Publication detail
Tagatosa - nové prebiotické sladidlo
OLŠOVCOVÁ, Z. VESPALCOVÁ, M.
Original Title
Tagatosa - nové prebiotické sladidlo
English Title
Tagatose - the new prebiotic sweetener
Type
lecture
Language
Czech
Original Abstract
Odborná přednáška zaměřující se na obecné informace o tomto sladidle, fyzikální, chemické vlastnosti, výroba, zpracování a vliv na lidské zdraví a využití v potravinářském průmyslu. Okrajově popsány možnosti analytického stanovení tagatosy ve vzorcích pomocí HPLC.
English abstract
Lecture focuses on general information about this sweetener, physical, chemical properties, production, processing, effects on human health and the food industry. Briefly it described possibilities analytical determination tagatose in the samples by HPLC.
Keywords
tagatosa, vlastnosti, aplikace, metabolismus, zdraví, HPLC
Key words in English
tagatose, properties, applications, metabolism, health, HPLC
Authors
OLŠOVCOVÁ, Z.; VESPALCOVÁ, M.
Released
27. 6. 2013
Location
Lékařská fakulta MU, Brno
BibTex
@misc{BUT101081,
author="Zuzana {Jurečková} and Milena {Vespalcová}",
title="Tagatosa - nové prebiotické sladidlo",
year="2013",
address="Lékařská fakulta MU, Brno",
note="lecture"
}