Detail oboru
Potravinářská chemie a biotechnologie
FCHZkratka: NKCO_CHTPAk. rok: 2012/2013
Program: Chemie a technologie potravin
Délka studia: 2 roky
Akreditace od: 20.7.2001Akreditace do: 31.7.2014
Profil
Profil absolventa oboru potravinářská chemie a biotechnologie je koncipován na pozadí rozvoje potravinářské vědy a rozvoje biotechnologií. Při studiu se klade důraz na biologické a fyzikální vědy, na kterých závisí rozvoj potravinářské vědy. V návaznosti na základní předměty studia se v biologických disciplinách prohlubují znalosti v aplikované mikrobiologii, bioinženýrství, v hygieně a sanitaci potravin.
Garant
Struktura předmětů s uvedením ECTS kreditů (studijní plán)
Zkratka | Název | J. | Kr. | Pov. | Uk. | Hod. rozsah | Sk. | Ot. |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
MCO_BCH2 | Biochemie II | cs | 4 | Povinný | zk | P - 26 / KK - 13 | ano | |
MC_BIO2 | Bioinženýrství II | cs | 5 | Povinný | zá,zk | P - 26 / KK - 13 / C1 - 13 | ano | |
MCT_CHL2 | Chemická legislativa II | cs | 0 | Povinný | zá | P - 13 | ano | |
MC_ISA | Instrumentální a strukturní analýza | cs | 4 | Povinný | zk | P - 26 / KK - 13 | ano | |
MCA_ISA_P | Praktikum z instrumentální a strukturní analýzy - PCHBT | cs | 4 | Povinný | kl | KK - 39 / L - 39 | ano | |
MCO_TPO_P | Praktikum z technologie potravin | cs | 5 | Povinný | zá | KK - 52 / L - 52 | ano | |
MC_TPO | Technologie potravin | cs | 4 | Povinný | zk | P - 26 / KK - 13 | ano | |
MCT_ZAU | Automatizace technologií | cs | 2 | Povinně volitelný | zk | P - 26 / KK - 26 | 1 | ano |
MC_BIM | Bioanalytické metody | cs | 4 | Povinně volitelný | zk | P - 26 / KK - 13 | 1 | ano |
MCO_MGE2 | Molekulární genetika II | cs | 4 | Povinně volitelný | zk | P - 26 / KK - 13 | 1 | ano |
MC_BIN_PZ | Praktikum z bioinženýrství | cs | 4 | Povinně volitelný | zá | KK - 13 / L - 26 | 1 | ano |
Zkratka | Název | J. | Kr. | Pov. | Uk. | Hod. rozsah | Sk. | Ot. |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
MC_ACP2 | Analytická chemie potravin II | cs | 4 | Povinný | zk | P - 26 / KK - 13 | ano | |
MCA_AB1 | Angličtina B1 | en | 0 | Povinný | zk | Cj - 13 | ano | |
MC_BPO | Balení potravin | cs | 4 | Povinný | zk | P - 26 / KK - 13 | ano | |
MC_CHP2 | Chemie potravin II | cs | 4 | Povinný | zk | P - 26 / KK - 13 | ano | |
MC_LAB1_P | Laboratoř oboru I - PCHBT | cs | 4 | Povinný | kl | KK - 52 / SL - 52 | ano | |
MCO_NFP | Nutraceutika a funkční potraviny | cs | 3 | Povinný | zk | P - 26 / KK - 13 | ano | |
MC_BIO_P | Praktikum z biotechnologie | cs | 6 | Povinný | zá | KK - 39 / L - 78 | ano | |
MC_KOS | Kosmetologie a technologie kosmetiky | cs | 4 | Povinně volitelný | zk | P - 26 / P - 26 / KK - 13 / KK - 13 | 1 | ano |
