Detail specializace
Potravinářská chemie a technologie
FCHZkratka: PCHAk. rok: 2023/2024
Program: Chemie a technologie potravin
Struktura předmětů s uvedením ECTS kreditů (studijní plán)
Zkratka | Název | J. | Kr. | Pov. | Uk. | Hod. rozsah | Sk. | Ot. |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
BA_ZLT | Basics of Laboratory Technique | en | 1 | Povinný | kl | P - 13 | ano | |
BC_CHI1 | Chemická informatika I | cs | 3 | Povinný | kl | P - 13 / C1 - 26 | ano | |
BC_MAT1 | Matematika I | cs | 7 | Povinný | zá,zk | P - 26 / C1 - 26 | ano | |
BC_ACH1 | Obecná a anorganická chemie I | cs | 8 | Povinný | zá,zk | P - 26 / S - 13 / C1 - 26 | ano | |
BC_BIO | Obecná biologie a ekologie | cs | 2 | Povinný | zk | P - 26 | ano | |
BC_ZLT | Základy laboratorní techniky | cs | 1 | Povinný | kl | P - 13 | ano | |
BC_FPO | Fyziologie průmyslových mikroorganismů | cs | 4 | Povinně volitelný | zk | P - 26 | B | ano |
BC_PCM1 | Matematické aplikace v chemii I | cs | 2 | Povinně volitelný | kl | P - 13 / CPP - 13 | B | ano |
CZV_CH | Opakování základů středoškolské chemie | cs | 0 | Volitelný | - | CZV - 18 | ano |
Zkratka | Název | J. | Kr. | Pov. | Uk. | Hod. rozsah | Sk. | Ot. |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
BC_FYZ1 | Fyzika I | cs | 6 | Povinný | zá,zk | P - 39 / C1 - 26 | ano | |
BA_ACH2 | General and Inorganic Chemistry II | en | 5 | Povinný | zá,zk | P - 26 / C1 - 13 | ano | |
BC_CHI2 | Chemická informatika II | cs | 4 | Povinný | zá,zk | P - 13 / C1 - 26 | ano | |
BC_MAT2 | Matematika II | cs | 7 | Povinný | zá,zk | P - 26 / C1 - 26 | ano | |
BC_ACH2 | Obecná a anorganická chemie II | cs | 5 | Povinný | zá,zk | P - 26 / C1 - 13 | ano | |
BA_OCH1 | Organic Chemistry I | en | 6 | Povinný | zá,zk | P - 26 / C1 - 26 | ano | |
BC_OCH1 | Organická chemie I | cs | 6 | Povinný | zá,zk | P - 26 / C1 - 26 | ano | |
BC_ACH1_P | Praktikum z anorganické chemie I | cs | 3 | Povinný | kl | L - 52 | ano | |
BC_FYZ1_P | Praktikum z fyziky I | cs | 3 | Povinný | kl | L - 39 | ano | |
BC_ZF | Fyziologie a buněčná biologie | cs | 2 | Povinně volitelný | zk | P - 26 | A | ano |
BC_OBT | Obecná toxikologie | cs | 2 | Povinně volitelný | zk | P - 26 | A | ano |
BC_ETI | Bioetika | cs | 2 | Povinně volitelný | kl | S - 26 | B | ano |
BC_PCM2 | Matematické aplikace v chemii II | cs | 2 | Povinně volitelný | kl | P - 13 / CPP - 13 | B | ano |
BC_TEK | Technické kreslení | cs | 2 | Povinně volitelný | kl | C1 - 26 | B | ano |
Zkratka | Název | J. | Kr. | Pov. | Uk. | Hod. rozsah | Sk. | Ot. |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
BC_ANC1 | Analytická chemie I | cs | 6 | Povinný | zá,zk | P - 26 / C1 - 26 | ano | |
