Publication detail

Inovace výroby ovocných koncentrovaných nealkoholických nápojů, stolních octů a přírodních koncentrátů

VESPALCOVÁ, M. DIVIŠ, P. OLŠOVCOVÁ, Z. POŘÍZKA, J.

Original Title

Inovace výroby ovocných koncentrovaných nealkoholických nápojů, stolních octů a přírodních koncentrátů

English Title

Innovation production concentrated fruit soft drinks, table vinegars and natural concentrates

Type

summary research report - contract. research

Language

Czech

Original Abstract

Projekt je zaměřený na využití organických výlisků a jiných pevných částic z různých druhů ovoce k získání kapalných koncentrátů meziproduktů aromatických látek, antioxidantů, jak barviv tak i polyfenolických látek a dalších biologicky aktivních látek, které jsou pro lidské zdraví prospěšné.

English abstract

The report discusses the results of the use of moldings and other organic solids of different fruits to obtain a liquid concentrate of aromatic intermediates, antioxidants, colorants as well as polyphenolic substances and other biologically active substances which are beneficial to human health.

Keywords

ovocný nápoj; ocet; přírodní koncentrát

Key words in English

fruit drink; vinegar; natural concentrate

Authors

VESPALCOVÁ, M.; DIVIŠ, P.; OLŠOVCOVÁ, Z.; POŘÍZKA, J.

Released

30. 10. 2014

Pages from

1

Pages to

26

Pages count

26

BibTex

@misc{BUT113855,
  author="Milena {Vespalcová} and Pavel {Diviš} and Zuzana {Jurečková} and Jaromír {Pořízka}",
  title="Inovace výroby ovocných koncentrovaných nealkoholických nápojů, stolních octů a přírodních koncentrátů",
  year="2014",
  pages="1--26",
  note="summary research report - contract. research"
}