Project detail
Application of SPME method for aroma compounds of cheese analysis
Duration: 01.01.2003 — 31.12.2003
Funding resources
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR - Fond rozvoje vysokých škol (FRVŠ)
- whole funder (2003-03-19 - not assigned)
On the project
Cílem předkládaného projektu je vypracovat jednoduchou a rychlou metodu analýzy aromatických látek v potravinách založenou na použití SPME a plynové chromatografie. Tato metoda bude dále použita ke stanovení charakteristických aromatických látek plísňových sýrů a ke sledování jejich změn v průběhu zrání sýrů.
Description in English
The aim of this project is to found fast and easy method for analysis of aroma compounds of food, based on SPME and gas chromatography.
Keywords
aroma, sýr, SPME
Key words in English
aroma, cheese, SPME
Mark
IS 905
Default language
Czech
People responsible
Vítová Eva, doc. Ing., Ph.D. - principal person responsible
Units
Faculty of Chemistry
- beneficiary (2003-01-01 - not assigned)