BC_FCH1 | Fyzikální chemie I | cs | 6 | Povinný | zá,zk | P - 26 / C1 - 26 | ano | |
BC_OCH2 | Organická chemie II | cs | 6 | Povinný | zá,zk | P - 26 / C1 - 26 | ano | |
BC_ANC1_P | Praktikum z analytické chemie I | cs | 3 | Povinný | kl | L - 52 | ano | |
BC_FCH1_P | Praktikum z fyzikální chemie I | cs | 3 | Povinný | kl | L - 39 | ano | |
BA_MIB | Microbiology | en | 4 | Povinně volitelný | zk | P - 26 / P - 26 | A | ano |
BC_MIB | Mikrobiologie | cs | 4 | Povinně volitelný | zk | P - 26 / P - 26 | A | ano |
BC_ZPT | Základy potravinářských technologií | cs | 4 | Povinně volitelný | zk | P - 26 / P - 26 | A | ano |
BC_EMT | Měřicí technika | cs | 4 | Povinně volitelný | zá,zk | P - 26 / C1 - 26 | B | ano |
BC_ACH2_P | Praktikum z anorganické chemie II | cs | 3 | Povinně volitelný | kl | L - 52 | B | ano |
Zkratka | Název | J. | Kr. | Pov. | Uk. | Hod. rozsah | Sk. | Ot. |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
BA_ANC2 | Analytical Chemistry II | en | 6 | Povinný | zá,zk | P - 26 / C1 - 26 | ano | |
BC_ANC2 | Analytická chemie II | cs | 6 | Povinný | zá,zk | P - 26 / C1 - 26 | ano | |
BC_BCH1 | Biochemie I | cs | 4 | Povinný | zá,zk | P - 26 / C1 - 13 | ano | |
BA_BCH1 | Biochemistry I | en | 4 | Povinný | zá,zk | P - 26 / C1 - 13 | ano | |
BC_FCH2 | Fyzikální chemie II | cs | 6 | Povinný | zá,zk | P - 26 / C1 - 26 | ano | |
BC_ANC2_P | Praktikum z analytické chemie II | cs | 3 | Povinný | kl | L - 52 | ano | |
BC_OCH_P | Praktikum z organické chemie | cs | 3 | Povinný | kl | L - 52 | ano | |
BC_LSP1 | Laboratorní projekt I | cs | 2 | Povinně volitelný | kl | SL - 26 | A | ano |
BC_MCH | Makromolekulární chemie | cs | 3 | Povinně volitelný | zá,zk | P - 26 / C1 - 13 | A | ano |
BC_ISO | Systémy jakosti a ISO normy | cs | 2 | Povinně volitelný | kl | P - 13 / C1 - 13 | A | ano |
BC_ODP_P | Odborná praxe - PCH | cs | 4 | Povinně volitelný | zá | PX - 78 | B | ano |
BC_FCH2_P | Praktikum z fyzikální chemie II | cs | 3 | Povinně volitelný | kl | L - 39 | B | ano |
Zkratka | Název | J. | Kr. | Pov. | Uk. | Hod. rozsah | Sk. | Ot. |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
BC_ACP1 | Analytická chemie potravin a přírodních látek I | cs | 4 | Povinný | zk | P - 26 | ano | |
BA_ACP1 | Food Analysis | en | 4 | Povinný | zk | P - 26 | ano | |
BA_CHIN1 | Chemical Engineering I | en | 6 | Povinný | zá,zk | P - 26 / C1 - 26 | ano | |
BC_CHIN1 | Chemické inženýrství I | cs | 6 | Povinný | zá,zk | P - 26 / C1 - 26 | ano | |
BC_CHP1 | Chemie potravin a přírodních látek I | cs | 4 | Povinný | zk | P - 26 | ano | |
BA_MIB | Microbiology | en | 4 | Povinný | zk | P - 26 / P - 26 | ano | |
