Detail oboru
Potravinářská chemie
FCHZkratka: BKCO_PCHAk. rok: 2009/2010
Program: Chemie a technologie potravin
Délka studia: 3 roky
Akreditace od: 31.12.2002Akreditace do: 15.11.2012
Profil
Zaměření oboru odráží trvale vysoký zájem o studium potravinářské chemie na FCH VUT v Brně. Umožňuje jednak plynulé pokračování ve studiu v navazujícím dvouletém magisterském studijním programu Potravinářská chemie a biotechnologie (PCHBT), jednak odchod absolventů do praxe a současně reflektuje potenciální rozšíření zájmu o studium včetně možnosti celoživotního vzdělávání pracovníků z praxe.
Garant
Struktura předmětů s uvedením ECTS kreditů (studijní plán)
Zkratka | Název | J. | Kr. | Pov. | Uk. | Hod. rozsah | Sk. | Ot. |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
BCT_CHI1 | Chemická informatika I | cs | 2 | Povinný | zk | P - 13 / KK - 13 / Cp - 13 | ano | |
BCT_CHL1 | Chemická legislativa I | cs | 0 | Povinný | zá | P - 13 | ano | |
BCT_MAT1 | Matematika I | cs | 5 | Povinný | zá,zk | P - 39 / KK - 26 / C1 - 26 | ano | |
BCT_ACH1 | Obecná a anorganická chemie I | cs | 8 | Povinný | zá,zk | P - 26 / KK - 78 / C1 - 39 | ano | |
BCA_OBT | Obecná toxikologie | cs | 2 | Povinný | zk | P - 26 / KK - 26 | ano | |
BCT_ACH1_P | Praktikum z anorganické chemie I | cs | 2 | Povinný | zá | KK - 26 / L - 52 | ano |
Zkratka | Název | J. | Kr. | Pov. | Uk. | Hod. rozsah | Sk. | Ot. |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
BCT_FYZ1 | Fyzika I | cs | 7 | Povinný | zá,zk | P - 52 / KK - 65 / C1 - 26 | ano | |
BAT_ACH2 | General and Inorganic Chemistry II | en | 6 | Povinný | zá,zk | P - 26 / KK - 39 / S - 13 | ano | |
BCT_CHI2 | Chemická informatika II | cs | 4 | Povinný | zá,zk | P - 26 / KK - 52 / Cp - 26 | ano | |
BCT_ACH2 | Obecná a anorganická chemie II | cs | 6 | Povinný | zá,zk | P - 26 / KK - 39 / S - 13 | ano | |
BAT_OCH1 | Organic Chemistry I | en | 5 | Povinný | zá,zk | P - 26 / C1 - 26 | ano | |
BCT_OCH1 | Organická chemie I | cs | 5 | Povinný | zá,zk | P - 26 / C1 - 26 | ano | |
BC_PCM2 | Počítačová cvičení z matematiky | cs | 3 | Povinný | kl | CPP - 26 | ano | |
BCT_ACH2_P | Praktikum z anorganické chemie II | cs | 7 | Povinný | kl | KK - 39 / L - 78 | ano | |
BCT_FYZ1_P | Praktikum z fyziky I | cs | 4 | Povinný | kl | KK - 26 / L - 39 | ano | |
BCA_ZED | Zpracování experimentálních dat | cs | 3 | Povinný | kl | P - 26 / KK - 26 | ano | |
BCV_AOB1 | Angličtina - obecná I | cs | 0 | Povinně volitelný | zá | KK - 26 / Cj - 26 | BCV_AN | ano |
BCV_AOD1 | Angličtina - odborná I | cs | 0 | Povinně volitelný | zá | KK - 26 / KK - 26 / Cj - 26 / Cj - 26 | BCV_AN | ano |
BCA_TEK | Technické kreslení | cs | 2 | Povinně volitelný | kl | P - 26 / P - 26 | BCT | ano |
BCV_FZE | Filosofie a základy etiky | cs | 2 | Povinně volitelný | zk | P - 26 / P - 26 | BCV_SP | ano |
BCV_PSP | Psychologie a sociologie práce | cs | 2 | Povinně volitelný | kl | P - 26 / P - 26 / KK - 26 / KK - 26 | BCV_SP | ano |
Zkratka | Název | J. | Kr. | Pov. | Uk. | Hod. rozsah | Sk. | Ot. |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
BAA_ANC1 | Analytical Chemistry I | en | 5 | Povinný | zá,zk | P - 26 / KK - 52 / S - 26 | ano | |
BCA_ANC1 | Analytická chemie I | cs | 5 | Povinný | zá,zk | P - 26 / KK - 52 / C1 - 26 | ano | |
BCT_BIO | Biologie | cs | 3 | Povinný | zk | P - 26 | ano | |
