Detail publikace

Intenzifikace procesu mletí betaglukanu

OPRAVIL, T. PTÁČEK, P. BARTONÍČKOVÁ, E. NOVOTNÝ, R.

Originální název

Intenzifikace procesu mletí betaglukanu

Anglický název

Intensification of the milling process of betaglucane

Typ

souhrnná výzkumná zpráva - smluv. výzkum

Jazyk

čeština

Originální abstrakt

Výzkumná práce se zabývala řešením problému mletí betaglukanu vyrobeného z hlívy ústřičné. Testovány byly především různé typy materiálů ze kterých byly vyrobeny mlecí elementy. Mlecí elementy byly vyráběny v laboratořích CMV FCH VUT v Brně. Cílem bylo zefektivnit odvod tepla z procesu mletéí a tím omezit aglomeraci mletého betaglukanu při zahřívání.

Anglický abstrakt

The research is addressing the problem of grinding betaglucane made of oyster mushrooms. Tested were primarily different types of material from which the grinding elements are made. The grinding elements were manufactured in laboratories CMV FCH BUT. The aim was to streamline the process of heat removal from mletéí thereby limiting agglomeration milled beta-glucan with heating.

Klíčová slova

mletí, mlecí elementy, betaglukan

Klíčová slova v angličtině

milling, grinding elements, beta glucan

Autoři

OPRAVIL, T.; PTÁČEK, P.; BARTONÍČKOVÁ, E.; NOVOTNÝ, R.

Vydáno

10. 1. 2014

Nakladatel

CMV FCH VUT

Místo

Brno

Strany od

1

Strany do

53

Strany počet

53

BibTex

@misc{BUT113922,
  author="Tomáš {Opravil} and Petr {Ptáček} and Eva {Bartoníčková} and Radoslav {Novotný}",
  title="Intenzifikace procesu mletí betaglukanu",
  year="2014",
  pages="1--53",
  publisher="CMV FCH VUT",
  address="Brno",
  note="summary research report - contract. research"
}