Detail publikace
Studium proteolytického účinku bromelinu z plodů ananasu
RAKOVÁ, M.
Originální název
Studium proteolytického účinku bromelinu z plodů ananasu
Anglický název
Study of proteolytic effect of bromelin from pineapple fruit
Typ
článek ve sborníku ve WoS nebo Scopus
Jazyk
čeština
Originální abstrakt
The aim of this work was to comparise proteolytic effect of fruit bromelain isolated from pineapple fruits and effect of stem-bromelain obtained as a standard. Both forms of bromelain can hydrolyze board scale of protein substrates and their mixtures. The best substrate for f-bromelain was gluten, but the hydrolysis was incomplete and resulted in a mixture of peptides with molecular weight 6-12 kDa.
Klíčová slova v angličtině
ananas, bronelin, proteolytické enzymy, bílkoviny
Autoři
RAKOVÁ, M.
Rok RIV
2001
Vydáno
14. 2. 2001
Nakladatel
Masarykova Universita v Brně
Místo
Brno
ISBN
80-210-2538-7
Kniha
Sborník příspěvků; V.pracovní setkání biochemiků a molekulárních biologů
Strany od
59
Strany do
60
Strany počet
2
BibTex
@inproceedings{BUT3287,
author="Michaela {Raková}",
title="Studium proteolytického účinku bromelinu z plodů ananasu",
booktitle="Sborník příspěvků; V.pracovní setkání biochemiků a molekulárních biologů",
year="2001",
pages="2",
publisher="Masarykova Universita v Brně",
address="Brno",
isbn="80-210-2538-7"
}