Publication detail
Studium proteolytického účinku bromelinu z plodů ananasu
RAKOVÁ, M.
Original Title
Studium proteolytického účinku bromelinu z plodů ananasu
English Title
Study of proteolytic effect of bromelin from pineapple fruit
Type
conference paper
Language
Czech
Original Abstract
The aim of this work was to comparise proteolytic effect of fruit bromelain isolated from pineapple fruits and effect of stem-bromelain obtained as a standard. Both forms of bromelain can hydrolyze board scale of protein substrates and their mixtures. The best substrate for f-bromelain was gluten, but the hydrolysis was incomplete and resulted in a mixture of peptides with molecular weight 6-12 kDa.
Key words in English
ananas, bronelin, proteolytické enzymy, bílkoviny
Authors
RAKOVÁ, M.
RIV year
2001
Released
14. 2. 2001
Publisher
Masarykova Universita v Brně
Location
Brno
ISBN
80-210-2538-7
Book
Sborník příspěvků; V.pracovní setkání biochemiků a molekulárních biologů
Pages from
59
Pages to
60
Pages count
2
BibTex
@inproceedings{BUT3287,
author="Michaela {Raková}",
title="Studium proteolytického účinku bromelinu z plodů ananasu",
booktitle="Sborník příspěvků; V.pracovní setkání biochemiků a molekulárních biologů",
year="2001",
pages="2",
publisher="Masarykova Universita v Brně",
address="Brno",
isbn="80-210-2538-7"
}