doc. Ing.
Eva Vítová
Ph.D.
FCH, ÚCHPBT – docent
+420 54114 9475, +420 54114 9353, +420 54114 9574
vitova@fch.vut.cz
Publikace
2024
TRENZOVÁ, K.; GROSS, M.; VÍTOVÁ, E.; POŘÍZKA, J.; DIVIŠ, P. EXPLORING THE IMPACT OF DIFFERENT PACKAGING TYPES AND REPEATED PACKAGE OPENING ON VOLATILE COMPOUND CHANGES IN GROUND ROASTED COFFEE. Journal of Microbiology, Biotechnology and Food Sciences, 2024, roč. e11022, č. srpen 2024, ISSN: 1338-5178.
Detail | WWW2023
RYCHETSKÝ, M.; KADLECOVÁ, Z.; VÍTOVÁ, E.; VOJTOVÁ, L. Maximizing the potential of natural antimicrobial and antioxidant extracts for food application. 3rd Food Chemistry Conference, Dresden; Book of abstracts. Dresden: 2023.
s. 168-168.
DetailGROSS, M.; VÍTOVÁ, E.; RYCHETSKÝ, M. Effect of Echinacea purpurea Extract on Nutritional and Sensory Quality of Fresh Cheese. Book of abstracts 9th International Conference on CHEMICAL REACTIONS IN FOODS IX (CRF 2023). 1. Prague: University of Chemistry and Technology Prague, 2023.
s. 50-50. ISBN: 978-80-7592-204-5.
Detail | WWWRYCHETSKÝ, M.; VÍTOVÁ, E. Impact of different extraction methods on composition and functional properties of Filipendula ulmaria extract. Book of abstracts 9th International Conference on CHEMICAL REACTIONS IN FOODS IX (CRF 2023), September 13–15, 2023 Prague, Czech Republic. 1. Prague: University of Chemistry and Technology, Prague, 2023.
s. 52-52. ISBN: 978-80-7592-204-5.
Detail | WWWKADLECOVÁ, Z.; RYCHETSKÝ, M.; VÍTOVÁ, E.; VOJTOVÁ, L. Preparation of Liposome-enriched system for Controlled Release of Calendula Officinalis Extract in DFU Treatment. THE TWENTY-FOURTH ANNUAL CONFERENCE YUCOMAT 2023 Program and Book of Abstracts Herceg Novi, September 4-8, 2023. 1. Belgrade: Materials Research Society of Serbia, 2023.
s. 111-111. ISBN: 978-86-919111-8-8.
Detail | WWW2022
GROSS, M.; VÍTOVÁ, E. Volatile Compounds as a Tool for Wine Authentification: Case Study of PIWI Varieties Hibernal, Johanniter and Solaris. Sborník prací. Fakulta prírodných vied, UCM v Trnave: Fakulta prírodných vied, UCM v Trnave, 2022.
s. 22-27. ISBN: 978-80-572-0242.
DetailVÍTOVÁ, E.; ZEMANOVÁ, J.; GROSS, M.; SUSKÁ, A. Volatile Compounds and Sensory Quality of Fresh Cheese Enriched with Extract of Plectranthus amboinicus. International conference "Challenges in food flavor and volatile compounds analysis" Book of abstracts. Poznań University of Life Sciences: 2022.
s. 22-22.
DetailGROSS, M.; VÍTOVÁ, E.; DIVIŠ, P.; POŘÍZKA, J. Monovarietal wines from Moravian wine region chemical characterization: A case study of Veltliner green, Sauvignon and Palava varieties. International conference "Challenges in food flavor and volatile compounds analysis" Book of abstracts. Poznań University of Life Sciences: 2022.
s. 16-16.
Detail2021
VÍTOVÁ, E.; ZEMANOVÁ, J.; VESPALCOVÁ, M. ARONIE – hodnotný přírodní zdroj zdraví prospěšných látek. Výživa a potraviny. Výživa servis s.r.o. GM FP, 2021, roč. 76, č. 5,
s. 122-124. ISSN: 1211-846X.
Detail | WWWVÍTOVÁ, E.; ZEMANOVÁ, J.; MAHDALOVÁ, M.; ŠIMÍČKOVÁ, A. Senzorická kvalita sýrových analogů vyrobených s přídavkem vybraných ořechových olejů. Sborník XLVII. konference o jakosti potravin a potravinových surovin. Mendelu Brno: Mendelu Brno, 2021.
s. 198-206. ISBN: 978-80-7509-785-9.
Detail2020
VÍTOVÁ, E.; ZEMANOVÁ, J.; ŠIMÍČKOVÁ, A.; ĎUBAŠÁKOVÁ, M.; FAJTL, Z. Profil těkavých látek muďoulu trojlaločného (Asimina triloba). Sborník abstraktů XLVI. konference o jakosti potravin a potravinových surovin. Mendelova univerzita v Brně: Vydavatelství Mendelovy univerzity v Brně, 2020.
s. 184-184. ISBN: 978-80-7509-711-8.
DetailSÝKORA, M.; VÍTOVÁ, E. Determination of biogenic amines in Swiss and Dutch type cheeses. 2020.
s. 72-73.
DetailSÝKORA, M.; VÍTOVÁ, E., JELEN, H. H. Application of vacuum solid-phase microextraction for the analysis of semi-hard cheese volatiles. European Food Research and Technology, 2020, roč. 246, č. 3,
s. 573-580. ISSN: 1438-2385.
Detail | WWW | Plný text v Digitální knihovně2019
VÍTOVÁ, E.; ZEMANOVÁ, J.; SŮKALOVÁ, K.; SÝKORA, M.; BUŇKA, F. Senzorická kvalita tavených sýrových analogů s přídavkem rostlinných tuků. In Sborník abstraktů XLV. konference o jakosti potravin a potravinových surovin. Mendelova univerzita v Brně: Vydavatelství Mendelovy univerzity v Brně, 2019.
s. 112-118. ISBN: 978-80-7509-647-0.
DetailVÍTOVÁ, E.; ZEMANOVÁ, J.; BURDĚJOVÁ, L.; ŠIMÍČKOVÁ, A.; ĎUBAŠÁKOVÁ, M. Flavour of red, white and black currants: comparison of instrumental and sensory data. sborník abstraktů. Sevilla: 2019.
s. 66-66.
DetailZEMANOVÁ, J.; VÍTOVÁ, E.; ĎUBAŠÁKOVÁ, M.; VESPALCOVÁ, M. Study of Echinacea Content Substances. In 19th International Nutrition & Diagnostics Conference - Book of Proceedings. Pardubice: Univerzita Pardubice, 2019.
s. 98-98. ISBN: 978-80-7560-245-9.
Detail | WWWBURDĚJOVÁ, L.; VÍTOVÁ, E. Assessment of volatile compounds with emphasis on volatile allergens in selected dried medicinal plants using solid phase microextraction coupled with gas chromatography–mass spectrometry. Chemical Papers, 2019, roč. 74, č. 2,
s. 1-12. ISSN: 1336-9075.
Detail | WWWSÝKORA, M.; VÍTOVÁ, E. Influence of starter culture on volatile compounds in "Moravský bochník" cheese. soubor abstraktů. 2019.
s. 66-66.
Detail2018
SÝKORA, M.; VÍTOVÁ, E. Monitoring of the fatty acid content in Swiss type cheese. 7th Meeting on Chemistry and Life 2018. Book of abstracts. Vysoké učení technické v Brně, Fakulta chemická, Purkyňova 464/118, 612 00 Brno, 2018.
s. 145-146. ISBN: 978-80-214-5488-0.
DetailVÍTOVÁ, E.; SÝKORA, M.; MAHDALOVÁ, M.; SŮKALOVÁ, K. Influence of aroma compounds on sensory quality of processed cheese analogues. 7th Meeting on Chemistry and Life 2018. Book of abstracts. FCH VUT v Brně: FCH VUT v Brně, 2018.
s. 69-69. ISBN: 978-80-214-5488-0.
