Detail produktu
Inovativní pěstování angreštu a rybízu se zaměřením na produkci stolních plodů, technologii a nutriční benefity
MATĚJÍČEK, A. VESPALCOVÁ, M. KAPLAN, J. MATĚJÍČKOVÁ, J. DIVIŠ, P. VÍTOVÁ, E. ŘEZNÍČEK, V. DOKOUPIL, L. ČEJKA, B.
Typ produktu
metodika certifikovaná uplatněná
Abstrakt
Metodika se zaměřuje na technologii pěstování, hodnocení a množení zkoumaných odrůd rybízů, angreštů a kříženců včetně látkového složení plodů a doporučení vhodné odrůdy pro produkci stolních plodů. Hodnocení je zaměřeno na pěstitelské, fenologické a hospodářské znaky, včetně senzorického hodnocení plodů, analýz látkového složení plodů a testování způsobů vegetativního množení. Hodnoceno bylo 12 odrůd černého rybízu, 11 odrůd červeného rybízu, 6 odrůd bílého rybízu, 10 odrůd červeného angreštu, 11 odrůd bílého, žlutého a zeleného angreštu a 2 kříženci (´Jocheline´, ´Josta´).
Klíčová slova
angrešt; rybíz; pěstování; nutriční hodnoty
Datum vzniku
24. 4. 2015
Umístění
Holovousy
Možnosti využití
K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence
Licenční poplatek
Poskytovatel licence na výsledek požaduje licenční poplatek