Publication detail
Prevence tvorby akrylamidu v cereálních produktech aplikací L-asparaginázy
MARKOVÁ, L. CIESAROVÁ, Z. BASIL, E. BEDNÁRIKOVÁ, A. KUKUROVÁ, K. SINDLER, W. MURKOVIC, M. ŠIMKO, P.
Original Title
Prevence tvorby akrylamidu v cereálních produktech aplikací L-asparaginázy
English Title
Prevention of acrylamide formation in cereal products by application of enzyme L-asparaginase
Type
conference paper
Language
Czech
Original Abstract
Cílem této studie bylo provést monitoring výskytu akrylamidu v cereálních produktech a navrhnout či optimalizovat technologii výroby, případně recepturu vybraných druhů trvanlivého pečiva s cílem minimalizovat obsah akrylamidu pod deklarovanou indikativní hodnotu a tím dosáhnout zvýšení zdravotní bezpečnosti výrobků.
English abstract
The aim of this study was to carry out monitoring of acrylamide in cereal products and to design and optimize production technology or recipe of biscuits. The objective of optimization is to minimize the content of acrylamide under an indicative value and thus achieve increased health product safety.
Keywords
akrylamid, eliminace, sušenky, L-asparagináza
Key words in English
acrylamide, elimination, biscuits, L-asparaginase
Authors
MARKOVÁ, L.; CIESAROVÁ, Z.; BASIL, E.; BEDNÁRIKOVÁ, A.; KUKUROVÁ, K.; SINDLER, W.; MURKOVIC, M.; ŠIMKO, P.
RIV year
2012
Released
8. 11. 2012
ISBN
978-80-970552-6-4
Book
Zborník z V. Vedeckej konferencie Mladí vedci – Bezpečnosť potravinového reťazca
Pages from
23
Pages to
27
Pages count
5
BibTex
@inproceedings{BUT97674,
author="MARKOVÁ, L. and CIESAROVÁ, Z. and BASIL, E. and BEDNÁRIKOVÁ, A. and KUKUROVÁ, K. and SINDLER, W. and MURKOVIC, M. and ŠIMKO, P.",
title="Prevence tvorby akrylamidu v cereálních produktech aplikací L-asparaginázy",
booktitle="Zborník z V. Vedeckej konferencie Mladí vedci – Bezpečnosť potravinového reťazca",
year="2012",
pages="23--27",
isbn="978-80-970552-6-4"
}