Detail předmětu
Odpadové hospodářství v potravinářském průmyslu
FCH-MCO_OHOAk. rok: 2012/2013
Legislativa v odpadovém hospodářství, technologie zpracování odpadů, využití a recyklace odpadů, minimalizace vzniku odpadů v zemědělství, potravinářství, lesnictví a dalších přidružených průmyslových odvětvích. Analýza odpadů.
Jazyk výuky
Počet kreditů
Garant předmětu
Zajišťuje ústav
Výsledky učení předmětu
Prerekvizity
Plánované vzdělávací činnosti a výukové metody
Způsob a kritéria hodnocení
Osnovy výuky
2. Legislativa v odpadovém hospodářství
3. Odpady a jejich vlastnosti
4. Aerobní technologie pro zpracování odpadů
5. Anaerobní technologie pro zpracování odpadů
6. Čištění odpadních vod
7. Recyklace odpadů
8. Využití biomasy
9. Analýza odpadů I
10. Analýza odpadů II
11. Praktická část I
12. Praktická část II
13. Praktická část III
Učební cíle
Vymezení kontrolované výuky a způsob jejího provádění a formy nahrazování zameškané výuky
Základní literatura
Dohányos M., Zábranská J., Jeníček P.: Anaerobní technologie v ochraně životního prostředí. VŠCHT Praha, Praha 1996. (CS)
Dohányos M., Zábranská J., Jeníček P., Fialka P., Kajan M.: Anaerobní čistírenské technologie (CS)
Zařazení předmětu ve studijních plánech
- Program NPCP_CHTP magisterský navazující
obor NPCO_CHTP , 2 ročník, zimní semestr, povinně volitelný
- Program NKCP_CHTP magisterský navazující
obor NKCO_CHTP , 2 ročník, zimní semestr, povinně volitelný
- Program CKCP_CZV celoživotní vzdělávání (není studentem)
obor CKCO_CZV , 1 ročník, zimní semestr, povinně volitelný