Detail publikace
Enzymatická hydrolýza kávové sedliny
PALA, M. OBRUČA, S. SKŘIVANOVÁ, V. BENEŠOVÁ, P. HLAVÁČEK, V. MÁROVÁ, I.
Originální název
Enzymatická hydrolýza kávové sedliny
Anglický název
Enzymatic hydrolysis of coffee grounds
Typ
abstrakt
Jazyk
čeština
Originální abstrakt
Práce se zabývá studiem hydrolytických enzymů produkovaných plísní a stanovením jejich charakteristik. Byly stanoveny hodnoty pH a teplotního optima daných enzymů zodpovědných za hydrolýzu kávové sedliny na fermetovatelné cukry a stanovena produkční křivka.
Anglický abstrakt
The work deals with the study of hydrolytic enzymes produced by fungi and determining their characteristics. Values were determined pH and temperature optima of the enzymes responsible for the hydrolysis of the coffee grounds to fermentable sugars and established production curve.
Klíčová slova
hydrolýza, kávová sedlina
Klíčová slova v angličtině
hydrolysis, coffee grounds
Autoři
PALA, M.; OBRUČA, S.; SKŘIVANOVÁ, V.; BENEŠOVÁ, P.; HLAVÁČEK, V.; MÁROVÁ, I.
Vydáno
7. 9. 2014
Nakladatel
Česká společnost chemická
Místo
Ostrava
ISSN
1803-2389
Periodikum
Chemické listy (S)
Ročník
108
Číslo
8
Stát
Česká republika
Strany od
793
Strany do
793
Strany počet
1
URL
BibTex
@misc{BUT112048,
author="Martin {Pala} and Stanislav {Obruča} and Veronika {Skřivanová} and Pavla {Benešová} and Viliam {Hlaváček} and Ivana {Márová}",
title="Enzymatická hydrolýza kávové sedliny",
year="2014",
journal="Chemické listy (S)",
volume="108",
number="8",
pages="793--793",
publisher="Česká společnost chemická",
address="Ostrava",
issn="1803-2389",
url="https://www.chemicke-listy.cz",
note="abstract"
}