Course detail
Team Practical Project - CHPL
FCH-BC_TP_CHPLAcad. year: 2023/2024
Not applicable.
Language of instruction
Czech
Number of ECTS credits
2
Mode of study
Not applicable.
Guarantor
Entry knowledge
Not applicable.
Rules for evaluation and completion of the course
Not applicable.
Aims
Not applicable.
Study aids
Not applicable.
Prerequisites and corequisites
Not applicable.
Basic literature
Not applicable.
Recommended reading
Not applicable.
Elearning
eLearning: currently opened course
Classification of course in study plans
- Programme BPCP_CHTPO Bachelor's
specialization CHPL , 3 year of study, winter semester, compulsory-optional
- Programme BKCP_CHTPO Bachelor's
specialization CHPL , 3 year of study, winter semester, compulsory-optional
Type of course unit
Seminar
13 hod., compulsory
Teacher / Lecturer
Syllabus
1.týden: Úvod do výuky, projektové řízení, týmová práce. Rozdělení studentů do týmů (po 4-5 členech), výběr témat a supervizorů.
Témata - příklady:
1. Technologická příprava a analýza složení biomasy zelených řas rodu Chlorella .
2. Změny obsahu kofeinu v různých typech bylinných čajů podle technologie zpracování.
3. Technologická úprava biomasy a stanovení beta-glukanů u kvasinek rodu Saccharomyces.
4. Technologické zpracování vybraných typů drobných plodů a sledování změn obsahu vitaminů a antioxidantů.
5. Téma z praxe: Vývoj kombinovaných preparátů s obsahem prebiotik a probiotik.
6. Téma z praxe v návaznosti na exkurzi do firmy Vitar
7. Téma z praxe v návaznosti na exkurzi do firmy Fosfa, a.s.
2.-9. týden:
1. Exkurze - společnost Vitar, s.r.o., Tišnov (výroba potravinových doplňků a kosmetiky na přírodní bázi)
2. Exkurze - společnost Fosfa, a.s., Břeclav (vývoj potravin nového typu; produkce hygienických prostředků na ekologické a přírodní bázi)
3. Zpracování projektového zadání - teoretický i praktický blok; kontrolní dny v jednotlivých týmech.
10.-13. týden: Prezentace výsledků jednotlivých týmů (1 seminář = 3 týmy), diskuse, oponentura závěrečné zprávy.
Témata - příklady:
1. Technologická příprava a analýza složení biomasy zelených řas rodu Chlorella .
2. Změny obsahu kofeinu v různých typech bylinných čajů podle technologie zpracování.
3. Technologická úprava biomasy a stanovení beta-glukanů u kvasinek rodu Saccharomyces.
4. Technologické zpracování vybraných typů drobných plodů a sledování změn obsahu vitaminů a antioxidantů.
5. Téma z praxe: Vývoj kombinovaných preparátů s obsahem prebiotik a probiotik.
6. Téma z praxe v návaznosti na exkurzi do firmy Vitar
7. Téma z praxe v návaznosti na exkurzi do firmy Fosfa, a.s.
2.-9. týden:
1. Exkurze - společnost Vitar, s.r.o., Tišnov (výroba potravinových doplňků a kosmetiky na přírodní bázi)
2. Exkurze - společnost Fosfa, a.s., Břeclav (vývoj potravin nového typu; produkce hygienických prostředků na ekologické a přírodní bázi)
3. Zpracování projektového zadání - teoretický i praktický blok; kontrolní dny v jednotlivých týmech.
10.-13. týden: Prezentace výsledků jednotlivých týmů (1 seminář = 3 týmy), diskuse, oponentura závěrečné zprávy.
Elearning
eLearning: currently opened course