Detail2017
VÍTOVÁ, E.; SŮKALOVÁ, K.; MAHDALOVÁ, M.; BURDĚJOVÁ, L.; MATĚJÍČEK, A.; KAPLAN, J. Influence of volatile compounds on flavour of selected cultivars of gooseberry. Chemical Papers, 2017, roč. 71, č. 10,
s. 1895-1908. ISSN: 0366-6352.
DetailADÁMKOVÁ, A.; ADÁMEK, M.; MLČEK, J.; BORKOVCOVÁ, M.; BEDNÁŘOVÁ, M.; KOUŘIMSKÁ, L.; SKÁCEL, J.; VÍTOVÁ, E. Welfare of the Mealworm (Tenebrio molitor) Breeding With Regard to Nutrition Value and Food Safety. Potravinárstvo, 2017, roč. 11, č. 1,
s. 460-465. ISSN: 1337-0960.
Detail | WWW | Plný text v Digitální knihovněBURDĚJOVÁ, L.; POLOVKA, M.; POŘÍZKA, J.; VÍTOVÁ, E. Multi-experimental characterization of selected medical plants growing in the Czech Republic. Chemical Papers, 2017, roč. 12, č. 103,
s. 1605-1621. ISSN: 1336-9075.
Detail | WWW2016
BUTOROVÁ, L.; VÍTOVÁ, E.; POLOVKA, M. Comparison of volatiles identified in Aronia melanocarpa and Amelanchier alnifolia using solid-phase microextraction coupled to gas chromatography-mass spectrometry. Journal of Food and Nutrition Research, 2016, roč. 55, č. 1,
s. 57-68. ISSN: 1336-8672.
Detail | WWWBUTOROVÁ, L.; POLOVKA, M.; POŘÍZKA, J.; VÍTOVÁ, E. Multi- experimental characterization of selected medical plants growing in the Czech Republic. Book of Abstracts 8th Central European Conference Chemistry towards Biology. Brno, Czech Republic: University of Veterinary and Pharmaceutical Sciences Brno, Czech Republic, 2016.
s. 87-87. ISBN: 978-80-7305-777- 0.
Detail | WWWBURDĚJOVÁ, L.; VÍTOVÁ, E. Comparison of volatiles identified in aronia melanocarpa and amelanchier alnifolia using solid-phase microextraction coupled to gas chromatography-mass spectrometry. Journal of Food and Nutrition Research, 2016, roč. 55, č. 1,
s. 57-68. ISSN: 1336-8672.
Detail | WWW2015
VÍTOVÁ, E.; SŮKALOVÁ, K.; MAHDALOVÁ, M.; BUTOROVÁ, L.; MUSILOVÁ, L.; PECINOVÁ, E. Comparison of sensory quality of model Swiss cheese with commercially obtained corresponding product. Chemistry and Life 2015 - Book of abstracts. 1. Brno: Brno University of Technology, 2015.
s. 95-96. ISBN: 978-80-214-5228- 2.
DetailVÍTOVÁ, E.; SŮKALOVÁ, K.; MAHDALOVÁ, M.; BUTOROVÁ, L.; MELIKANTOVÁ, M. Comparison of selected aroma compounds in cultivars of sea buckthorn (Hippophae rhamnoides L.). Chemical Papers, 2015, roč. 69, č. 6,
s. 881-888. ISSN: 0366-6352.
DetailVÍTOVÁ, E.; SŮKALOVÁ, K.; MAHDALOVÁ, M.; BURDĚJOVÁ, L.; BABÁK, L.; MATĚJÍČEK, A. Comparison of flavour and volatile flavour compounds of mixed elderberry juices. Acta Universitatis Agriculturae et Silviculturae Mendelianae Brunensis, 2015, roč. 63, č. 1,
s. 147-152. ISSN: 1211-8516.
Detail | WWW | Plný text v Digitální knihovněBubelová, Z., Tremlová, B., Buňková, L., Pospiech, M., Vítová, E., Buňka, F. The effect of long-term storage on the quality of sterilized processed cheese. JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE, 2015, roč. 52, č. 8,
s. 4985-4993. ISSN: 0022-1155.
Detail | WWWVÍTOVÁ, E.; SŮKALOVÁ, K.; MAHDALOVÁ, M.; BUTOROVÁ, L.; MUSILOVÁ, L.; PECINOVÁ, E. Comparison of sensory quality of model Swiss cheese with commercially obtained corresponding product. Czech Chemical Society Symposium Series, 2015, roč. 13, č. 2,
s. 152-154. ISSN: 2336- 7210.
DetailSŮKALOVÁ, K.; VÍTOVÁ, E.; BUŇKA, F.; MAHDALOVÁ, M. Influence of vegetable oils on fatty acids composition in processed cheese analogues. Chemistry and Life 2015 - Book of abstracts. 1. Brno: Brno University of Technology, 2015.
s. 100-100. ISBN: 978-80-214-5228- 2.
DetailMAHDALOVÁ, M.; VÍTOVÁ, E.; RYGLOVÁ, H.; SŮKALOVÁ, K.; BUŇKA, F. The development of volatile flavour compounds during ripening of Gouda cheese. Czech Chemical Society Symposium Series, 2015, roč. 13, č. 2,
s. 97-99. ISSN: 2336- 7210.
DetailBUTOROVÁ, L.; POLOVKA, M.; TOBOLKOVÁ, B.; VÍTOVÁ, E. Comparison of antioxidant and colour characteristics of different types of medical plants assessed by modern spectroscopic techniques. In 12th International Interdisciplinary Meeting on Bioanalysis. Brno: Institute of Analytical Chemistry of the CAS, 2015.
s. 91-94. ISBN: 9788090495937.
DetailBUTOROVÁ, L.; POLOVKA, M.; TOBOLKOVÁ, B.; VÍTOVÁ, E. Assessment of antioxidant properties of different types of herbs by EPR and UV- VIS spectroscopy. Chemistry & Life 2015 - Book of Abstracts. 1. Brno: Brno University of Technology, Faculty of Chemistry, 2015.
s. 96-96. ISBN: 978-80-214-5228- 2.
DetailDIVIŠOVÁ, R.; VÍTOVÁ, E.; DIVIŠ, P.; ZEMANOVÁ, J.; OMELKOVÁ, J. Validation of SPME–GC–FID Method for Determination of Fragrance Allergens in Selected Cosmetic Products. ACTA CHROMATOGRAPHICA, 2015, roč. 27, č. 3,
s. 509-523. ISSN: 1233-2356.
Detail | WWWSŮKALOVÁ, K.; VÍTOVÁ, E.; BUŇKA, F.; MAHDALOVÁ, M. Influence of vegetable oils on fatty acids composition in processed cheese analogues. Czech Chemical Society Symposium Series, 2015, roč. 13, č. 2,
s. 143-145. ISSN: 2336- 7210.
DetailBUTOROVÁ, L.; POLOVKA, M.; TOBOLKOVÁ, B.; VÍTOVÁ, E. Assessment of antioxidant properties of different types of herbs by EPR and UV- VIS spectroscopy. Czech Chemical Society Symposium Series, 2015, roč. 13, č. 2,
s. 56-58. ISSN: 2336- 7210.
DetailMAHDALOVÁ, M.; VÍTOVÁ, E.; RYGLOVÁ, H.; SŮKALOVÁ, K.; BUŇKA, F. The development of volatile flavour compounds during ripening of Gouda cheese. Chemistry & Life 2015 – Book of Abstracts. 1. Brno University of Technology, Faculty of Chemistry: Brno University of Technology, Faculty of Chemistry, 2015.
s. 97-98. ISBN: 978-80-214-5228- 2.
