Nabídka programů

Potravinářská chemie a
technologie

Prezenční 3 roky Zakončeno titulem Bc.

Potravinářská chemie a technologie je jednou ze tří specializací studijního programu Chemie a technologie potravin. Tyto specializace se liší sestavou některých povinně volitelných předmětů, a tudíž i obsahem asi jedné čtvrtiny státní zkoušky. Pokud vás zaujme více jiný směr studia potravinářských věd, po ukončení prvního ročníku si lze zvolenou specializaci libovolně změnit.

Jíst musíme všichni a denně. Zajímá vás, co vlastně jíme? Naučíte se stanovit složení potravin a poznat, jestli jsou kvalitní, zdravé či škodlivé. Budete se podílet na vývoji nových potravin a v praxi využívat moderní metody analýzy potravin. Během studia zvládnete základy všech hlavních typů potravinářských technologií i potravinářských biotechnologií.

Jako adekvátně vzdělaný potravinářský chemik se pak budete orientovat v oblasti produkce a technologie potravin a jejich složek. Budete umět využívat moderní analytické metody k prokázání původu, pravosti a kvality potravin. Uplatnění najdete v oblastech zemědělství, kosmetiky, farmacie, biomedicíny či biotechnologií. Pokud nebudete mít dost, běžte na magistra. Třeba ve studijním programu Chemie přírodních látek, který tento obor rozšiřuje a obohacuje o další moderní směry studia, jako jsou metody stanovení autenticity a bezpečnosti potravin s přírodních látek, molekulární biotechnologie a další.

Tento program zajišťuje Ústav chemie potravin a biotechnologií.

E-přihláška

Kvalitní a zdravé potraviny – naše budoucnost

  • 80%

    studentů je přijato bez přijímací zkoušky, tedy na základě prospěchu ze střední školy.

  • 1:4

    je poměr chlapců a dívek, kteří studují biotechnologii.

  • 95%

    absolventů pokračuje v navazujícím magisterském studiu.

  • 20%

    studentů stráví část studia na zahraniční univerzitě.

Studuj chemii na VUT

Jak se příhlásit na FCH

Všechny své vědomosti předají
a v těžkých chvílích vás podrží

Předchozí Následující

Pojďte na FCH!

Jak se dostat na FCH