Detail produktu

Inovativní pěstování angreštu a rybízu se zaměřením na produkci stolních plodů, technologii a nutriční benefity

MATĚJÍČEK, A. VESPALCOVÁ, M. KAPLAN, J. MATĚJÍČKOVÁ, J. DIVIŠ, P. VÍTOVÁ, E. ŘEZNÍČEK, V. DOKOUPIL, L. ČEJKA, B.

Typ produktu

metodika certifikovaná uplatněná

Abstrakt

Metodika se zaměřuje na technologii pěstování, hodnocení a množení zkoumaných odrůd rybízů, angreštů a kříženců včetně látkového složení plodů a doporučení vhodné odrůdy pro produkci stolních plodů. Hodnocení je zaměřeno na pěstitelské, fenologické a hospodářské znaky, včetně senzorického hodnocení plodů, analýz látkového složení plodů a testování způsobů vegetativního množení. Hodnoceno bylo 12 odrůd černého rybízu, 11 odrůd červeného rybízu, 6 odrůd bílého rybízu, 10 odrůd červeného angreštu, 11 odrůd bílého, žlutého a zeleného angreštu a 2 kříženci (´Jocheline´, ´Josta´).

Klíčová slova

angrešt; rybíz; pěstování; nutriční hodnoty

Datum vzniku

24. 4. 2015

Umístění

Holovousy

Možnosti využití

K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence

Licenční poplatek

Poskytovatel licence na výsledek požaduje licenční poplatek