Detail2014
VÍTOVÁ, E.; SŮKALOVÁ, K.; MAHDALOVÁ, M.; BUTOROVÁ, L. Identification and quantification of aroma compounds of Sea buckthorn berries. In CECE 2014, 11th International Interdisciplinary Meeting on Bioanalysis. Ústav analytické chemie AV ČR, v. v. i.: 2014.
s. 450-453. ISBN: 978-80-904959-2- 0.
DetailBUTOROVÁ, L.; VÍTOVÁ, E.; POLOVKA, M. Monitoring of selected parameters in Amelanchier alnifolia extracts by UV-VIS- NIR and EPR spectroscopy. In CECE 2014 11th International Interdisciplinary Meeting on Bioanalysis. Ústav analytické chemie AV ČR, v.v.i.: 2014.
s. 137-140. ISBN: 978-80-904959-2- 0.
DetailSŮKALOVÁ, K.; VÍTOVÁ, E.; BUŇKA, F. Senzorické hodnocení tavených sýrových analogů. In XVI. konference mladých vědeckých pracovníků, s mezinárodní účastí. Sborník příspěvků. 2014.
s. 10-12. ISBN: 978-80-7305-670- 4.
DetailMAHDALOVÁ, M.; VÍTOVÁ, E. Assessment of aroma compounds in apples using SPME-GC- FID method. In CECE 2014 , 11th International Interdisciplinary Meeting on Bioanalysis. Ústav analytické chemie AV ČR, v. v. i.: 2014.
s. 322-325. ISBN: 978-80-904959-2- 0.
DetailSŮKALOVÁ, K.; VÍTOVÁ, E.; BUŇKA, F. The impact of vegetable oil type on the sensory quality of processed cheese analogues. Studentská odborná konference Chemie je život 2014. Sborník abstraktů. 2014.
s. 95-95. ISBN: 978-80-214-5077- 6.
DetailSŮKALOVÁ, K.; VÍTOVÁ, E.; BUŇKA, F. The influence of storage on the sensory quality of processed cheese analogues. In CECE 2014, 11th International Interdisciplinary Meeting on Bioanalysis. Ústav analytické chemie AV ČR, v. v. i.: 2014.
s. 403-406. ISBN: 978-80-904959-2- 0.
DetailSŮKALOVÁ, K.; VÍTOVÁ, E.; BUŇKA, F. The impact of vegetable oil type on the sensory quality of processed cheese analogues. In Studentská odborná konference Chemie je život 2014, Sborník příspěvků. 2014.
s. 411-415. ISBN: 978-80-214-5078- 3.
Detail2013
VÍTOVÁ, E.; DIVIŠOVÁ, R.; SŮKALOVÁ, K.; OMELKOVÁ, J.; VESPALCOVÁ, M. Srovnání senzorické kvality různých druhů tavených sýrů. Potravinárstvo, 2013, roč. 7, č. special issue,
s. 134-137. ISSN: 1337- 0960.
DetailVÍTOVÁ, E. Processed Cheese Flavor and Flavor Compounds: A Review. In Handbook on Cheese: Production, Chemistry and Sensory Properties. Hauppauge, New York: Nova Science Publishers, Inc. Hauppauge, New York: Hauppauge, New York: Nova Science Publishers, Inc., 2013.
s. 285-312. ISBN: 978-1-62618-966- 9.
DetailVÍTOVÁ, E.; DIVIŠOVÁ, R.; SŮKALOVÁ, K.; MATĚJÍČEK, A. Determination and quantification of volatile compounds in fruits of selected elderberry cultivars grown in Czech Republic. Journal of Food and Nutrition Research, 2013, roč. 52, č. 1,
s. 1-11. ISSN: 1336- 8672.
Detail2012
VÍTOVÁ, E.; LOUPANCOVÁ, B.; SKLENÁŘOVÁ, K.; DIVIŠOVÁ, R.; BUŇKA, F. Identification of volatile aroma compounds in processed cheese analogues based on different types of fat. Chemical Papers, 2012, roč. 66, č. 10,
s. 907-913. ISSN: 0366- 6352.
DetailVÍTOVÁ, E.; DIVIŠOVÁ, R.; SKLENÁŘOVÁ, K. Aromatický profil plodů angreštu (Ribes grossularia L.). Chemické listy. Olomouc: ČSCH, 2012.
s. 569-570. ISSN: 0009- 2770.
DetailDIVIŠOVÁ, R.; ZEMANOVÁ, J.; VÍTOVÁ, E.; SKLENÁŘOVÁ, K. Stanovení alergenních vonných látek metodou mikroextrakce tuhou fází ve spojení s plynovou chromatografií. Chemické listy. Olomouc: ČSCH, 2012.
s. 503-503. ISSN: 0009- 2770.
DetailBABÁK, L.; ŠUPINOVÁ, P.; ZICHOVÁ, M.; BURDYCHOVÁ, R.; VÍTOVÁ, E. Biosorption of Cu, Zn and Pb by thermophilic bacteria -- effect of biomass concentration on biosorption capacity. Acta Universitatis Agriculturae et Silviculturae Mendelianae Brunensis, 2012, roč. 60, č. 5,
s. 9-18. ISSN: 1211- 8516.
DetailSKLENÁŘOVÁ, K.; VÍTOVÁ, E.; BUŇKA, F.; DIVIŠOVÁ, R. Srovnání analytické a senzorické chutnosti tavených sýrových analogů. Chemické listy. Olomouc: ČSCH, 2012.
s. 571-571. ISSN: 0009- 2770.
DetailVÍTOVÁ, E.; DIVIŠOVÁ, R.; SKLENÁŘOVÁ, K.; OMELKOVÁ, J.; ZEMANOVÁ, J. Obsah aromaticky aktivních látek v plodech rakytníku řešetlákového (Hippophae rhamnoides L.). In Sborník prací z mezinárodní vědecké konference Bezpečnost a kontrola potravin. SPU v Nitre. Nitra: 2012.
s. 262-265. ISBN: 978-80-552-0769- 8.
Detail2011
VÍTOVÁ, E.; LOUPANCOVÁ, B.; DIVIŠOVÁ, R.; SKLENÁŘOVÁ, K.; FIŠERA, M. Relationship between volatile compounds content and sensory attributes of sterilized processed cheese. Chemické listy. Brno: ČSCH, 2011.
s. s1032 (s1032 s.) ISSN: 0009- 2770.
DetailVÍTOVÁ, E.; VESPALCOVÁ, M.; OMELKOVÁ, J.; DIVIŠOVÁ, R.; SKLENÁŘOVÁ, K. Obsah aromaticky aktivních látek ve šťávě z bezu černého (Sambucus nigra L.). In Sborník prací z mezinárodní vědecké konference Bezpečnost a kontrola potravin. SPU v Nitre. Nitra: 2011.
s. 257-260. ISBN: 978-80-552-0559- 5.
DetailVÍTOVÁ, E.; VESPALCOVÁ, M.; LOUPANCOVÁ, B.; DIVIŠOVÁ, R.; SKLENÁŘOVÁ, K. The comparison of content of aroma active compounds in samples of elder berries (Sambucus nigra L.). Chemické listy. Brno: ČSCH, 2011.
s. s1031 (s1032 s.) ISSN: 0009- 2770.
DetailVÍTOVÁ, E.; LOUPANCOVÁ, B.; DIVIŠOVÁ, R.; SKLENÁŘOVÁ, K.; BABÁK, L. The content of lactic acid bacteria in chosen probiotic foods. Chemické listy. Brno: ČSCH, 2011.
s. s1032 (s1033 s.) ISSN: 0009- 2770.
DetailDIVIŠOVÁ, R.; VÍTOVÁ, E.; LOUPANCOVÁ, B.; SKLENÁŘOVÁ, K.; BABÁK, L. Use of descriptive sensory methods for evaluation of various types of foods. Chemické listy. Brno: ČSCH, 2011.
s. s1010 (s1010 s.) ISSN: 0009- 2770.