MCT_MSA | Metody strukturní analýzy | cs | 2 | Povinně volitelný | kl | P - 26 / P - 26 / KK - 13 / KK - 13 | 1 | ano |
MCO_MPB | Mikrobiologie pro potravináře a biotechnology | cs | 4 | Povinně volitelný | zk | P - 26 / P - 26 / KK - 13 / KK - 13 | 1 | ano |
MC_TNO | Technologie nakládání s odpady | cs | 3 | Povinně volitelný | zk | P - 26 / P - 26 / KK - 13 / KK - 13 | 1 | ano |
MCV_ZPO | Základy průmyslového a obchodního práva | cs | 2 | Povinně volitelný | kl | P - 26 | 1 | ano |
Zkratka | Název | J. | Kr. | Pov. | Uk. | Hod. rozsah | Sk. | Ot. |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
MC_BST | Biostatistika | cs | 3 | Povinný | kl | P - 13 / KK - 13 / C1 - 13 | ano | |
MC_BIT2 | Biotechnologie II | cs | 4 | Povinný | zk | P - 26 / KK - 13 | ano | |
MC_DS_P | Diplomový seminář - PCHBT | cs | 3 | Povinný | zá | KK - 13 / SD - 13 | ano | |
MC_LAB2_P | Laboratoř oboru II - PCHBT | cs | 8 | Povinný | kl | KK - 52 / SL - 104 | ano | |
MCO_SAP | Senzorická analýza potravin | cs | 3 | Povinný | kl | P - 13 / KK - 13 / C1 - 13 | ano | |
MC_HYP | Hygiena potravin | cs | 4 | Povinně volitelný | zk | P - 26 / KK - 13 | 1 | ano |
MCO_LKP | Kvalita v laboratorní a kontrolní praxi | cs | 2 | Povinně volitelný | zá,zk | P - 13 / KK - 13 / S - 13 | 1 | ano |
MC_MOB | Molekulární biotechnologie | cs | 4 | Povinně volitelný | zk | P - 26 / KK - 13 | 1 | ano |
MCO_OHO | Odpadové hospodářství v potravinářském průmyslu | cs | 4 | Povinně volitelný | zk | P - 26 / KK - 13 | 1 | ano |
MCO_POL | Potravinářská legislativa | cs | 4 | Povinně volitelný | zk | P - 26 / KK - 13 | 1 | ano |
MC_MOB_P | Praktikum z molekulární biotechnologie | cs | 3 | Povinně volitelný | zá | KK - 13 / L - 26 | 1 | ano |
Zkratka | Název | J. | Kr. | Pov. | Uk. | Hod. rozsah | Sk. | Ot. |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
MCO_DP | Diplomová práce | cs | 24 | Povinný | zá | KK - 195 / SL - 390 | ano | |
MC_KOS | Kosmetologie a technologie kosmetiky | cs | 4 | Povinně volitelný | zk | P - 26 / P - 26 / KK - 13 / KK - 13 | 1 | ano |
MCT_MSA | Metody strukturní analýzy | cs | 2 | Povinně volitelný | kl | P - 26 / P - 26 / KK - 13 / KK - 13 | 1 | ano |
MCO_MPB | Mikrobiologie pro potravináře a biotechnology | cs | 4 | Povinně volitelný | zk | P - 26 / P - 26 / KK - 13 / KK - 13 | 1 | ano |
MC_TNO | Technologie nakládání s odpady | cs | 3 | Povinně volitelný | zk | P - 26 / P - 26 / KK - 13 / KK - 13 | 1 | ano |
Všechny skupiny volitelných předmětů | |||
---|---|---|---|
Sk. | Počet kreditů | Počet předm. | Předměty |
1 | 9 kr - 9999 kr | nekontroluje se | MCT_ZAU (2 kr), MC_BIM (4 kr), MCO_MGE2 (4 kr), MC_BIN_PZ (4 kr), MC_KOS (4 kr), MCT_MSA (2 kr), MCO_MPB (4 kr), MC_TNO (3 kr), MCV_ZPO (2 kr) |