BC_MIB | Mikrobiologie | cs | 4 | Povinný | zk | P - 26 / P - 26 | ano | |
BC_BCH_P | Praktikum z biochemie | cs | 2 | Povinný | zá | L - 52 | ano | |
BC_CHI1_P | Praktikum z chemického inženýrství I | cs | 2 | Povinný | kl | L - 26 | ano | |
BC_MIB_P | Praktikum z mikrobiologie | cs | 2 | Povinný | zá | L - 39 | ano | |
BC_ZPT | Základy potravinářských technologií | cs | 4 | Povinný | zk | P - 26 / P - 26 | ano | |
BC_LSP2 | Laboratorní projekt II | cs | 4 | Povinně volitelný | kl | SL - 52 | A1 | ano |
BC_MOG1 | Molekulární genetika I | cs | 4 | Povinně volitelný | zk | P - 26 | B | ano |
BC_UBP_PCH | Úvod do bakalářské práce - PCH | cs | 4 | Povinně volitelný | kl | C1 - 26 | A1 | ano |
BA_BIO1 | Bioengineering I | en | 4 | Povinně volitelný | zá,zk | A2 | ano | |
BC_BIO1 | Bioinženýrství I | cs | 4 | Povinně volitelný | zá,zk | P - 26 / C1 - 26 | A2 | ano |
BC_BIT1 | Biotechnologie I | cs | 4 | Povinně volitelný | zá,zk | P - 26 / C1 - 26 | A2 | ano |
BC_TP_PCH | Týmový praktický projekt - PCH | cs | 2 | Povinně volitelný | zá | S - 13 | A2 | ano |
Zkratka | Název | J. | Kr. | Pov. | Uk. | Hod. rozsah | Sk. | Ot. |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
BC_BAP_CHTPO | Bakalářská práce | cs | 12 | Povinný | zá | SL - 156 | ano | |
BC_CHIN2 | Chemické inženýrství II | cs | 6 | Povinný | zá,zk | P - 26 / C1 - 26 | ano | |
BC_ACP_P | Praktikum z analýzy potravin a přírodních látek | cs | 3 | Povinný | kl | L - 65 | ano | |
BC_TUP | Technologie uchovávání potravin | cs | 4 | Povinný | zk | P - 26 | ano | |
BA_AACH | Advanced Analytical Chemistry | en | 4 | Povinně volitelný | zk | P - 26 | B | ano |
BC_GET | Genové technologie | cs | 4 | Povinně volitelný | zá,zk | P - 13 / C1 - 26 | B | ano |
BC_HYP | Hygiena v potravinářských technologiích | cs | 4 | Povinně volitelný | zk | P - 13 | A2 | ano |
BC_CHI2_P | Praktikum z chemického inženýrství II | cs | 2 | Povinně volitelný | kl | L - 26 | A2 | ano |
BC_SAP | Senzorická analýza potravin | cs | 4 | Povinně volitelný | kl | P - 26 | A2 | ano |
Všechny skupiny volitelných předmětů | |||
---|---|---|---|
Sk. | Počet kreditů | Počet předm. | Předměty |
A | 2 kr | nekontroluje se | BC_ZF (2 kr), BC_OBT (2 kr) |
A | 4 kr - 8 kr | nekontroluje se | BC_LSP1 (2 kr), BC_MCH (3 kr), BC_ISO (2 kr) |
A | 4 kr - 8 kr | nekontroluje se | BA_MIB (4 kr), BC_MIB (4 kr), BC_ZPT (4 kr) |
A1 | nekontroluje se | 1 | BC_LSP2, BC_UBP_PCH |
A2 | 2 kr - 24 kr | nekontroluje se | BA_BIO1 (4 kr), BC_BIO1 (4 kr), BC_BIT1 (4 kr), BC_TP_PCH (2 kr), BC_HYP (4 kr), BC_CHI2_P (2 kr), BC_SAP (4 kr) |
B | 2 kr - 4 kr | nekontroluje se | BC_FPO (4 kr), BC_PCM1 (2 kr), BC_ETI (2 kr), BC_PCM2 (2 kr), BC_TEK (2 kr) |