DetailSKLENÁŘOVÁ, K.; LOUPANCOVÁ, B.; DIVIŠOVÁ, R.; VÍTOVÁ, E.; BABÁK, L. The content of aroma compounds in fermented milk products. Chemické listy. Brno: ČSCH, 2011.
s. s1044 (s1044 s.) ISSN: 0009- 2770.
DetailSKLENÁŘOVÁ, K.; VÍTOVÁ, E.; DIVIŠOVÁ, R.; LOUPANCOVÁ, B. Aroma active compounds in several types of processed cheese analogues. Chemické listy. Brno: ČSCH, 2011.
s. s1044 (s1044 s.) ISSN: 0009- 2770.
DetailDIVIŠOVÁ, R.; VÍTOVÁ, E.; ZEMANOVÁ, J.; LOUPANCOVÁ, B.; SKLENÁŘOVÁ, K. Optimalization and validation of SPME-GC-FID method for determination of suspected allergens in selected cosmetics and food samples. Chemické listy. Brno: ČSCH, 2011.
s. s1009 (s1010 s.) ISSN: 0009- 2770.
DetailVÍTOVÁ, E.; DIVIŠOVÁ, R.; BABÁK, L.; ZEMANOVÁ, J.; SKLENÁŘOVÁ, K. The changes of flavour during production of Edam cheese. Acta Universitatis Agriculturae et Silviculturae Mendelianae Brunensis, 2011, roč. 59, č. 1,
s. 255-261. ISSN: 1211- 8516.
Detail2010
VÍTOVÁ, E.; HÝSKOVÁ, E.; MOKÁŇOVÁ, R.; ZEMANOVÁ, J. Změny chutnosti sýrů eidamského typu během zrání. Chemické listy. Chemické listy (S). Brno: Chemické listy, 2010.
s. 782-783. ISSN: 1803- 2389.
DetailVÍTOVÁ, E.; HÝSKOVÁ, E.; MOKÁŇOVÁ, R.; ZEMANOVÁ, J. Složení mastných kyselin tavených sýrových analogů. Chemické listy. Chemické listy. Pardubice: ČSCH, 2010.
s. 579-579. ISSN: 0009- 2770.
DetailVÍTOVÁ, E.; BABÁK, L.; MOKÁŇOVÁ, R.; HÝSKOVÁ, E.; ZEMANOVÁ, J. The content of sensory active compounds and flavour of several types of yogurts. Acta Universitatis Agriculturae et Silviculturae Mendelianae Brunensis, 2010, roč. 58, č. 5,
s. 407-412. ISSN: 1211- 8516.
DetailVESPALCOVÁ, M.; BENKOVSKÁ, D.; VÍTOVÁ, E.; OMELKOVÁ, J. Ověření metody stanovení kyseliny propionové kapalinovou chromatografií pro pekařské výrobky. In Sborník prací z mezinárodní vědecké konference Bezpečnost a kontrola potravin. SPU v Nitre. Nitra: Slovenská polnohospodárská univerzita v Nitre, 2010.
s. 330-333. ISBN: 978-80-552-0350- 8.
DetailZEMANOVÁ, J.; MICHALÍČEK, J.; VÍTOVÁ, E. Analysis of content compounds in extracts of Echinacea purpurea. Chemické listy (S), 2010, roč. 104, č. Special Issue 16,
s. 779-781. ISSN: 1803- 2389.
DetailHÝSKOVÁ, E.; ZEMANOVÁ, J.; MOKÁŇOVÁ, R.; VÍTOVÁ, E. Identifikace senzoricky aktivních látek v bezu černém (Sambucus nigra). Chemické listy. Chemické listy. Pardubice: ČSCH, 2010.
s. 574-574. ISSN: 0009- 2770.
DetailBABÁK, L.; ŠUPINOVÁ, P.; VÍTOVÁ, E. VÝVOJ SÝŘÍCÍCH VLASTNOSTÍ MLÉKA. Pardubice: ČSCH Praha, 2010.
s. 572-572.
DetailVÍTOVÁ, E.; VESPALCOVÁ, M.; OMELKOVÁ, J.; HÝSKOVÁ, E.; MOKÁŇOVÁ, R. Vliv technologie výroby na chutnost sýrů eidamského typu. In Sborník prací z mezinárodní vědecké konference Bezpečnost a kontrola potravin. SPU v Nitre. Nitra: Slovenská polnohospodárská univerzita v Nitre, 2010.
s. 190-193. ISBN: 978-80-552-0350- 8.
Detail2009
VÍTOVÁ, E.; LOUPANCOVÁ, B.; ŠTOUDKOVÁ, H.; ZEMANOVÁ, J. Vliv aromaticky aktivních sloučenin na chutnost hořké čokolády. In Sborník prací z mezinárodní vědecké konference. Nitra: Slovenská polnohospodárská univerzita v Nitre, 2009.
s. 267-270. ISBN: 978-80-552-0193- 1.
DetailVÍTOVÁ, E.; LOUPANCOVÁ, B.; ŠTOUDKOVÁ, H.; MACKŮ, I.; ZEMANOVÁ, J.; BABÁK, L. Effect of fat composition on some physico- chemical parameters and sensorial evaluation of dark chocolate. Journal of Food and Nutrition Research, 2009, roč. 48, č. 2,
s. 72-79. ISSN: 1336- 8672.
DetailVÍTOVÁ, E.; ZEMANOVÁ, J.; MOKÁŇOVÁ, R.; JELÍNKOVÁ, M. The determination of aroma compounds of plant origin. In The abstract book. UTB Zlín: UTB Zlín, 2009.
s. 181-181. ISBN: 978-80-7318-809- 2.
Detail2008
VÍTOVÁ, E., LOUPANCOVÁ, B., ŠTOUDKOVÁ, H., ZEMANOVÁ, J., BABÁK, L. Comparison of aroma profiles of several types of dark chocolate. Chemické listy, 2008, roč. 102, č. 15,
s. 817-819. ISSN: 1213- 7103.
DetailVÍTOVÁ, E.; LOUPANCOVÁ, B.; ŠTOUDKOVÁ, H.; BUŇKA, F. Fatty acids like a markers of processed cheese changes during storage. Chemické listy, 2008, roč. 102, č. 15,
s. 714-717. ISSN: 1213- 7103.
DetailVÍTOVÁ, E.; ŠTOUDKOVÁ, H.; LOUPANCOVÁ, B.; ZEMANOVÁ, J.; VESPALCOVÁ, M. Srovnání tukových charakteristik vybraných rostlinných olejů za různých podmínek skladování. Proceedings of 15th International Conference Chromatograqphic Methods and Human Health. STU Bratislava: STU Bratislava, 2008.
s. 11-11. ISSN: 1335- 5236.
DetailVÍTOVÁ, E.; ZEMANOVÁ, J.; BŘEZINA, P. Využití elektroforetických metod pro studium proteolýzy plísňových sýrů. In Proteiny 2008 Sborník příspěvků V. ročníku mezinárodní konference. UTB ve Zlíně. Zlín: UTB ve Zlíně, 2008.
s. 223-226. ISBN: 978-80-7318-706- 4.
DetailVÍTOVÁ, E.; LOUPANCOVÁ, B.; ŠTOUDKOVÁ, H.; ZEMANOVÁ, J. Stanovení těkavých aromaticky aktivních látek různých typů ovocných jogurtů metodou SPME-GC. Proceedings of 15th International Conference Chromatograqphic Methods and Human Health. STU Bratislava: STU Bratislava, 2008.
s. 10-10. ISSN: 1335-5236.
DetailVÍTOVÁ, E.; LOUPANCOVÁ, B.; ŠTOUDKOVÁ, H. Changes of FA in long term stored sterilized processed cheese. Proceedings of 15th International Conference Chromatograqphic Methods and Human Health. STU Bratislava: STU Bratislava, 2008.
s. 9-9. ISSN: 1335-5236.
