Ženy z VUT, které hýbou světem vědy a techniky
Tvrzení, že věda a technika jsou pouze pro muže, je pouhým předsudkem. Na Vysokém učení technickém v Brně najdete celkem 621 žen, které jsou pro vědu a techniku nepostradatelné. U příležitosti k ...
Jíst musíme všichni a denně. Zajímá vás, co vlastně jíme? Naučíte se stanovit složení potravin a poznat, jestli jsou kvalitní, zdravé či škodlivé. Budete se podílet na vývoji nových potravin a v praxi využívat moderní metody analýzy potravin.
Jako potravinářský chemik se budete orientovat v oblasti produkce a technologie potravin a jejich složek. Budete umět využívat moderní analytické metody k prokázání původu, pravosti a kvality potravin. Uplatnění najdete v oblastech zemědělství, kosmetiky, farmacie, biomedicíny či biotechnologií. Pokud nebudete mít dost, běžte na magistra. Třeba se zaměřením na potravinářské technologie, biotechnologie nebo další příbuzné obory.
Tento program zajišťuje Ústav chemie potravin a biotechnologií.
Kvalitní a zdravé potraviny – naše budoucnost
80%
studentů je přijato bez přijímací zkoušky, tedy na základě prospěchu ze střední školy.
1:4
je poměr chlapců a dívek, kteří studují biotechnologii.
95%
absolventů pokračuje v navazujícím magisterském studiu.
20%
studentů stráví část studia na zahraniční univerzitě.
Tvrzení, že věda a technika jsou pouze pro muže, je pouhým předsudkem. Na Vysokém učení technickém v Brně najdete celkem 621 žen, které jsou pro vědu a techniku nepostradatelné. U příležitosti k ...
Cementářský průmysl vytváří až 8 % celosvětové produkce CO2. Odborníci z Fakulty chemické a Fakulty strojního inženýrství VUT proto testují způsob, jak snížit emisní zátěž provázející výrobu ...