Project detail

Innovation production concentrated fruit soft drinks, table vinegars and natural concentrates

Duration: 01.04.2014 — 31.10.2014

Funding resources

Neveřejný sektor - Přímé kontrakty - smluvní výzkum, neveřejné zdroje
- whole funder (2014-04-01 - 2014-10-31)

On the project

Projekt je zaměřený na využití organických výlisků a jiných pevných částic z různých druhů ovoce k získání kapalných koncentrátů meziproduktů aromatických látek, antioxidantů, jak barviv tak i polyfenolických látek a dalších biologicky aktivních látek, které jsou pro lidské zdraví prospěšné.

Description in English
The project is focused on the use of moldings and other organic solids of different fruits to obtain a liquid concentrate of aromatic intermediates, antioxidants, colorants as well as polyphenolic substances and other biologically active substances which are beneficial to human health.

Keywords
ovocný nápoj; ocet; přírodní koncentrát

Key words in English
fruit drink; vinegar; natural concentrate

Mark

HS16459024

Default language

Czech

People responsible

Vespalcová Milena, RNDr., Ph.D. - principal person responsible

Units

Institute of Food Science and Biotechnology
- (2014-01-01 - 2014-12-31)

Results

VESPALCOVÁ, M.; DIVIŠ, P.; OLŠOVCOVÁ, Z.; POŘÍZKA, J. Inovace výroby ovocných koncentrovaných nealkoholických nápojů, stolních octů a přírodních koncentrátů. 2014. s. 1-26.
Detail