Detail2007
ŠTOUDKOVÁ, H.; VÍTOVÁ, E.; LOUPANCOVÁ, B.; ZEMANOVÁ, J. Determination of fatty acids in selected vegetable oils by gas chromatoghraphy. In Book of abstracts and abbreviated papers. Bratislava: STU, 2007.
s. 8-10. ISBN: 978-80-227-2698- 6.
DetailZEMANOVÁ, J.; VÍTOVÁ, E.; POPELKOVÁ, M.; ŠEDOVÁ, T. ANALYSIS OF ECHINACEA EXTRACTS BY CAPILLARY ZONE ELECTROPHORESIS. In Proceedings. Štrbské Pleso: 2007.
s. 10-12. ISBN: 978-80-227-2698- 6.
DetailZEMANOVÁ, J.; MAXOVÁ, M.; KUČERÍK, J.; ŠTOUDKOVÁ, H.; VÍTOVÁ, E. STUDY OF THERMAL STABILITY OF SOME VEGETABLE OILS. In proceedings. Trnava: UCM Trnava, 2007.
s. 1-5. ISBN: 978-80-89220-90- 8.
DetailZEMANOVÁ, J.; VÍTOVÁ, E.; ŠVARCOVÁ, I.; POPELKOVÁ, M.; ŠTOUDKOVÁ, H. SIGNIFICANCE OF GAMMA LINOLENIC ACID IN COSMETICS. In proceedings. Pardubice: Radanal, 2007.
s. 1-5.
DetailVÍTOVÁ, E.; LOUPANCOVÁ, B.; ŠTOUDKOVÁ, H.; ZEMANOVÁ, J. Application of SPME- GC method for analysis of the aroma of white surface mould cheeses. Journal of Food and Nutrition Research, 2007, roč. 46, č. 2,
s. 84-90. ISSN: 1336- 8672.
DetailVÍTOVÁ, E.; LOUPANCOVÁ, B.; ŠTOUDKOVÁ, H.; ZEMANOVÁ, J.; ILLKOVÁ, K. A rapid and simple method for the direct analysis of fatty acids by gas chromatography. In Book of abstracts and abbreviated papers. Bratislava: STU, 2007.
s. 5-8. ISBN: 978-80-227-2698- 6.
Detail2006
ŠTOUDKOVÁ, H.; ŠVARCOVÁ, I.; ZEMANOVÁ, J.; LOUPANCOVÁ, B.; VÍTOVÁ, E. Využití plynové chromatografie k analýze vybraných rostlinných olejů. Proceedings of 15th International Conference Chromatograqphic Methods and Human Health, 2006, roč. 16, č. 1,
s. 10-14. ISSN: 1335- 5236.
DetailLOUPANCOVÁ, B.; ZEMANOVÁ, J.; MÁCHOVÁ, Z.; ŠTOUDKOVÁ, H.; VÍTOVÁ, E. Změny mastných kyselin tavených sýrů v průběhu skladování. Proceedings of 15th International Conference Chromatograqphic Methods and Human Health, 2006, roč. 16, č. 1,
s. 25-28. ISSN: 1335- 5236.
DetailLOUPANCOVÁ, B.; VÍTOVÁ, E.; ŠTOUDKOVÁ, H.; ZEMANOVÁ, J.; BUŇKA, F. Identifikace těkavých látek tavených sýrů s použitím HS-SPME v kombinaci s GC-MS. In sborník. 2. Praha: 2006.
s. 20-23. ISBN: 80-7080-620- 6.
DetailŠTOUDKOVÁ, H.; VÍTOVÁ, E.; LOUPANCOVÁ, B.; FIŠERA, M. Využití různých způsobů extrakce pro analýzu aroma látek sýra Niva. In sborník. 3. Praha: 2006.
s. 166-172. ISBN: 80-7080-620- 6.
DetailŠTOUDKOVÁ, H.; ZEMANOVÁ, J.; ŠVARCOVÁ, I.; LOUPANCOVÁ, B.; VÍTOVÁ, E. Fatty acids contained in select vegetable oils. In sborník. 3. Pardubice: Univerzita Pardubice, 2006.
s. 153-154. ISBN: 80-7194-855- 1.
DetailLOUPANCOVÁ, B.; VÍTOVÁ, E.; ŠTOUDKOVÁ, H.; LAZÁRKOVÁ, Z.; ZEMANOVÁ, J. Determination of Volatile Compounds in Processed cheese by Gas Chromatography. In sborník. 3. Pardubice: Univerzita Pardubice, 2006.
s. 151-151. ISBN: 80-7194-855- 1.
DetailZEMANOVÁ, J.; LAŠTOVIČKOVÁ, M.; VÍTOVÁ, E.; BŘEZINA, P.; ŠTOUDKOVÁ, H.; LOUPANCOVÁ, B. New Prespective in Solution of Problems of Analysis of Bitter Peptides in Cheeses. In Bezpečnost a kontrola potravin. Nitra: SPU Nitra, 2006.
s. 313-316. ISBN: 80-8069-682- 9.
DetailŠTOUDKOVÁ, H.; VÍTOVÁ, E.; LOUPANCOVÁ, B.; FIŠERA, M. Těkavé aromatické látky v různých stádiích zrání sýra Niva. In sborník. 6. Nitra: Slovenska poľnohospodárska univerzita v Nitre, 2006.
s. 269-272. ISBN: 80-8069-681- 0.
DetailLOUPANCOVÁ, B.; VÍTOVÁ, E.; ŠTOUDKOVÁ, H.; ZEMANOVÁ, J. Identifikace těkavých látek čokolády s použitím HS-SPME v kombinaci s GC-MS. In sborník. 3. Nitra: Slovenská pol' nohospodárska univerzita v Nitre, 2006.
s. 404-406. ISBN: 80-8069-681- 0.
DetailZEMANOVÁ, J.; ŠTOUDKOVÁ, H.; LAŠTOVIČKOVÁ, M.; VÍTOVÁ, E.; LOUPANCOVÁ, B.; BŘEZINA, P. Identification of Bitter Peptides in Niva Cheese by Mass Spectrometry MALDI- TOF. In Mléko a sýry 2006. Praha: VŠCHT Praha, 2006.
s. 172-176. ISBN: 80-7080-620- 6.
DetailBABÁK, L.; VÍTOVÁ, E. Biodegradace aplikací směsné termofilní kultury. In CD - Sborník příspěvků. České Budějovice: Scientific Pedagogical Publishing, 2006.
s. 1015-1018. ISBN: 80-85645-53- X.
DetailVÍTOVÁ, E. Základy senzorické analýzy potravin. 2006.
DetailVÍTOVÁ, E.; VESPALCOVÁ, M.; LOUPANCOVÁ, B.; ŠTOUDKOVÁ, H.; ZEMANOVÁ, J.; MARTINŮ, J. Vliv přídavku rostlinného tuku na organoleptické vlastnosti hořké čokolády. Sborník příspěvků XXXVII. Symposia o nových směrech výroby a hodnocení potravin, 2006, roč. 10, č. 5,
s. 53-53. ISSN: 1802- 1433.
DetailVÍTOVÁ, E.; LOUPANCOVÁ, B.; ZEMANOVÁ, J.; ŠTOUDKOVÁ, H.; BŘEZINA, P.; BABÁK, L. Solid- phase microextraction for analysis of mould cheese aroma. Czech J. Food Scencies (Special Isue), 2006, roč. 24, č. 6,
s. 268-274. ISSN: 1212- 1800.
DetailVÍTOVÁ, E.; LOUPANCOVÁ, B.; ŠTOUDKOVÁ, H.; ZEMANOVÁ, J.; MÁCHOVÁ, Z. Vliv teploty a doby skladování na obsah mastných kyselin ve sterilovaných tavených sýrech. In sborník. 2. VFU Brno: VFU Brno, 2006.
s. 163-165. ISBN: 80-7305-570- 8.
