Detail publikace

Profil a distribuce biogenních aminů v sýrech s vnitřní modrou plísní

STANDARA, S. VESELÁ, M.

Originální název

Profil a distribuce biogenních aminů v sýrech s vnitřní modrou plísní

Anglický název

Profile and product biogennes amine in blue cheese

Typ

článek ve sborníku ve WoS nebo Scopus

Jazyk

čeština

Originální abstrakt

Sýry jsou vedle ryb nejčastěji uváděnou potravinou spojovanou s intoxikací biogennímy aminy. Tvorba BA závisí na přítomnosti aminokyselin, na přítomnosti mikroorganismů schopných produkovat BA a na podmínkách, kdy mikroorganismy mohou růst a produkovat BA.

Anglický abstrakt

An intoxication of food by biogenic amines is very often connected to cheeses and fishes. The production of biogenic amines depends on presence of microorganisms with aibility to produce of biogenic amines and conditions an environmental.

Klíčová slova

biogenní aminy, sýry s modrou plísní

Klíčová slova v angličtině

biogennes amine, blue cheese

Autoři

STANDARA, S.; VESELÁ, M.

Vydáno

21. 5. 2007

Nakladatel

VÚPP Praha

Místo

Praha

ISSN

1802-1433

Periodikum

Sborník příspěvků XXXVII. Symposia o nových směrech výroby a hodnocení potravin

Stát

Česká republika

Strany od

55

Strany do

58

Strany počet

4

BibTex

@inproceedings{BUT29172,
  author="Stanislav {Standara} and Mária {Veselá}",
  title="Profil a distribuce biogenních aminů v sýrech s vnitřní modrou plísní",
  year="2007",
  journal="Sborník příspěvků XXXVII. Symposia o nových směrech výroby a hodnocení potravin",
  pages="55--58",
  publisher="VÚPP Praha",
  address="Praha",
  issn="1802-1433"
}