Publication detail
Profil a distribuce biogenních aminů v sýrech s vnitřní modrou plísní
STANDARA, S. VESELÁ, M.
Original Title
Profil a distribuce biogenních aminů v sýrech s vnitřní modrou plísní
English Title
Profile and product biogennes amine in blue cheese
Type
conference paper
Language
Czech
Original Abstract
Sýry jsou vedle ryb nejčastěji uváděnou potravinou spojovanou s intoxikací biogennímy aminy. Tvorba BA závisí na přítomnosti aminokyselin, na přítomnosti mikroorganismů schopných produkovat BA a na podmínkách, kdy mikroorganismy mohou růst a produkovat BA.
English abstract
An intoxication of food by biogenic amines is very often connected to cheeses and fishes. The production of biogenic amines depends on presence of microorganisms with aibility to produce of biogenic amines and conditions an environmental.
Keywords
biogenní aminy, sýry s modrou plísní
Key words in English
biogennes amine, blue cheese
Authors
STANDARA, S.; VESELÁ, M.
Released
21. 5. 2007
Publisher
VÚPP Praha
Location
Praha
ISBN
1802-1433
Periodical
Sborník příspěvků XXXVII. Symposia o nových směrech výroby a hodnocení potravin
State
Czech Republic
Pages from
55
Pages to
58
Pages count
4
BibTex
@inproceedings{BUT29172,
author="Stanislav {Standara} and Mária {Veselá}",
title="Profil a distribuce biogenních aminů v sýrech s vnitřní modrou plísní",
year="2007",
journal="Sborník příspěvků XXXVII. Symposia o nových směrech výroby a hodnocení potravin",
pages="55--58",
publisher="VÚPP Praha",
address="Praha",
issn="1802-1433"
}