DetailVÍTOVÁ, E.; LOUPANCOVÁ, B.; ŠTOUDKOVÁ, H.; ZEMANOVÁ, J.; MACKŮ, I. Analýza mastných kyselin v čokoládě metodou plynové chromatografie. Chemické listy, 2006, roč. 100, č. 8,
s. 728-732. ISSN: 0009- 2770.
DetailVÍTOVÁ, E.; LOUPANCOVÁ, B.; ŠTOUDKOVÁ, H.; ZEMANOVÁ, J. Srovnání aromatického profilu sýrů s bílou plísní. In sborník. 3. Nitra: Slovenská polnohospodárská univerzita v Nitre, 2006.
s. 287-290. ISBN: 80-8069-682- 9.
DetailBABÁK, L.; KOČÍ, R.; VÍTOVÁ, E. Study and modeling of mixed thermophilic bacteria population. Madrid, Spain: FEMS, 2006.
s. 112-112.
DetailLOUPANCOVÁ, B.; VÍTOVÁ, E.; ŠTOUDKOVÁ, H.; ZEMANOVÁ, J.; BUŇKA, F. Změny organoleptických vlastností sterilovaných tavených sýrů v závislosti na době a způsobu skladování. Chemické listy, 2006, roč. 100, č. 8,
s. 738-741. ISSN: 0009- 2770.
Detail2005
VÍTOVÁ, E.; LOUPANCOVÁ, B.; HRADILOVÁ, J.; BEZDĚKOVÁ, Š.; ZEMANOVÁ, J. Aroma Compounds of White Surface Mould Cheeses. In sborník. 2. Pardubice: Univerzita Pardubice, 2005.
s. 272-272. ISBN: 80-7194-771- 7.
DetailLOUPANCOVÁ, B.; VÍTOVÁ, E.; HROZOVÁ, L.; ŠTOUDKOVÁ, H.; ZEMANOVÁ, J.; BUŇKA, F. Stanovení mastných kyselin v tavených sýrech pomocí plynové chromatografie. In Sborník. 5. Skalský Dvůr: VÚPP, 2005.
s. 44-47. ISBN: 80-86909-01- 8.
DetailVÍTOVÁ, E.; LOUPANCOVÁ, B.; BUŇKA, F.; HROZOVÁ, L.; ZEMANOVÁ, J. Changes of fatty acids in sterilized processed cheese. Chemické listy, 2005, roč. 99, č. 1,
s. 353-355. ISSN: 0009- 2770.
DetailVÍTOVÁ, E.; LOUPANCOVÁ, B.; ZEMANOVÁ, J.; ŠTOUDKOVÁ, H.; BABÁK, L. Vývoj aroma plísňového sýra Niva. In sborník. 1. Brno: VFU Brno, 2005.
s. 128-128. ISBN: 80-7305-544- 9.
DetailVÍTOVÁ, E.; LOUPANCOVÁ, B.; HRADILOVÁ, J.; ZEMANOVÁ, J.; BEZDĚKOVÁ, Š. Analysis of white surface mould cheeses aroma by SPME- GC method. In sborník. 3. Praha: VŠCHT Praha, 2005.
s. 269-269. ISBN: 80-7080-578- 1.
DetailVÍTOVÁ, E.; LACHOVÁ, H.; LOUPANCOVÁ, B. Vliv různých přísad na senzorickou jakost ochucených tvarohů. In Sborník Mléko a sýry 2005. 4. VŠCHT Praha: Česká společnost chemická, 2005.
s. 10-10. ISBN: 80-86238-48- 2.
DetailLOUPANCOVÁ, B.; FIŠERA, M.; ŠTOUDKOVÁ, H.; HROZOVÁ, L.; VÍTOVÁ, E. Comparison of several methods for preparation of FA volatile esters from organic matrix. In sborník. 7. PRAHA: VŠCHT Praha, 2005.
s. 59-59. ISBN: 80-7080-578- 1.
DetailLOUPANCOVÁ, B.; VÍTOVÁ, E.; ZEMANOVÁ, J.; LACHOVÁ, H. Změny obsahů mastných kyselin a dalších aromatických látek sýra Niva. In Sborník Mléko a sýry 2005. 5. VŠCHT Praha: Česká společnost chemická, 2005.
s. 149-154. ISBN: 80-86238-48- 2.
DetailBABÁK, L., RYCHTERA, M., VÍTOVÁ, E. Heat balance of bioreactor. Chemické listy, 2005, roč. 99, č. s,
s. 267-268. ISSN: 0009- 2770.
DetailZEMANOVÁ, J.; DUNAJOVÁ, M.; ŠTOUDKOVÁ, H.; VÍTOVÁ, E.; LOUPANCOVÁ, B.; FIŠERA, M. Zhodnocení možností kapilární zónové elektroforézy pro analýzu oligopeptidů v kapiláře pokryté polyethylenoxidem. Súčasný stav a perspektívy analytickej chémie v praxi, 2005, roč. 2005, č. 1,
s. 100-105. ISSN: 1336- 6831.
DetailZEMANOVÁ, J., VÍTOVÁ, E., DUNAJOVÁ, M., SEDLÁKOVÁ, A. Studium nízkomolekulárních peptidů v plísňovém sýru. Chemické listy, 2005, roč. 99, č. 1,
s. 358-360. ISSN: 0009- 2770.
DetailVÍTOVÁ, E. Základy senzorické analýzy potravin. 2005.
DetailVÍTOVÁ, E.; LOUPANCOVÁ, B.; HRADILOVÁ, J.; BEZDĚKOVÁ, Š.; ZEMANOVÁ, J. Vznik aromaticky aktivních látek v průběhu zrání sýrů s bílou plísní na povrchu. In sborník. 1. Skalský Dvůr: VÚPP, 2005.
s. 10-11. ISBN: 80-86909-01- 8.
DetailŠTOUDKOVÁ, H.; FIŠERA, M.; VÍTOVÁ, E.; LOUPANCOVÁ, B. Využití molekulových sít pro extrakci těkavých aromatických látek ze vzorků sýra. In sborník. 4. Brno: VFU Brno, 2005.
s. 116-119. ISBN: 80-7305-544- 9.
DetailLOUPANCOVÁ, B.; FIŠERA, M.; BUŇKA, F.; ZEMANOVÁ, J.; VÍTOVÁ, E. The Simple Method for Analysis of Fatty Acids in Food. Chemické listy, 2005, roč. 99, č. 1,
s. 311-313. ISSN: 0009- 2770.
DetailLOUPANCOVÁ, B.; FIŠERA, M.; HROZOVÁ, L.; ŠTOUDKOVÁ, H.; VÍTOVÁ, E. Změny mastných kyselin v tepelně ošetřených tavených sýrech. ChemZi, 2005, roč. 1, č. 1,
s. 272-272. ISSN: 1336- 7242.
DetailZEMANOVÁ, J., DUNAJOVÁ, M., SEDLÁKOVÁ, A., VÍTOVÁ, E. Studium hořkých peptidů v sýru Niva elektroforetickými metodami. In sborník. Olomouc: ČSCH, 2005.
s. 100-101. ISBN: 80-244-0984- 4.
DetailLOUPANCOVÁ, B.; FIŠERA, M.; ŠTOUDKOVÁ, H.; VÍTOVÁ, E. Analýza mastných kyselin ve sterilovaných tavených sýrech. In sborník. 4. VFU Brno: VFU Brno, 2005.
s. 51-54. ISBN: 80-7305-544- 9.
DetailŠTOUDKOVÁ, H.; FIŠERA, M.; ZEMANOVÁ, J.; LOUPANCOVÁ, B.; VÍTOVÁ, E. Extrakce těkavých aromatických látek sýra pomocí molekulových sít. Súčasný stav a perspektívy analytickej chémie v praxi, 2005, roč. 3, č. 2,
s. 10-18. ISSN: 1336- 6831.
