Detail publikace
Stanovení těkavých látek v sýrech
VÍTOVÁ, E.
Originální název
Stanovení těkavých látek v sýrech
Anglický název
Assessment of volatile compounds of cheeses
Typ
článek ve sborníku ve WoS nebo Scopus
Jazyk
čeština
Originální abstrakt
Charakteristickou vůni každého sýra určuje složení skupiny organických sloučenin, které mají na povrchu sýra za normální teploty nejvyšší tenzi a proto je označujeme jako těkavé. Pro jejich stanovení je nutné tyto látky izolovat z matrice. V práci je popsána metoda založená na dynamickém uspořádání head space gas analýzy za laboratorní teploty, kdy nosný plyn dusík vynáší z promývací nádobky se směsí rozmělněného sýra těkavé látky do vialky ochlazené na -50oC. Při laboratorní teplotě může být vzniklý roztok pomocí injekční mikrostříkačky opakovaně odebírán k analýze různými metodami.
Anglický abstrakt
Assessment of volatile compounds of cheeses
Klíčová slova v angličtině
Cheese, volatile compounds, headspace
Autoři
VÍTOVÁ, E.
Rok RIV
2004
Vydáno
23. 9. 2000
Nakladatel
Skalský Dvůr
Místo
Skalský Dvůr
Strany od
66
Strany do
66
Strany počet
1
BibTex
@inproceedings{BUT3308,
author="Eva {Vítová}",
title="Stanovení těkavých látek v sýrech",
booktitle="Sborník XXXI. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin",
year="2000",
pages="1",
publisher="Skalský Dvůr",
address="Skalský Dvůr"
}