3, č. 2, s. 10-18. ISSN: 1336- 6831.
    Detail

    LOUPANCOVÁ, B.; ŠTOUDKOVÁ, H.; VÍTOVÁ, E. Využití molekulových sít k analýze aromatických látek. In sborník. 2. VFU Brno: VFU Brno, 2005. s. 41-44. ISBN: 80-7305-527- 9.
    Detail

    VÍTOVÁ, E.; LOUPANCOVÁ, B.; HRADILOVÁ, J.; ZEMANOVÁ, J.; BEZDĚKOVÁ, Š. Analysis of white surface mould cheeses aroma by SPME- GC method. In sborník. 3. Praha: VŠCHT Praha, 2005. s. 269-269. ISBN: 80-7080-578- 1.
    Detail

    ZEMANOVÁ, J.; DUNAJOVÁ, M.; ŠTOUDKOVÁ, H.; VÍTOVÁ, E.; LOUPANCOVÁ, B.; FIŠERA, M. Zhodnocení možností kapilární zónové elektroforézy pro analýzu oligopeptidů v kapiláře pokryté polyethylenoxidem. Súčasný stav a perspektívy analytickej chémie v praxi, 2005, roč. 2005, č. 1, s. 100-105. ISSN: 1336- 6831.
    Detail

    ZEMANOVÁ, J., VÍTOVÁ, E., DUNAJOVÁ, M., SEDLÁKOVÁ, A. Studium nízkomolekulárních peptidů v plísňovém sýru. Chemické listy, 2005, roč. 99, č. 1, s. 358-360. ISSN: 0009- 2770.
    Detail

    ŠTOUDKOVÁ, H.; FIŠERA, M.; VÍTOVÁ, E.; LOUPANCOVÁ, B. Využití molekulových sít pro extrakci těkavých aromatických látek ze vzorků sýra. In sborník. 4. Brno: VFU Brno, 2005. s. 116-119. ISBN: 80-7305-544- 9.
    Detail

    LOUPANCOVÁ, B.; VÍTOVÁ, E.; FIŠERA, M.; ŠTOUDKOVÁ, H. Využití plynové chromatografie k analýze mastných kyselin. Súčasný stav a perspektívy analytickej chémie v praxi, 2005, roč. 1, č. 5, s. 10-12. ISSN: 1336- 6831.
    Detail

    LOUPANCOVÁ, B.; VÍTOVÁ, E.; FIŠERA, M.; HROZOVÁ, L. Determination of Fatty Acids in Processed Cheese by Gas Chromatography. In sborník. 1. Pardubice: Univerzita Pardubice, 2005. s. 266-266. ISBN: 80-7194-771- 7.
    Detail

    LOUPANCOVÁ, B.; VÍTOVÁ, E.; HROZOVÁ, L.; ŠTOUDKOVÁ, H.; ZEMANOVÁ, J.; BUŇKA, F. Stanovení mastných kyselin v tavených sýrech pomocí plynové chromatografie. In Sborník. 5. Skalský Dvůr: VÚPP, 2005. s. 44-47. ISBN: 80-86909-01- 8.
    Detail

    VÍTOVÁ, E.; LOUPANCOVÁ, B.; ZEMANOVÁ, J.; ŠTOUDKOVÁ, H.; BABÁK, L. Vývoj aroma plísňového sýra Niva. In sborník. 1. Brno: VFU Brno, 2005. s. 128-128. ISBN: 80-7305-544- 9.
    Detail

  • 2004

    BEZDĚKOVÁ, Š.; VÍTOVÁ, E.; JASCHKOVÁ, K. Senzorický profil zrání sýra s bílou plísní ve vztahu ke změnám některých těkavých látek. Chemické listy - 56. sjezd chemických společností - sborník. Ostrava: ČSCH, 2004. s. 687-687. ISBN: 0009- 2770.
    Detail

    VESPALCOVÁ, M.; VÍTOVÁ, E.; DRLÍKOVÁ, P.; BĚLÁKOVÁ, S.; WEISS, V. Zastoupení vybraných skupin organických sloučenin v ovocných pálenkách. Chemické listy 56. sjezd chemických společností, 6. – 9. září 2004, Ostrava. Chemické listy. Praha 56. sjezd chemických společností, 6. – 9. září 2004, Ostrava: ČSCH, 2004. s. 694-694. ISSN: 0009-2770.
    Detail

    VÍTOVÁ, E. Hygiena potravin. Hygiena potravin. FCH VUT v Brně: VUT v Brně, 2004. s. 1-128. ISBN: 80-214-2680- 2.
    Detail

