Product detail
Inovativní pěstování angreštu a rybízu se zaměřením na produkci stolních plodů, technologii a nutriční benefity
MATĚJÍČEK, A. VESPALCOVÁ, M. KAPLAN, J. MATĚJÍČKOVÁ, J. DIVIŠ, P. VÍTOVÁ, E. ŘEZNÍČEK, V. DOKOUPIL, L. ČEJKA, B.
Product type
metodika certifikovaná uplatněná
Abstract
Metodika se zaměřuje na technologii pěstování, hodnocení a množení zkoumaných odrůd rybízů, angreštů a kříženců včetně látkového složení plodů a doporučení vhodné odrůdy pro produkci stolních plodů. Hodnocení je zaměřeno na pěstitelské, fenologické a hospodářské znaky, včetně senzorického hodnocení plodů, analýz látkového složení plodů a testování způsobů vegetativního množení. Hodnoceno bylo 12 odrůd černého rybízu, 11 odrůd červeného rybízu, 6 odrůd bílého rybízu, 10 odrůd červeného angreštu, 11 odrůd bílého, žlutého a zeleného angreštu a 2 kříženci (´Jocheline´, ´Josta´).
Keywords
angrešt; rybíz; pěstování; nutriční hodnoty
Create date
24. 4. 2015
Location
Holovousy
Possibilities of use
K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence
Licence fee
Poskytovatel licence na výsledek požaduje licenční poplatek