Project detail
Innovation production concentrated fruit soft drinks, table vinegars and natural concentrates
Duration: 01.04.2014 — 31.10.2014
Funding resources
Neveřejný sektor - Přímé kontrakty - smluvní výzkum, neveřejné zdroje
- whole funder (2014-04-01 - 2014-10-31)
On the project
Projekt je zaměřený na využití organických výlisků a jiných pevných částic z různých druhů ovoce k získání kapalných koncentrátů meziproduktů aromatických látek, antioxidantů, jak barviv tak i polyfenolických látek a dalších biologicky aktivních látek, které jsou pro lidské zdraví prospěšné.
Description in English
The project is focused on the use of moldings and other organic solids of different fruits to obtain a liquid concentrate of aromatic intermediates, antioxidants, colorants as well as polyphenolic substances and other biologically active substances which are beneficial to human health.
Keywords
ovocný nápoj; ocet; přírodní koncentrát
Key words in English
fruit drink; vinegar; natural concentrate
Mark
HS16459024
Default language
Czech
People responsible
Vespalcová Milena, RNDr., Ph.D. - principal person responsible
Units
Institute of Food Science and Biotechnology
- beneficiary (2014-01-01 - 2014-12-31)
Results
VESPALCOVÁ, M.; DIVIŠ, P.; OLŠOVCOVÁ, Z.; POŘÍZKA, J. Inovace výroby ovocných koncentrovaných nealkoholických nápojů, stolních octů a přírodních koncentrátů. 2014. s. 1-26.
Detail