Detail projektu
Inovace výroby ovocných koncentrovaných nealkoholických nápojů, stolních octů a přírodních koncentrátů
Období řešení: 01.04.2014 — 31.10.2014
Zdroje financování
Neveřejný sektor - Přímé kontrakty - smluvní výzkum, neveřejné zdroje
- plně financující (2014-04-01 - 2014-10-31)
O projektu
Projekt je zaměřený na využití organických výlisků a jiných pevných částic z různých druhů ovoce k získání kapalných koncentrátů meziproduktů aromatických látek, antioxidantů, jak barviv tak i polyfenolických látek a dalších biologicky aktivních látek, které jsou pro lidské zdraví prospěšné.
Popis anglicky
The project is focused on the use of moldings and other organic solids of different fruits to obtain a liquid concentrate of aromatic intermediates, antioxidants, colorants as well as polyphenolic substances and other biologically active substances which are beneficial to human health.
Klíčová slova
ovocný nápoj; ocet; přírodní koncentrát
Klíčová slova anglicky
fruit drink; vinegar; natural concentrate
Označení
HS16459024
Originální jazyk
čeština
Řešitelé
Vespalcová Milena, RNDr., Ph.D. - hlavní řešitel
Útvary
Ústav chemie potravin a biotechnologií
- příjemce (01.01.2014 - 31.12.2014)
VINSELEKT Michlovský a.s.
- objednatel (01.01.1900 - nezadáno)
Výsledky
VESPALCOVÁ, M.; DIVIŠ, P.; OLŠOVCOVÁ, Z.; POŘÍZKA, J. Inovace výroby ovocných koncentrovaných nealkoholických nápojů, stolních octů a přírodních koncentrátů. 2014. s. 1-26.
Detail