BCA_FCH1 | Fyzikální chemie I | cs | 6 | Povinný | zá,zk | P - 26 / KK - 65 / C1 - 26 | ano | |
MCT_CHL2 | Chemická legislativa II | cs | 0 | Povinný | zá | P - 13 | ano | |
BCO_MIB | Mikrobiologie | cs | 3 | Povinný | zk | P - 26 / P - 26 / KK - 39 / KK - 39 | ano | |
BAT_OCH2 | Organic Chemistry II | en | 6 | Povinný | zá,zk | P - 26 / C1 - 26 | ano | |
BCT_OCH2 | Organická chemie II | cs | 6 | Povinný | zá,zk | P - 26 / C1 - 26 | ano | |
BAA_FCH1 | Physical Chemistry I | en | 6 | Povinný | zá,zk | P - 26 / KK - 65 / S - 26 | ano | |
BCA_ANC1_P | Praktikum z analytické chemie I | cs | 3 | Povinný | kl | L - 52 | ano | |
BCA_FCH1_P | Praktikum z fyzikální chemie I | cs | 3 | Povinný | kl | KK - 39 / L - 39 | ano | |
BCT_OCH_P | Praktikum z organické chemie | cs | 4 | Povinný | kl | KK - 78 / L - 78 | ano | |
BCV_AOB2 | Angličtina - obecná II | cs | 2 | Povinně volitelný | kl | KK - 26 / Cj - 26 | BCV_AN | ano |
BCV_AOD2 | Angličtina - odborná II | cs | 6 | Povinně volitelný | zk | KK - 26 / KK - 26 / Cj - 26 / Cj - 26 | BCV_AN | ano |
BCT_FYZ2 | Fyzika II | cs | 4 | Povinně volitelný | zá,zk | P - 26 / P - 26 / KK - 52 / KK - 52 / C1 - 26 / C1 - 26 | BCT | ano |
BCT_MAT2 | Matematika II | cs | 4 | Povinně volitelný | zá,zk | P - 26 / P - 26 / KK - 65 / KK - 65 / C1 - 26 / C1 - 26 | BCT | ano |
BCT_EMT | Měřicí technika | cs | 4 | Povinně volitelný | zá,zk | P - 26 / P - 26 / C1 - 26 / C1 - 26 | BCT | ano |
BCO_ODP_P | Odborná praxe - PCH | cs | 2 | Povinně volitelný | zá | C1 - 26 / C1 - 26 | BCT | ano |
MCV_ERP | Ekonomika a řízení podniku | cs | 2 | Povinně volitelný | kl | P - 26 / KK - 26 | BCV_SP | ano |
BCV_ZPO | Základy průmyslového a obchodního práva | cs | 2 | Povinně volitelný | kl | P - 26 / KK - 26 | BCV_SP | ano |
Zkratka | Název | J. | Kr. | Pov. | Uk. | Hod. rozsah | Sk. | Ot. |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
BAA_ANC2 | Analytical Chemistry II | en | 6 | Povinný | zá,zk | P - 26 / KK - 65 / S - 26 | ano | |
BCA_ANC2 | Analytická chemie II | cs | 6 | Povinný | zá,zk | P - 26 / KK - 65 / C1 - 26 | ano | |
BCV_AOD1 | Angličtina - odborná I | cs | 0 | Povinný | zá | KK - 26 / KK - 26 / Cj - 26 / Cj - 26 | ano | |
BCA_BCH1 | Biochemie I | cs | 4 | Povinný | zk | P - 26 / KK - 39 | ano | |
BAA_BCH1 | Biochemistry I | en | 4 | Povinný | zk | P - 26 / KK - 39 | ano | |
BCA_FCH2 | Fyzikální chemie II | cs | 4 | Povinný | zá,zk | P - 26 / KK - 52 / C1 - 26 | ano | |
BAA_FCH2 | Physical Chemistry II | en | 4 | Povinný | zá,zk | P - 26 / KK - 52 / S - 26 | ano | |
BCA_ANC2_P | Praktikum z analytické chemie II | cs | 5 | Povinný | kl | L - 65 | ano | |
BCA_FCH2_P | Praktikum z fyzikální chemie II | cs | 3 | Povinný | kl | L - 39 | ano | |
BCA_ISO | Systémy jakosti a ISO normy | cs | 2 | Povinně volitelný | kl | P - 13 / P - 13 / KK - 26 / KK - 26 / C1 - 13 / C1 - 13 | BCT | ano |
BCA_TEK | Technické kreslení | cs | 2 | Povinně volitelný | kl | P - 26 / P - 26 | BCT | ano |
BCV_FZE | Filosofie a základy etiky | cs | 2 | Povinně volitelný | zk | P - 26 / P - 26 | BCV_SP | ano |
BCV_PSP | Psychologie a sociologie práce | cs | 2 | Povinně volitelný | kl | P - 26 / P - 26 / KK - 26 / KK - 26 | BCV_SP | ano |
BCV_DCJ1 | Další cizí jazyk I | cs | 0 | Volitelný | zá | Cj - 26 | ano |
Zkratka | Název | J. | Kr. | Pov. | Uk. | Hod. rozsah | Sk. | Ot. |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
