Publication detail
Enzymatická hydrolýza kávové sedliny
PALA, M. OBRUČA, S. SKŘIVANOVÁ, V. BENEŠOVÁ, P. HLAVÁČEK, V. MÁROVÁ, I.
Original Title
Enzymatická hydrolýza kávové sedliny
English Title
Enzymatic hydrolysis of coffee grounds
Type
abstract
Language
Czech
Original Abstract
Práce se zabývá studiem hydrolytických enzymů produkovaných plísní a stanovením jejich charakteristik. Byly stanoveny hodnoty pH a teplotního optima daných enzymů zodpovědných za hydrolýzu kávové sedliny na fermetovatelné cukry a stanovena produkční křivka.
English abstract
The work deals with the study of hydrolytic enzymes produced by fungi and determining their characteristics. Values were determined pH and temperature optima of the enzymes responsible for the hydrolysis of the coffee grounds to fermentable sugars and established production curve.
Keywords
hydrolýza, kávová sedlina
Key words in English
hydrolysis, coffee grounds
Authors
PALA, M.; OBRUČA, S.; SKŘIVANOVÁ, V.; BENEŠOVÁ, P.; HLAVÁČEK, V.; MÁROVÁ, I.
Released
7. 9. 2014
Publisher
Česká společnost chemická
Location
Ostrava
ISBN
1803-2389
Periodical
Chemické listy (S)
Year of study
108
Number
8
State
Czech Republic
Pages from
793
Pages to
793
Pages count
1
URL
BibTex
@misc{BUT112048,
author="Martin {Pala} and Stanislav {Obruča} and Veronika {Skřivanová} and Pavla {Benešová} and Viliam {Hlaváček} and Ivana {Márová}",
title="Enzymatická hydrolýza kávové sedliny",
year="2014",
journal="Chemické listy (S)",
volume="108",
number="8",
pages="793--793",
publisher="Česká společnost chemická",
address="Ostrava",
issn="1803-2389",
url="https://www.chemicke-listy.cz",
note="abstract"
}