    VÍTOVÁ, E.; ZEMANOVÁ, J.; BEZDĚKOVÁ, Š.; FIŠERA, M.; BŘEZINA, P. Monitoring Volatile Compounds with SPME- Gas Chromatography During Mould Cheese Ripening. In Book of Abstracts IDF Symposium on Cheese. 5. Praha: Galén, 2004. s. 83-83. ISBN: 80-86257-35- 5.
    Detail

    VÍTOVÁ, E.; ZEMANOVÁ, J.; LOUPANCOVÁ, B. Trvanlivost krémových sýrů. In Sborník XXXIV. Lenfeldovy a Hoklovy dny. 1. VFU Brno: VFU Brno, 2004. s. 100-100. ISBN: 80-7305-498- 1.
    Detail

    VÍTOVÁ, E.; ZEMANOVÁ, J.; BEZDĚKOVÁ, Š.; BABÁK, L.; LOUPANCOVÁ, B.; BŘEZINA, P. Changes of free fatty acids during ripening of Niva cheese. Czech J. Food Scencies (Special Isue), 2004, roč. 22, č. 1, s. 310-313. ISSN: 1212- 1800.
    Detail

    VÍTOVÁ, E.; LOUPANCOVÁ, B.; ZEMANOVÁ, J.; BEZDĚKOVÁ, Š.; BABÁK, L. Vliv volných MK na chutnost sýra Niva. Chemické listy - 56. sjezd chemických společností - sborník. xx. Ostrava: ČSCH, 2004. s. 688-688. ISBN: 0009- 2770.
    Detail

    VÍTOVÁ, E.; ZEMANOVÁ, J.; BEZDĚKOVÁ, Š.; FIŠERA, M. Identifikace aromaticky aktivních sloučenin sýra Niva. In Sborník Mléko a sýry 2004. 5. Praha: ČSCH, 2004. s. 184-189. ISBN: 978-80-86238-42- 5.
    Detail

    VÍTOVÁ, E.; ZEMANOVÁ, J.; BEZDĚKOVÁ, Š.; VESPALCOVÁ, M.; BUŇKA, F. Senzorická jakost krémových sýrů. In Sborník XXXV. symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin. 5. Skalský Dvůr: VÚPP, ČSCH, 2004. s. 113-116. ISBN: 80-902671-8-1.
    Detail

    VÍTOVÁ, E. Senzorická analýza potravin. 2004.
    Detail

    VÍTOVÁ, E. Senzorická analýza potravin. 2004.
    Detail

    LOUPANCOVÁ, B.; VÍTOVÁ, E.; ZEMANOVÁ, J.; FIŠERA, M. Závislost koncentrace aromatických látek a jejich prekursorů matných kyselin v sýru Niva. In Sborník XXXIV. Lenfeldovy a Hökelovy dny. 4. VFU Brno: VFU Brno, 2004. s. 99-99. ISBN: 80-7305-498- 1.
    Detail

    ZEMANOVÁ, J.; VÍTOVÁ, E.; FIŠERA, M. Monitoring of oligopeptides from blue- veined cheeses during ripening. Czech J. Food Scencies (Special Isue), 2004, roč. 22, č. 1, s. 314 ( s.)ISSN: 1212- 1800.
    Detail

    VÍTOVÁ, E.; BUŇKA, F. Vliv definovaného sterilačního záhřevu na AK a MK v tavených sýrech. In Sborník Mléko a sýry 2004. 4. VŠCHT Praha: ČSCH, 2004. s. 105-108. ISBN: 978-80-86238-42- 5.
    Detail

    BEZDĚKOVÁ, Š.; VÍTOVÁ, E. Těkavé látky sýra s bílou plísní a jejich změny během zrání. In Sborník Mléko a sýry 2004. 5. VŠCHT Praha: ČSCH, 2004. s. 116-121. ISBN: 978-80-86238-42- 5.
    Detail

    BABÁK, L.; RYCHTERA, M.; VÍTOVÁ, E. Čištění odpadních vod z potravinářského průmyslu užitím autotermálního procesu. In Sborník příspěvků. Skalský Dvůr: VÚPP, ČSCH, 2004. s. 424-427. ISBN: 80-902671-8- 1.
    Detail

    Babák, L., Vítová, E. Eliminace chemické spotřeby kyslíku pomocí termofilních bakteriálních systémů. Chemické listy. Ostrava: ČSCH, 2004. s. 708 ( s.)ISSN: 0009- 2770.
    Detail