DetailLOUPANCOVÁ, B.; VÍTOVÁ, E.; FIŠERA, M.; ŠTOUDKOVÁ, H. Využití plynové chromatografie k analýze mastných kyselin. Súčasný stav a perspektívy analytickej chémie v praxi, 2005, roč. 1, č. 5,
s. 10-12. ISSN: 1336- 6831.
DetailLOUPANCOVÁ, B.; VÍTOVÁ, E.; FIŠERA, M.; HROZOVÁ, L. Determination of Fatty Acids in Processed Cheese by Gas Chromatography. In sborník. 1. Pardubice: Univerzita Pardubice, 2005.
s. 266-266. ISBN: 80-7194-771- 7.
DetailLOUPANCOVÁ, B.; ŠTOUDKOVÁ, H.; VÍTOVÁ, E. Využití molekulových sít k analýze aromatických látek. In sborník. 2. VFU Brno: VFU Brno, 2005.
s. 41-44. ISBN: 80-7305-527- 9.
DetailVÍTOVÁ, E.; LOUPANCOVÁ, B.; ZEMANOVÁ, J.; ŠTOUDKOVÁ, H.; BABÁK, L. Změny těkavých aromatických látek v průběhu zrání sýra Niva. Súčasný stav a perspektívy analytickej chémie v praxi, 2005, roč. 1, č. 5,
s. 10-10. ISSN: 1336- 6831.
Detail2004
ZEMANOVÁ, J.; VÍTOVÁ, E.; FIŠERA, M. Monitoring of oligopeptides from blue- veined cheeses during ripening. Czech J. Food Scencies (Special Isue), 2004, roč. 22, č. 1,
s. 314 ( s.) ISSN: 1212- 1800.
DetailBEZDĚKOVÁ, Š.; VÍTOVÁ, E.; JASCHKOVÁ, K. Senzorický profil zrání sýra s bílou plísní ve vztahu ke změnám některých těkavých látek. Chemické listy - 56. sjezd chemických společností - sborník. Ostrava: ČSCH, 2004.
s. 687-687. ISBN: 0009- 2770.
DetailVESPALCOVÁ, M.; VÍTOVÁ, E.; DRLÍKOVÁ, P.; BĚLÁKOVÁ, S.; WEISS, V. Zastoupení vybraných skupin organických sloučenin v ovocných pálenkách. Chemické listy 56. sjezd chemických společností, 6. – 9. září 2004, Ostrava. Chemické listy. Praha 56. sjezd chemických společností, 6. – 9. září 2004, Ostrava: ČSCH, 2004.
s. 694-694. ISSN: 0009-2770.
DetailBABÁK, L.; RYCHTERA, M.; VÍTOVÁ, E. Čištění odpadních vod z potravinářského průmyslu užitím autotermálního procesu. In Sborník příspěvků. Skalský Dvůr: VÚPP, ČSCH, 2004.
s. 424-427. ISBN: 80-902671-8- 1.
DetailVÍTOVÁ, E. Hygiena potravin. Hygiena potravin. FCH VUT v Brně: VUT v Brně, 2004.
s. 1-128. ISBN: 80-214-2680- 2.
DetailVÍTOVÁ, E.; ZEMANOVÁ, J.; BEZDĚKOVÁ, Š.; FIŠERA, M.; BŘEZINA, P. Monitoring Volatile Compounds with SPME- Gas Chromatography During Mould Cheese Ripening. In Book of Abstracts IDF Symposium on Cheese. 5. Praha: Galén, 2004.
s. 83-83. ISBN: 80-86257-35- 5.
DetailVÍTOVÁ, E.; ZEMANOVÁ, J.; BEZDĚKOVÁ, Š.; FIŠERA, M. Identifikace aromaticky aktivních sloučenin sýra Niva. In Sborník Mléko a sýry 2004. 5. Praha: ČSCH, 2004.
s. 184-189. ISBN: 978-80-86238-42- 5.
DetailVÍTOVÁ, E.; ZEMANOVÁ, J.; LOUPANCOVÁ, B. Trvanlivost krémových sýrů. In Sborník XXXIV. Lenfeldovy a Hoklovy dny. 1. VFU Brno: VFU Brno, 2004.
s. 100-100. ISBN: 80-7305-498- 1.
DetailVÍTOVÁ, E.; ZEMANOVÁ, J.; BEZDĚKOVÁ, Š.; BABÁK, L.; LOUPANCOVÁ, B.; BŘEZINA, P. Changes of free fatty acids during ripening of Niva cheese. Czech J. Food Scencies (Special Isue), 2004, roč. 22, č. 1,
s. 310-313. ISSN: 1212- 1800.
DetailVÍTOVÁ, E.; LOUPANCOVÁ, B.; ZEMANOVÁ, J.; BEZDĚKOVÁ, Š.; BABÁK, L. Vliv volných MK na chutnost sýra Niva. Chemické listy - 56. sjezd chemických společností - sborník. xx. Ostrava: ČSCH, 2004.
s. 688-688. ISBN: 0009- 2770.
DetailVÍTOVÁ, E.; ZEMANOVÁ, J.; BEZDĚKOVÁ, Š.; VESPALCOVÁ, M.; BUŇKA, F. Senzorická jakost krémových sýrů. In Sborník XXXV. symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin. 5. Skalský Dvůr: VÚPP, ČSCH, 2004.
s. 113-116. ISBN: 80-902671-8-1.
DetailVÍTOVÁ, E.; BUŇKA, F. Vliv definovaného sterilačního záhřevu na AK a MK v tavených sýrech. In Sborník Mléko a sýry 2004. 4. VŠCHT Praha: ČSCH, 2004.
s. 105-108. ISBN: 978-80-86238-42- 5.
DetailVÍTOVÁ, E. Senzorická analýza potravin. 2004.
DetailVÍTOVÁ, E. Senzorická analýza potravin. 2004.
DetailBabák, L., Vítová, E. Eliminace chemické spotřeby kyslíku pomocí termofilních bakteriálních systémů. Chemické listy. Ostrava: ČSCH, 2004.
s. 708 ( s.) ISSN: 0009- 2770.
DetailZEMANOVÁ, J.; VÍTOVÁ, E.; HADRA, L.; LOUPANCOVÁ, B. Analýza krátkých peptidů v plísňovém sýru. In Sborník příspěvků. Brno: VFU Brno, 2004.
s. 98 ( s.) ISBN: 80-7305-498- 1.
DetailLOUPANCOVÁ, B.; VÍTOVÁ, E.; ZEMANOVÁ, J.; FIŠERA, M. Závislost koncentrace aromatických látek a jejich prekursorů matných kyselin v sýru Niva. In Sborník XXXIV. Lenfeldovy a Hökelovy dny. 4. VFU Brno: VFU Brno, 2004.
s. 99-99. ISBN: 80-7305-498- 1.
DetailBEZDĚKOVÁ, Š.; VÍTOVÁ, E. Těkavé látky sýra s bílou plísní a jejich změny během zrání. In Sborník Mléko a sýry 2004. 5. VŠCHT Praha: ČSCH, 2004.
s. 116-121. ISBN: 978-80-86238-42- 5.
DetailZEMANOVÁ, J.; VÍTOVÁ, E.; FIŠERA, M.; HADRA, L. Sledování průběhu proteolýzy v sýrech elektromigračními metodami. In Sborník příspěvků. Praha: VŠCHT Praha, 2004.
s. 190 ( s.) ISBN: 978-80-86238-42- 5.
DetailZEMANOVÁ, J.; VÍTOVÁ, E.; FIŠERA, M. Capillary zone electrophoresis for determination of peptides from cheese. Proceedings 12th International Symposium Advances and Applications of Chromatography in Industry, 2004, roč. 2004, č. 1,
s. 75-79. ISSN: 1335- 8413.
