Publication detail
Intenzifikace procesu mletí betaglukanu
OPRAVIL, T. PTÁČEK, P. BARTONÍČKOVÁ, E. NOVOTNÝ, R.
Original Title
Intenzifikace procesu mletí betaglukanu
English Title
Intensification of the milling process of betaglucane
Type
summary research report - contract. research
Language
Czech
Original Abstract
Výzkumná práce se zabývala řešením problému mletí betaglukanu vyrobeného z hlívy ústřičné. Testovány byly především různé typy materiálů ze kterých byly vyrobeny mlecí elementy. Mlecí elementy byly vyráběny v laboratořích CMV FCH VUT v Brně. Cílem bylo zefektivnit odvod tepla z procesu mletéí a tím omezit aglomeraci mletého betaglukanu při zahřívání.
English abstract
The research is addressing the problem of grinding betaglucane made of oyster mushrooms. Tested were primarily different types of material from which the grinding elements are made. The grinding elements were manufactured in laboratories CMV FCH BUT. The aim was to streamline the process of heat removal from mletéí thereby limiting agglomeration milled beta-glucan with heating.
Keywords
mletí, mlecí elementy, betaglukan
Key words in English
milling, grinding elements, beta glucan
Authors
OPRAVIL, T.; PTÁČEK, P.; BARTONÍČKOVÁ, E.; NOVOTNÝ, R.
Released
10. 1. 2014
Publisher
CMV FCH VUT
Location
Brno
Pages from
1
Pages to
53
Pages count
53
BibTex
@misc{BUT113922,
author="Tomáš {Opravil} and Petr {Ptáček} and Eva {Bartoníčková} and Radoslav {Novotný}",
title="Intenzifikace procesu mletí betaglukanu",
year="2014",
pages="1--53",
publisher="CMV FCH VUT",
address="Brno",
note="summary research report - contract. research"
}