    ZEMANOVÁ, J.; VÍTOVÁ, E.; HADRA, L.; LOUPANCOVÁ, B. Analýza krátkých peptidů v plísňovém sýru. In Sborník příspěvků. Brno: VFU Brno, 2004. s. 98 ( s.)ISBN: 80-7305-498- 1.
    Detail

    ZEMANOVÁ, J.; VÍTOVÁ, E.; FIŠERA, M. Capillary zone electrophoresis for determination of peptides from cheese. Proceedings 12th International Symposium Advances and Applications of Chromatography in Industry, 2004, roč. 2004, č. 1, s. 75-79. ISSN: 1335- 8413.
    Detail

    ZEMANOVÁ, J.; VÍTOVÁ, E.; HADRA, L.; FIŠERA, M. Analysis of peptides in mould cheese during ripening. Journal of Peptide Science, 2004, roč. 2004, č. 10, s. 267 ( s.)ISSN: 1075- 2617.
    Detail

    ZEMANOVÁ, J.; VÍTOVÁ, E.; FIŠERA, M.; HADRA, L. Sledování průběhu proteolýzy v sýrech elektromigračními metodami. In Sborník příspěvků. Praha: VŠCHT Praha, 2004. s. 190 ( s.)ISBN: 978-80-86238-42- 5.
    Detail

  • 2003

    ZEMANOVÁ, J.; KUBEŠOVÁ, J.; VÍTOVÁ, E.; FIŠERA, M. Analýza bílkovin z potravinářské matrice kapilární zónovou elektroforézou. In Sborník příspěvků. Brno: VFU Brno, 2003. s. 86 ( s.)ISBN: 80-7305-473- 6.
    Detail

    Babák, L., Rychtera, M., Burdychová, R., Vítová, E. Redukce znečištění odpadních vod z potravinářského průmyslu s využitím termofilní mikroflóry. In Sborník příspěvků. Skalský Dvůr: VÚPP, ČSCH, 2003. s. 470 ( s.)ISBN: 80-902671-6- 5.
    Detail

    VESPALCOVÁ, M.; VÍTOVÁ, E.; WEISS, V.; KOPEČNÝ, M. Charakterizace ovocných pálenek. In Chemické listy. Chemické listy. Košice: ČSCH, 2003. s. 785-785. ISSN: 0009-2770.
    Detail

    VÍTOVÁ, E.; ZEMANOVÁ, J.; BEZDĚKOVÁ, Š.; BABÁK, L.; BŘEZINA, P.; JASCHKOVÁ, K. Těkavé aromatické sloučeniny sýra Niva. Chemické listy, 2003, roč. 97, č. 8, s. 793-796. ISSN: 0009- 2770.
    Detail

    VÍTOVÁ, E.; ZEMANOVÁ, J.; BEZDĚKOVÁ, Š.; JASCHKOVÁ, K.; BŘEZINA, P. Application of SPME in cheese analysis. In Book of Abstracts "Recent advances in food analysis". 4. Praha: 2003. s. 100-101. ISBN: 80-7080-528- 5.
    Detail

    VÍTOVÁ, E.; ZEMANOVÁ, J.; BEZDĚKOVÁ, Š.; BABÁK, L.; JASCHKOVÁ, K. Senzorický profil plísňových sýrů. In Sborník XXXIII. Lenfeldovy a Höklovy dny. 10. VFU Brno: 2003. s. 85-86. ISBN: 80-7305-473- 6.
    Detail

    ZEMANOVÁ, J.; VÍTOVÁ, E.; HADRA, L.; FIŠERA, M. Analýza peptidů metodou kapilární zónové elektroforézy. Proceedings of 15th International Conference Chromatograqphic Methods and Human Health, 2003, roč. 2003, č. 1, s. 82 ( s.)ISSN: 1335- 5236.
    Detail

    BEZDĚKOVÁ, Š.; VÍTOVÁ, E.; BABÁK, L. Přehled dosavadních výsledků a metod pro analýzu těkavých látek v Camembertu. Chemické listy, 2003, roč. 97, č. 8, s. 787-790. ISSN: 0009- 2770.
    Detail

    Babák, L., Burdychová, R., Bezděková, Š., Rychtera, M., Vítová, E. Studium směsné termofilní populace kultivované na laktose. Chemické listy. Košice: ČSCH, 2003. s. 794 ( s.)ISSN: 0009- 2770.
    Detail