DetailZEMANOVÁ, J.; VÍTOVÁ, E.; HADRA, L.; FIŠERA, M. Analysis of peptides in mould cheese during ripening. Journal of Peptide Science, 2004, roč. 2004, č. 10,
s. 267 ( s.) ISSN: 1075- 2617.
Detail2003
VESPALCOVÁ, M.; VÍTOVÁ, E.; WEISS, V.; KOPEČNÝ, M. Charakterizace ovocných pálenek. In Chemické listy. Chemické listy. Košice: ČSCH, 2003.
s. 785-785. ISSN: 0009-2770.
DetailBabák, L., Rychtera, M., Burdychová, R., Vítová, E. Redukce znečištění odpadních vod z potravinářského průmyslu s využitím termofilní mikroflóry. In Sborník příspěvků. Skalský Dvůr: VÚPP, ČSCH, 2003.
s. 470 ( s.) ISBN: 80-902671-6- 5.
DetailBEZDĚKOVÁ, Š.; VÍTOVÁ, E.; BABÁK, L. Vývoj aroma sýra s modrou plísní během zrání. In Sborník Mléko a sýry 2003. 4. VŠCHT Praha: VŠCHT Praha, 2003.
s. 25-26. ISBN: 80-86238-31- 8.
DetailVÍTOVÁ, E.; ZEMANOVÁ, J.; BEZDĚKOVÁ, Š.; BABÁK, L.; BŘEZINA, P.; JASCHKOVÁ, K. Těkavé aromatické sloučeniny sýra Niva. Chemické listy, 2003, roč. 97, č. 8,
s. 793-796. ISSN: 0009- 2770.
DetailVÍTOVÁ, E.; ZEMANOVÁ, J.; BEZDĚKOVÁ, Š.; JASCHKOVÁ, K.; BŘEZINA, P. Application of SPME in cheese analysis. In Book of Abstracts "Recent advances in food analysis". 4. Praha: 2003.
s. 100-101. ISBN: 80-7080-528- 5.
DetailVÍTOVÁ, E.; ZEMANOVÁ, J.; BEZDĚKOVÁ, Š.; BABÁK, L.; JASCHKOVÁ, K. Senzorický profil plísňových sýrů. In Sborník XXXIII. Lenfeldovy a Höklovy dny. 10. VFU Brno: 2003.
s. 85-86. ISBN: 80-7305-473- 6.
DetailZEMANOVÁ, J.; KUBEŠOVÁ, J.; VÍTOVÁ, E.; FIŠERA, M. Analýza bílkovin z potravinářské matrice kapilární zónovou elektroforézou. In Sborník příspěvků. Brno: VFU Brno, 2003.
s. 86 ( s.) ISBN: 80-7305-473- 6.
DetailBEZDĚKOVÁ, Š.; VÍTOVÁ, E.; BABÁK, L. Přehled dosavadních výsledků a metod pro analýzu těkavých látek v Camembertu. Chemické listy, 2003, roč. 97, č. 8,
s. 787-790. ISSN: 0009- 2770.
DetailBabák, L., Burdychová, R., Bezděková, Š., Rychtera, M., Vítová, E. Studium směsné termofilní populace kultivované na laktose. Chemické listy. Košice: ČSCH, 2003.
s. 794 ( s.) ISSN: 0009- 2770.
DetailZEMANOVÁ, J.; VÍTOVÁ, E.; HADRA, L.; FIŠERA, M. Analýza peptidů metodou kapilární zónové elektroforézy. Proceedings of 15th International Conference Chromatograqphic Methods and Human Health, 2003, roč. 2003, č. 1,
s. 82 ( s.) ISSN: 1335- 5236.
DetailVÍTOVÁ, E.; ZEMANOVÁ, J.; BEZDĚKOVÁ, Š.; BŘEZINA, P.; JASCHKOVÁ, K. Využití metody SPME pro stanovení chutnosti plísňových sýrů. Proceedings of 15th International Conference Chromatograqphic Methods and Human Health, 2003, roč. 10, č. 3,
s. 83-83. ISSN: 1335- 5236.
DetailVÍTOVÁ, E.; VESPALCOVÁ, M.; ZEMANOVÁ, J.; BEZDĚKOVÁ, Š.; BABÁK, L. Nová metoda pro rychlé stanovení aromatických látek sýrů. In Sborník XXXIV. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin. 3. Skalský Dvůr: 2003.
s. 57-59. ISBN: 80-902671-6-5.
Detail2002
VÍTOVÁ, E. Optimalizace metody HS-SPME- GC pro analýzu aromatických látek plísňových sýrů. Chemické listy, 2002, roč. 96, č. 6,
s. 497-500. ISSN: 0009- 2770.
DetailVÍTOVÁ, E. Metoda SPME- GC pro sledování průběhu zrání plísňových sýrů. In Sborník Chiranal 2002. 8. Olomouc: Olomouc, 2002.
s. 92-93. ISBN: 80-86238-24- 5.
DetailVÍTOVÁ, E. Senzorické hodnocení plísňových sýrů. In Sborník XXXIII. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin. 8. Skalský dvůr: Skalský dvůr, 2002.
s. 8-9. ISBN: 80-902671-5- 7.
DetailVÍTOVÁ, E.; MIKULÍKOVÁ, R.; DRDÁK, M.; BŘEZINA, P. Method optimization for analysis of aroma compounds of cheeses by SPME. Chemické listy, 2002, roč. 96, č. 6,
s. 497-498. ISSN: 0009- 2770.
DetailVÍTOVÁ, E.; MIKULÍKOVÁ, R.; DRDÁK, M. Use of solid- phase microextraction for analysis of mould cheeses aroma. In Technology and processes for sustainable development and pollution reduction. 8. Brno: VUT, 2002.
s. 346-347. ISBN: 80-214-2151- 7.
DetailBEZDĚKOVÁ, Š.; VÍTOVÁ, E.; FIŠERA, M. Monitoring maturation of blue cheese. Chemické listy, 2002, roč. 4, č. 4,
s. 148-148. ISSN: 0009- 2770.
Detail2001
VÍTOVÁ, E.; BEZDĚKOVÁ, Š. Studium průběhu zrání plísňových sýrů. In Chromatografické metódy a zdravie človeka. Piešťany: CHTF STU, 2001.
s. 58 ( s.)
DetailVÍTOVÁ, E.; MIKULÍKOVÁ, R.; DRDÁK, M. Use of SPME for analysis of mould cheeses aroma. In Advances and applications of chromatography in industry. Bratislava: SVŠT, 2001.
s. 29 ( s.)
DetailVÍTOVÁ, E. Srovnání různých způsobů izolace těkavých látek z plísňového sýra Niva. In Sborník XXXII. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin. Skalský Dvůr: Skalský Dvůr, 2001.
s. 58 ( s.)
DetailVÍTOVÁ, E. Stanovení těkavých látek v sýrech SPME. In Sborník 53. Zjazd chemických spoločností. Banská Bystrica: Fakulta prírodných vied Univerzity Mateja Bela, 2001.
s. 23 ( s.)
DetailVÍTOVÁ, E. Studium změn senzorickych vlastností sýrů v závislosti na obsahu těkavých látek. In Sborník XXXI. Lenfeldovy a Hoklovy dny. Brno: Veterinární a farmaceutická univerzita Brno, 2001.
s. 36 ( s.)
Detail2000
VÍTOVÁ, E. Stanovení těkavých látek v sýrech. In Sborník XXXI. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin. Skalský Dvůr: Skalský Dvůr, 2000.
s. 66 ( s.)
Detail1999
VÍTOVÁ, E. Chemical and biochemical processes during ripening of cheeses. In Chemistry and Life. Brno: Brno University of Technology, Faculty of Chemistry, 1999.
s. 100 ( s.)
Detail
*) Citace publikací se generují jednou za 24 hodin.