Biochemická technologie je jednou ze tří specializací studijního programu Chemie a technologie potravin. Tyto specializace se liší sestavou některých povinně volitelných předmětů, a tudíž i obsahem asi jedné čtvrtiny státní zkoušky. Pokud vás zaujme více jiný směr studia potravinářských věd, po ukončení prvního ročníku si lze zvolenou specializaci libovolně změnit.
Biochemická technologie vychází z faktu, že nic dokonalejšího než živý systém neexistuje. Chcete ho pochopit a naučit se využívat jeho schopnosti? Tak přijďte k nám studovat biotechnologii. Rozsáhlý teoretický základ získáte na přednáškách, velký důraz však klademe i na laboratorní dovednosti. Laboratořemi vás provedeme od úplných základů až k pokročilé práci s moderními přístroji i s živými buňkami.
Až dostudujete, budete specialisté na biotechnologii. Uplatnění najdete v potravinářských i biotechnologických výrobách, ve farmacii, ve výzkumu a vývoji i v kontrolních institucích. Ale bude škoda zůstat u bakaláře, můžete pokračovat ve studiu na magistra, třeba ve studijním programu Chemie přírodních látek, který tento obor rozšiřuje a obohacuje o další směry studia.
Tento program zajišťuje Ústav chemie potravin a biotechnologií.
E-přihláška
Živý organismus jako výrobní linka