Publication detail
Studium vlastností sladidla neohesperidinu dihydrochalkonu z hlediska potřeb moderních separačních metod
VESPALCOVÁ, M. VÍTKOVÁ, M. FIŠERA, M.
Original Title
Studium vlastností sladidla neohesperidinu dihydrochalkonu z hlediska potřeb moderních separačních metod
English Title
Study of properties of neohesperidin dihydrochalcone sweetener from the point of view the needs of modern separation techniques
Type
conference paper
Language
Czech
Original Abstract
Poster prezentuje výsledky studia stability náhradního sladidla neohesperidinu dihydrochalkonu (NHDC) ve slabě alkalických elektrolytech (pH 6 - 11), které mohou být použity k elektroforetickému stanovení NHDC.
English abstract
Poster presents the results of the stability study of sweetener neohesperidin dihydrochalcone (NHDC) in weakly alkaline electrolytes (pH 6 - 11), which can be used to NHDC determine by capillary electrophoresis.
Keywords
kapilární elektroforéza; neohesperidin dihydrochalkon; náhradní sladidlo
Key words in English
capillary izotachophoresis; neohesperidin dihydrochalcone; alternative sweetener
Authors
VESPALCOVÁ, M.; VÍTKOVÁ, M.; FIŠERA, M.
Released
28. 5. 2001
Publisher
Výzkumný ústav potravinářský Praha
Location
Praha
ISBN
80-902671-3-0
Book
Sborník souhrnů sdělení z XXXII. Symposia o nových směrech výroby a hodnocení potravin
Edition number
1
Pages from
14
Pages to
14
Pages count
1
BibTex
@inproceedings{BUT61075,
author="Milena {Vespalcová} and Monika {Vítková} and Miroslav {Fišera}",
title="Studium vlastností sladidla neohesperidinu dihydrochalkonu z hlediska potřeb moderních separačních metod",
booktitle="Sborník souhrnů sdělení z XXXII. Symposia o nových směrech výroby a hodnocení potravin",
year="2001",
number="1",
pages="14--14",
publisher="Výzkumný ústav potravinářský Praha",
address="Praha",
isbn="80-902671-3-0"
}