Publication detail
Vliv přídavku rostlinného tuku na organoleptické vlastnosti hořké čokolády.
VÍTOVÁ, E. VESPALCOVÁ, M. LOUPANCOVÁ, B. ŠTOUDKOVÁ, H. ZEMANOVÁ, J. MARTINŮ, J.
Original Title
Vliv přídavku rostlinného tuku na organoleptické vlastnosti hořké čokolády.
English Title
Influence of vegetable fat addition on organoleptic properties of dark chocolate.
Type
journal article - other
Language
Czech
Original Abstract
V této práci byly testovány tři typy hořkých čokolád : Figaro hořká (bez přídavku rostlinného tuku), Figaro na vaření (přídavek rostlinného tuku do 5 %) a Kaumy poleva na vaření (kakaové máslo nahrazeno rostlinným tukem). Složení jednotlivých vzorků se liší, pro naši práci je důležitý především eventuální obsah rostlinného tuku. Vzorky čokolád byly hodnoceny rozdílovou metodou, pořadovým testem, dále byl hodnocen jejich vzhled, barva, chuť, vůně a konzistence pomocí pětibodové popisné stupnice a na závěr byl stanoven intenzitní profil vybraných chutí a vůní.
English abstract
Influence of vegetable fat addition on organoleptic properties of dark chocolate.
Key words in English
chocolate, organoleptic properties
Authors
VÍTOVÁ, E.; VESPALCOVÁ, M.; LOUPANCOVÁ, B.; ŠTOUDKOVÁ, H.; ZEMANOVÁ, J.; MARTINŮ, J.
RIV year
2006
Released
29. 5. 2006
Publisher
Výzkumný ústav potravinářský Praha
Location
Praha
ISBN
1802-1433
Periodical
Sborník příspěvků XXXVII. Symposia o nových směrech výroby a hodnocení potravin
Year of study
10
Number
5
State
Czech Republic
Pages from
53
Pages to
53
Pages count
1
BibTex
@article{BUT43629,
author="Eva {Vítová} and Milena {Vespalcová} and Blanka {Loupancová} and Hana {Burianová} and Jana {Zemanová} and Jana {Martinů}",
title="Vliv přídavku rostlinného tuku na organoleptické vlastnosti hořké čokolády.",
journal="Sborník příspěvků XXXVII. Symposia o nových směrech výroby a hodnocení potravin",
year="2006",
volume="10",
number="5",
pages="53--53",
issn="1802-1433"
}