Detail předmětu
Praktikum z analytické chemie potravin
FCH-BCO_ACP_PAk. rok: 2009/2010
Praktikum z analytické chemie potravin vychází z teoretických základů přednášených v předmětu Analytická chemie potravin I. Praktikum zahrnuje úlohy týkající se hlavních složek potravin (cukrů, tuků, bílkovin), stanovení některých nutričních složek potravin (vitamíny, biogenní prvky), stanovení kontaminantů i aditivních látek (barviva a konzervační látky) a určení některých dalších charakteristik potravin (vlhkost, popel).
Jazyk výuky
Počet kreditů
Garant předmětu
Zajišťuje ústav
Výsledky učení předmětu
Prerekvizity
Plánované vzdělávací činnosti a výukové metody
Způsob a kritéria hodnocení
Před udělením klasifikovaného zápočtu se prověří znalost absolvovaných úloh písemnou formou.
Osnovy výuky
Učební cíle
Vymezení kontrolované výuky a způsob jejího provádění a formy nahrazování zameškané výuky
Doporučená literatura
Príbela A.: Analýza potravín - cvičenie, STU Bratislava, 1993. 0 (CS)
Zařazení předmětu ve studijních plánech
- Program BPCP_CHTP bakalářský
obor BPCO_CHP , 3 ročník, letní semestr, povinný
- Program BKCP_CHTP bakalářský
obor BKCO_PCH , 3 ročník, letní semestr, povinný
- Program BPCP_CHTP bakalářský
obor BPCO_BT , 3 ročník, letní semestr, povinně volitelný
- Program BKCP_CHTP bakalářský
obor BKCO_BT , 3 ročník, letní semestr, povinně volitelný
- Program CKCP_CZV celoživotní vzdělávání (není studentem)
obor CKCO_CZV , 1 ročník, letní semestr, povinný
Typ (způsob) výuky
Laboratorní cvičení
Vyučující / Lektor