Detail projektu

Inovace výroby ovocných koncentrovaných nealkoholických nápojů, stolních octů a přírodních koncentrátů

Období řešení: 1.4.2014 — 31.10.2014

Zdroje financování

Neveřejný sektor - Přímé kontrakty - smluvní výzkum, neveřejné zdroje

- plně financující (1. 4. 2014 - 31. 10. 2014)

O projektu

Projekt je zaměřený na využití organických výlisků a jiných pevných částic z různých druhů ovoce k získání kapalných koncentrátů meziproduktů aromatických látek, antioxidantů, jak barviv tak i polyfenolických látek a dalších biologicky aktivních látek, které jsou pro lidské zdraví prospěšné.

Popis anglicky
The project is focused on the use of moldings and other organic solids of different fruits to obtain a liquid concentrate of aromatic intermediates, antioxidants, colorants as well as polyphenolic substances and other biologically active substances which are beneficial to human health.

Klíčová slova
ovocný nápoj; ocet; přírodní koncentrát

Klíčová slova anglicky
fruit drink; vinegar; natural concentrate

Označení

HS16459024

Originální jazyk

čeština

Řešitelé

Vespalcová Milena, RNDr., Ph.D. - hlavní řešitel

Útvary

Ústav chemie potravin a biotechnologií
- odpovědné pracoviště (1.1.1989 - nezadáno)
VINSELEKT Michlovský a.s.
- objednatel (1.1.1900 - nezadáno)
Ústav chemie potravin a biotechnologií
- příjemce (1.1.2014 - 31.12.2014)

Výsledky

VESPALCOVÁ, M.; DIVIŠ, P.; OLŠOVCOVÁ, Z.; POŘÍZKA, J. Inovace výroby ovocných koncentrovaných nealkoholických nápojů, stolních octů a přírodních koncentrátů. 2014. s. 1-26.
Detail