Detail publikace
Profil a distribuce biogenních aminů v sýrech s vnitřní modrou plísní
STANDARA, S. VESELÁ, M.
Originální název
Profil a distribuce biogenních aminů v sýrech s vnitřní modrou plísní
Anglický název
Profile and product biogennes amine in blue cheese
Typ
článek ve sborníku ve WoS nebo Scopus
Jazyk
čeština
Originální abstrakt
Sýry jsou vedle ryb nejčastěji uváděnou potravinou spojovanou s intoxikací biogennímy aminy. Tvorba BA závisí na přítomnosti aminokyselin, na přítomnosti mikroorganismů schopných produkovat BA a na podmínkách, kdy mikroorganismy mohou růst a produkovat BA.
Anglický abstrakt
An intoxication of food by biogenic amines is very often connected to cheeses and fishes. The production of biogenic amines depends on presence of microorganisms with aibility to produce of biogenic amines and conditions an environmental.
Klíčová slova
biogenní aminy, sýry s modrou plísní
Klíčová slova v angličtině
biogennes amine, blue cheese
Autoři
STANDARA, S.; VESELÁ, M.
Vydáno
21. 5. 2007
Nakladatel
VÚPP Praha
Místo
Praha
ISSN
1802-1433
Periodikum
Sborník příspěvků XXXVII. Symposia o nových směrech výroby a hodnocení potravin
Stát
Česká republika
Strany od
55
Strany do
58
Strany počet
4
BibTex
@inproceedings{BUT29172,
author="Stanislav {Standara} and Mária {Veselá}",
title="Profil a distribuce biogenních aminů v sýrech s vnitřní modrou plísní",
year="2007",
journal="Sborník příspěvků XXXVII. Symposia o nových směrech výroby a hodnocení potravin",
pages="55--58",
publisher="VÚPP Praha",
address="Praha",
issn="1802-1433"
}