Course detail
Team Practical Project - PCH
FCH-BC_TP_PCHAcad. year: 2025/2026
Not applicable.
Language of instruction
Czech
Number of ECTS credits
2
Mode of study
Not applicable.
Guarantor
Aims
Not applicable.
Rules for evaluation and completion of the course
Not applicable.
Study aids
Not applicable.
Prerequisites and corequisites
Not applicable.
Basic literature
Not applicable.
Recommended reading
Not applicable.
Classification of course in study plans
- Programme BKCP_CHTP Bachelor's
specialization PCH , 3 year of study, winter semester, compulsory-optional
- Programme BKCP_CHTPO Bachelor's
specialization PCH , 3 year of study, winter semester, compulsory-optional
- Programme BPCP_CHTP Bachelor's
specialization PCH , 3 year of study, winter semester, compulsory-optional
- Programme BPCP_CHTPO Bachelor's
specialization PCH , 3 year of study, winter semester, compulsory-optional
Type of course unit
Seminar
13 hod., compulsory
Teacher / Lecturer
Syllabus
1.týden: Úvod do výuky, projektové řízení, týmová práce. Rozdělení studentů do týmů (po 4-5 členech), výběr témat a supervizorů.
Témata - příklady:
1. Analýza změn obsahu fenolických látek v pivu a surovinách v průběhu technologického procesu.
2. Změny aromaticky aktivních látek v průběhu technologie výroby sýrů.
3. Charakterizace prebiotik v potravinářských produktech a formy jejich aplikace.
4. Konzervace ovoce a stanovení obsahu těžkých kovů ve skladovaném konzervovaném ovoci.
5. Téma z praxe: Příprava a charakterizace směsných ovocných šťáv s podílem vína.
6. Téma z praxe v návaznosti na exkurzi do firmy Delta pekárny, případně Mlýny Voženílek
7. Téma z praxe v návaznosti na exkurzi do firmy Čokoládovny Rohatec, případně cukrovat Kojetím
2.-9. týden:
1. Exkurze - společnost Delta pekárny (Brno); Mlýny Voženílek (výroba pekárenských výrobků; zpracování obilí a výroby mouky)
2. Exkurze - společnost Čokoládovny Rohatec, s.r.o; cukrovar Kojetín
3. Zpracování projektového zadání - teoretický i praktický blok; kontrolní dny v jednotlivých týmech.
10.-13. týden: Prezentace výsledků jednotlivých týmů (1 seminář = 3 týmy), diskuse, oponentura závěrečné zprávy.
10.-13. týden: Prezentace výsledků jednotlivých týmů (1 seminář = 3 týmy), diskuse, oponentura závěrečné zprávy.
Témata - příklady:
1. Analýza změn obsahu fenolických látek v pivu a surovinách v průběhu technologického procesu.
2. Změny aromaticky aktivních látek v průběhu technologie výroby sýrů.
3. Charakterizace prebiotik v potravinářských produktech a formy jejich aplikace.
4. Konzervace ovoce a stanovení obsahu těžkých kovů ve skladovaném konzervovaném ovoci.
5. Téma z praxe: Příprava a charakterizace směsných ovocných šťáv s podílem vína.
6. Téma z praxe v návaznosti na exkurzi do firmy Delta pekárny, případně Mlýny Voženílek
7. Téma z praxe v návaznosti na exkurzi do firmy Čokoládovny Rohatec, případně cukrovat Kojetím
2.-9. týden:
1. Exkurze - společnost Delta pekárny (Brno); Mlýny Voženílek (výroba pekárenských výrobků; zpracování obilí a výroby mouky)
2. Exkurze - společnost Čokoládovny Rohatec, s.r.o; cukrovar Kojetín
3. Zpracování projektového zadání - teoretický i praktický blok; kontrolní dny v jednotlivých týmech.
10.-13. týden: Prezentace výsledků jednotlivých týmů (1 seminář = 3 týmy), diskuse, oponentura závěrečné zprávy.
10.-13. týden: Prezentace výsledků jednotlivých týmů (1 seminář = 3 týmy), diskuse, oponentura závěrečné zprávy.