Publication detail

Studium proteolytického účinku bromelinu z plodů ananasu

RAKOVÁ, M.

Original Title

Studium proteolytického účinku bromelinu z plodů ananasu

English Title

Study of proteolytic effect of bromelin from pineapple fruit

Type

conference paper

Language

Czech

Original Abstract

The aim of this work was to comparise proteolytic effect of fruit bromelain isolated from pineapple fruits and effect of stem-bromelain obtained as a standard. Both forms of bromelain can hydrolyze board scale of protein substrates and their mixtures. The best substrate for f-bromelain was gluten, but the hydrolysis was incomplete and resulted in a mixture of peptides with molecular weight 6-12 kDa.

Key words in English

ananas, bronelin, proteolytické enzymy, bílkoviny

Authors

RAKOVÁ, M.

RIV year

2001

Released

14. 2. 2001

Publisher

Masarykova Universita v Brně

Location

Brno

ISBN

80-210-2538-7

Book

Sborník příspěvků; V.pracovní setkání biochemiků a molekulárních biologů

Pages from

59

Pages to

60

Pages count

2

BibTex

@inproceedings{BUT3287,
  author="Michaela {Raková}",
  title="Studium proteolytického účinku bromelinu z plodů ananasu",
  booktitle="Sborník příspěvků; V.pracovní setkání biochemiků a molekulárních biologů",
  year="2001",
  pages="2",
  publisher="Masarykova Universita v Brně",
  address="Brno",
  isbn="80-210-2538-7"
}