Biochemická technologie je jednou ze tří specializací studijního programu Chemie a technologie potravin. Tyto specializace se liší sestavou některých povinně volitelných předmětů, a tudíž i obsahem asi jedné čtvrtiny státní zkoušky. První ročník všech specializaci má společnou náplň, v průběhu letního semestru prvního ročníku si pak budete vybírat jednu z nabízených specializací, která Vás nejvíce zaujme a bude nejlépe odpovídat Vašemu budoucímu plánovanému uplatnění.
Biochemická technologie vychází z faktu, že nic dokonalejšího než živý systém neexistuje. Chcete ho pochopit a naučit se využívat jeho schopnosti? Tak přijďte k nám studovat biotechnologii. Rozsáhlý teoretický základ získáte na přednáškách, velký důraz však klademe i na laboratorní dovednosti. Laboratořemi vás provedeme od úplných základů až k pokročilé práci s moderními přístroji i s živými buňkami.
Až dostudujete, budete specialisté na biotechnologii. Uplatnění najdete v potravinářských i biotechnologických výrobách, ve farmacii, ve výzkumu a vývoji i v kontrolních institucích. Ale bude škoda zůstat u bakaláře, můžete pokračovat ve studiu na magistra, třeba ve studijním programu Chemie přírodních látek, který tento obor rozšiřuje a obohacuje o další směry studia.
This programme is provided by Ústav chemie potravin a biotechnologií.
Živý organismus jako výrobní linka
-
80%
studentů je přijato bez přijímací zkoušky, tedy na základě prospěchu ze střední školy.
-
1:4
je poměr chlapců a dívek, kteří studují biotechnologii.
-
95%
absolventů pokračuje v navazujícím magisterském studiu.
-
20%
studentů stráví část studia na zahraniční univerzitě.
1. ročník
Tento ročník je potřeba vystudovat ve společné obecné specializaci Chemie a technologie potravin. Poté si můžete tuto specializaci zvolit a pokračovat ve studiu.