BCV_AOD2 | Angličtina - odborná II | cs | 4 | Povinný | zk | KK - 26 / KK - 26 / Cj - 26 / Cj - 26 | ano | |
BAA_CHI1 | Chemical Engineering I | en | 5 | Povinný | zá,zk | P - 26 / C1 - 26 | ano | |
BCT_CHL3 | Chemická legislativa III | cs | 1 | Povinný | zá | P - 13 | ano | |
BCA_CHI1 | Chemické inženýrství I | cs | 5 | Povinný | zá,zk | P - 26 / KK - 65 / C1 - 26 | ano | |
BCO_CHP1 | Chemie potravin I | cs | 3 | Povinný | zk | P - 26 | ano | |
BCO_MIB | Mikrobiologie | cs | 3 | Povinný | zk | P - 26 / P - 26 / KK - 39 / KK - 39 | ano | |
BCO_BCH_P | Praktikum z biochemie | cs | 2 | Povinný | zá | KK - 52 / L - 52 | ano | |
BCA_CHI1_P | Praktikum z chemického inženýrství I | cs | 2 | Povinný | kl | L - 26 | ano | |
BCO_ZPT | Základy potravinářských technologií | cs | 4 | Povinný | zk | P - 26 / KK - 39 | ano | |
BCO_BIO1 | Bioinženýrství I | cs | 4 | Povinně volitelný | zá,zk | P - 26 / KK - 52 / C1 - 26 | BCO | ano |
BCO_MOG1 | Molekulární genetika I | cs | 3 | Povinně volitelný | zk | P - 26 | BCO | ano |
BCO_ODP_P | Odborná praxe - PCH | cs | 2 | Povinně volitelný | zá | C1 - 26 / C1 - 26 | BCO | ano |
BCO_HZP | Zásady hygienického zpracování potravin | cs | 2 | Povinně volitelný | zk | P - 13 | BCO | ano |
BCT_FYZ2 | Fyzika II | cs | 4 | Povinně volitelný | zá,zk | P - 26 / P - 26 / KK - 52 / KK - 52 / C1 - 26 / C1 - 26 | BCT | ano |
BCT_MAT2 | Matematika II | cs | 4 | Povinně volitelný | zá,zk | P - 26 / P - 26 / KK - 65 / KK - 65 / C1 - 26 / C1 - 26 | BCT | ano |
BCT_EMT | Měřicí technika | cs | 4 | Povinně volitelný | zá,zk | P - 26 / P - 26 / C1 - 26 / C1 - 26 | BCT | ano |
BCV_DCJ2 | Další cizí jazyk II | cs | 0 | Volitelný | zá | Cj - 26 | ano |
Zkratka | Název | J. | Kr. | Pov. | Uk. | Hod. rozsah | Sk. | Ot. |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
BCO_ACP1 | Analytická chemie potravin I | cs | 4 | Povinný | zk | P - 26 / KK - 39 | ano | |
BCO_BAP | Bakalářská práce | cs | 12 | Povinný | zá | KK - 156 / SL - 156 | ano | |
BAO_ACP1 | Food Analysis I | en | 4 | Povinný | zk | P - 26 / KK - 39 | ano | |
BAA_CHI2 | Chemical Engineering II | en | 5 | Povinný | zá,zk | P - 26 / C1 - 26 | ano | |
BCA_CHI2 | Chemické inženýrství II | cs | 5 | Povinný | zá,zk | P - 26 / KK - 65 / C1 - 26 | ano | |
BCO_ACP_P | Praktikum z analytické chemie potravin | cs | 3 | Povinný | kl | KK - 65 / L - 65 | ano | |
BCA_CHI2_P | Praktikum z chemického inženýrství II | cs | 2 | Povinný | kl | KK - 26 / L - 26 | ano | |
BCO_MIB_P | Praktikum z mikrobiologie | cs | 2 | Povinný | zá | KK - 52 / L - 39 | ano | |
BCO_PUP | Principy uchovávání potravin | cs | 4 | Povinný | zk | P - 26 / KK - 26 | ano | |
BCO_BIT1 | Biotechnologie I | cs | 6 | Povinně volitelný | zá,zk | P - 26 / KK - 65 / C1 - 26 | BCO | ano |
BCO_BCH | Bytová chemie | cs | 2 | Povinně volitelný | kl | P - 13 | BCO | ano |
BCO_KCH | Kosmetická chemie | cs | 5 | Povinně volitelný | zk | P - 26 | BCO | ano |
BCO_ZAV | Základy výživy | cs | 4 | Povinně volitelný | zk | P - 26 / KK - 26 | BCO | ano |
BCA_ISO | Systémy jakosti a ISO normy | cs | 2 | Povinně volitelný | kl | P - 13 / P - 13 / KK - 26 / KK - 26 / C1 - 13 / C1 - 13 | BCT | ano |
Všechny skupiny volitelných předmětů | ||
---|---|---|
Sk. | Počet předm. | Předměty |
BCV_AN | 1 | BCV_AOB1, BCV_AOD1 |
BCV_AN | 1 | BCV_AOB2, BCV_AOD2 |
BCV_SP | 1 - 2 | BCV_FZE, BCV_PSP |
BCV_SP | 1 - 2 | MCV_ERP, BCV_ZPO, BCV_FZE, BCV_PSP |