Změn se nebojím, baví mě překonávat překážky
Doktorandka Zuzana Šedrlová nedávno získala ocenění Brno Ph.D. Talent 2019. V rozhovoru nám prozradila, proč sinice mohou být užitečné, jak ji dědeček naučil lásce k chemii, jestli to chtěla někdy ...
Jíst musíme všichni a denně. Zajímá vás, co vlastně jíme? Naučíte se stanovit složení potravin a poznat, jestli jsou kvalitní, zdravé či škodlivé. Budete se podílet na vývoji nových potravin a v praxi využívat moderní metody analýzy potravin.
Jako potravinářský chemik se budete orientovat v oblasti produkce a technologie potravin a jejich složek. Budete umět využívat moderní analytické metody k prokázání původu, pravosti a kvality potravin. Uplatnění najdete v oblastech zemědělství, kosmetiky, farmacie, biomedicíny či biotechnologií. Pokud nebudete mít dost, běžte na magistra. Třeba se zaměřením na potravinářské technologie, biotechnologie nebo další příbuzné obory.
Tento program zajišťuje Ústav chemie potravin a biotechnologií.
Kvalitní a zdravé potraviny – naše budoucnost
80%
studentů je přijato bez přijímací zkoušky, tedy na základě prospěchu ze střední školy.
1:4
je poměr chlapců a dívek, kteří studují biotechnologii.
95%
absolventů pokračuje v navazujícím magisterském studiu.
20%
studentů stráví část studia na zahraniční univerzitě.
Doktorandka Zuzana Šedrlová nedávno získala ocenění Brno Ph.D. Talent 2019. V rozhovoru nám prozradila, proč sinice mohou být užitečné, jak ji dědeček naučil lásce k chemii, jestli to chtěla někdy ...
Přijít na kloub japonské kultuře a vztahům. To je jeden z hlavních důvodů, kvůli kterým se chce absolvent Fakulty chemické VUT František Mikšík hlásit nyní na postdoktorandskou pozici na ...