Publication detail
Stanovení těkavých látek v sýrech
VÍTOVÁ, E.
Original Title
Stanovení těkavých látek v sýrech
English Title
Assessment of volatile compounds of cheeses
Type
conference paper
Language
Czech
Original Abstract
Charakteristickou vůni každého sýra určuje složení skupiny organických sloučenin, které mají na povrchu sýra za normální teploty nejvyšší tenzi a proto je označujeme jako těkavé. Pro jejich stanovení je nutné tyto látky izolovat z matrice. V práci je popsána metoda založená na dynamickém uspořádání head space gas analýzy za laboratorní teploty, kdy nosný plyn dusík vynáší z promývací nádobky se směsí rozmělněného sýra těkavé látky do vialky ochlazené na -50oC. Při laboratorní teplotě může být vzniklý roztok pomocí injekční mikrostříkačky opakovaně odebírán k analýze různými metodami.
English abstract
Assessment of volatile compounds of cheeses
Key words in English
Cheese, volatile compounds, headspace
Authors
VÍTOVÁ, E.
RIV year
2004
Released
23. 9. 2000
Publisher
Skalský Dvůr
Location
Skalský Dvůr
Pages from
66
Pages to
66
Pages count
1
BibTex
@inproceedings{BUT3308,
author="Eva {Vítová}",
title="Stanovení těkavých látek v sýrech",
booktitle="Sborník XXXI. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin",
year="2000",
pages="1",
publisher="Skalský Dvůr",
address="Skalský Dvůr"
}