Potravináři radí: 2. díl – Probiotika
Probiotické bakterie a kvasinky osídlující naše střeva jsou velkou kapitolou samy o sobě. Ve střevech jich je přítomno až 2 kg. Jsou to mikroorganismy, které mají nezastupitelnou roli v našem ...
Probiotické bakterie a kvasinky osídlující naše střeva jsou velkou kapitolou samy o sobě. Ve střevech jich je přítomno až 2 kg. Jsou to mikroorganismy, které mají nezastupitelnou roli v našem ...
Začátkem března byla situace ve zdravotnictví v žalostném stavu, co se týče ochranných prostředků. S kritickým nedostatkem roušek se potýkali i na infekčním oddělení ve FN Brno. Z firem jako první ...
Naše vnímavost k nákaze koronavirem nebo jiným virovým onemocněním zásadně závisí na naší imunitě. I když není ještě zcela vyjasněno, jak si virus vybírá své hostitele, určitě můžeme imunitu ...
Čtyři suroviny, z toho jedna je voda. Zní to jednoduše, ale hračka to není! Přesvědčte se sami.
Přečtěte si malé zamyšlení nad současnou situací od profesorky Ivany Márové, ředitelky Ústavu chemie potravin a biotechnologií FCH VUT.
O životě na fakultě, studentských radostech i strastech a aktivitách Studentské unie FCH se rozpovídali její zástupci a studenti Fakulty chemické Zuzana Majanová a Jan Zahrádka.
Bakalářský studijní program Aplikovaná analytická, environmentální a forenzní chemie vznikl v reakci na současné společensko-environmentální potřeby. Díky širokému rozpětí znalostí se jeho ...
Doktorandka Zuzana Šedrlová nedávno získala ocenění Brno Ph.D. Talent 2019. V rozhovoru nám prozradila, proč sinice mohou být užitečné, jak ji dědeček naučil lásce k chemii, jestli to chtěla někdy ...
Pro web ZVUT.cz popsal svoje dojmy ze semestru stráveného na univerzitě Mikuláše Koperníka v Toruni student Fakulty chemické Michal Jurko. „Dovolím si tvrdiť, že na Erasme rozhodne objavíte ...
Chytrý obal, který vám signalizuje, jestli daný produkt skladujete podle doporučení výrobce, už brzy bude možná běžnou součástí našeho života.