Detail publikace
Intenzifikace procesu mletí betaglukanu
OPRAVIL, T. PTÁČEK, P. BARTONÍČKOVÁ, E. NOVOTNÝ, R.
Originální název
Intenzifikace procesu mletí betaglukanu
Anglický název
Intensification of the milling process of betaglucane
Typ
souhrnná výzkumná zpráva - smluv. výzkum
Jazyk
čeština
Originální abstrakt
Výzkumná práce se zabývala řešením problému mletí betaglukanu vyrobeného z hlívy ústřičné. Testovány byly především různé typy materiálů ze kterých byly vyrobeny mlecí elementy. Mlecí elementy byly vyráběny v laboratořích CMV FCH VUT v Brně. Cílem bylo zefektivnit odvod tepla z procesu mletéí a tím omezit aglomeraci mletého betaglukanu při zahřívání.
Anglický abstrakt
The research is addressing the problem of grinding betaglucane made of oyster mushrooms. Tested were primarily different types of material from which the grinding elements are made. The grinding elements were manufactured in laboratories CMV FCH BUT. The aim was to streamline the process of heat removal from mletéí thereby limiting agglomeration milled beta-glucan with heating.
Klíčová slova
mletí, mlecí elementy, betaglukan
Klíčová slova v angličtině
milling, grinding elements, beta glucan
Autoři
OPRAVIL, T.; PTÁČEK, P.; BARTONÍČKOVÁ, E.; NOVOTNÝ, R.
Vydáno
10. 1. 2014
Nakladatel
CMV FCH VUT
Místo
Brno
Strany od
1
Strany do
53
Strany počet
53
BibTex
@misc{BUT113922,
author="Tomáš {Opravil} and Petr {Ptáček} and Eva {Bartoníčková} and Radoslav {Novotný}",
title="Intenzifikace procesu mletí betaglukanu",
year="2014",
pages="1--53",
publisher="CMV FCH VUT",
address="Brno",
note="summary research report - contract. research"
}