Detail projektu
Využití metody SPME ke stanovení aromatických látek sýrů
Období řešení: 1.1.2003 — 31.12.2003
Zdroje financování
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR - Fond rozvoje vysokých škol (FRVŠ)
- plně financující (19. 3. 2003 - )
O projektu
Cílem předkládaného projektu je vypracovat jednoduchou a rychlou metodu analýzy aromatických látek v potravinách založenou na použití SPME a plynové chromatografie. Tato metoda bude dále použita ke stanovení charakteristických aromatických látek plísňových sýrů a ke sledování jejich změn v průběhu zrání sýrů.
Popis anglicky
The aim of this project is to found fast and easy method for analysis of aroma compounds of food, based on SPME and gas chromatography.
Klíčová slova
aroma, sýr, SPME
Klíčová slova anglicky
aroma, cheese, SPME
Označení
IS 905
Originální jazyk
čeština
Řešitelé
Vítová Eva, doc. Ing., Ph.D. - hlavní řešitel
Útvary
Fakulta chemická
- odpovědné pracoviště (1.1.2003 - nezadáno)
Fakulta chemická
- příjemce (1.1.2003 - nezadáno)
Odpovědnost: Vítová Eva, doc. Ing., Ph.D.