    BEZDĚKOVÁ, Š.; VÍTOVÁ, E.; BABÁK, L. Vývoj aroma sýra s modrou plísní během zrání. In Sborník Mléko a sýry 2003. 4. VŠCHT Praha: VŠCHT Praha, 2003. s. 25-26. ISBN: 80-86238-31- 8.
    Detail

    VÍTOVÁ, E.; ZEMANOVÁ, J.; BEZDĚKOVÁ, Š.; BŘEZINA, P.; JASCHKOVÁ, K. Využití metody SPME pro stanovení chutnosti plísňových sýrů. Proceedings of 15th International Conference Chromatograqphic Methods and Human Health, 2003, roč. 10, č. 3, s. 83-83. ISSN: 1335- 5236.
    Detail

    VÍTOVÁ, E.; VESPALCOVÁ, M.; ZEMANOVÁ, J.; BEZDĚKOVÁ, Š.; BABÁK, L. Nová metoda pro rychlé stanovení aromatických látek sýrů. In Sborník XXXIV. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin. 3. Skalský Dvůr: 2003. s. 57-59. ISBN: 80-902671-6-5.
    Detail

  • 2002

    VÍTOVÁ, E. Optimalizace metody HS-SPME- GC pro analýzu aromatických látek plísňových sýrů. Chemické listy, 2002, roč. 96, č. 6, s. 497-500. ISSN: 0009- 2770.
    Detail

    VÍTOVÁ, E. Metoda SPME- GC pro sledování průběhu zrání plísňových sýrů. In Sborník Chiranal 2002. 8. Olomouc: Olomouc, 2002. s. 92-93. ISBN: 80-86238-24- 5.
    Detail

    VÍTOVÁ, E. Senzorické hodnocení plísňových sýrů. In Sborník XXXIII. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin. 8. Skalský dvůr: Skalský dvůr, 2002. s. 8-9. ISBN: 80-902671-5- 7.
    Detail

    VÍTOVÁ, E.; MIKULÍKOVÁ, R.; DRDÁK, M. Use of solid- phase microextraction for analysis of mould cheeses aroma. In Technology and processes for sustainable development and pollution reduction. 8. Brno: VUT, 2002. s. 346-347. ISBN: 80-214-2151- 7.
    Detail

    VÍTOVÁ, E.; MIKULÍKOVÁ, R.; DRDÁK, M.; BŘEZINA, P. Method optimization for analysis of aroma compounds of cheeses by SPME. Chemické listy, 2002, roč. 96, č. 6, s. 497-498. ISSN: 0009- 2770.
    Detail

    BEZDĚKOVÁ, Š.; VÍTOVÁ, E.; FIŠERA, M. Monitoring maturation of blue cheese. Chemické listy, 2002, roč. 4, č. 4, s. 148-148. ISSN: 0009- 2770.
    Detail

  • 2001

    VÍTOVÁ, E.; BEZDĚKOVÁ, Š. Studium průběhu zrání plísňových sýrů. In Chromatografické metódy a zdravie človeka. Piešťany: CHTF STU, 2001. s. 58 ( s.)
    Detail

    VÍTOVÁ, E.; MIKULÍKOVÁ, R.; DRDÁK, M. Use of SPME for analysis of mould cheeses aroma. In Advances and applications of chromatography in industry. Bratislava: SVŠT, 2001. s. 29 ( s.)
    Detail

    VÍTOVÁ, E. Srovnání různých způsobů izolace těkavých látek z plísňového sýra Niva. In Sborník XXXII. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin. Skalský Dvůr: Skalský Dvůr, 2001. s. 58 ( s.)
    Detail

    VÍTOVÁ, E. Stanovení těkavých látek v sýrech SPME. In Sborník 53. Zjazd chemických spoločností. Banská Bystrica: Fakulta prírodných vied Univerzity Mateja Bela, 2001. s. 23 ( s.)
    Detail

    VÍTOVÁ, E. Studium změn senzorickych vlastností sýrů v závislosti na obsahu těkavých látek. In Sborník XXXI. Lenfeldovy a Hoklovy dny. Brno: Veterinární a farmaceutická univerzita Brno, 2001. s. 36 ( s.)
    Detail

  • 2000

    VÍTOVÁ, E. Stanovení těkavých látek v sýrech. In Sborník XXXI. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin. Skalský Dvůr: Skalský Dvůr, 2000. s. 66 ( s.)
    Detail

  • 1999

    VÍTOVÁ, E. Chemical and biochemical processes during ripening of cheeses. In Chemistry and Life. Brno: Brno University of Technology, Faculty of Chemistry, 1999. s. 100 ( s.)
    Detail

*) Citace publikací se generují jednou za 24 hodin.