Detail publikace
Tagatosa - nové prebiotické sladidlo
OLŠOVCOVÁ, Z. VESPALCOVÁ, M.
Originální název
Tagatosa - nové prebiotické sladidlo
Anglický název
Tagatose - the new prebiotic sweetener
Typ
přednáška
Jazyk
čeština
Originální abstrakt
Odborná přednáška zaměřující se na obecné informace o tomto sladidle, fyzikální, chemické vlastnosti, výroba, zpracování a vliv na lidské zdraví a využití v potravinářském průmyslu. Okrajově popsány možnosti analytického stanovení tagatosy ve vzorcích pomocí HPLC.
Anglický abstrakt
Lecture focuses on general information about this sweetener, physical, chemical properties, production, processing, effects on human health and the food industry. Briefly it described possibilities analytical determination tagatose in the samples by HPLC.
Klíčová slova
tagatosa, vlastnosti, aplikace, metabolismus, zdraví, HPLC
Klíčová slova v angličtině
tagatose, properties, applications, metabolism, health, HPLC
Autoři
OLŠOVCOVÁ, Z.; VESPALCOVÁ, M.
Vydáno
27. 6. 2013
Místo
Lékařská fakulta MU, Brno
BibTex
@misc{BUT101081,
author="Zuzana {Jurečková} and Milena {Vespalcová}",
title="Tagatosa - nové prebiotické sladidlo",
year="2013",
address="Lékařská fakulta MU, Brno",
note="lecture"
}