Publication detail
Srovnání analytické a senzorické chutnosti tavených sýrových analogů
SKLENÁŘOVÁ, K. VÍTOVÁ, E. BUŇKA, F. DIVIŠOVÁ, R.
Original Title
Srovnání analytické a senzorické chutnosti tavených sýrových analogů
English Title
The comparison of analytical and sensory flavour of processed cheese analogues
Type
abstract
Language
Czech
Original Abstract
U vybraných tavených sýrových analogů s přídavkem různých tuků (slunečnicový olej, palmový tuk, kokosový tuk, máslo a koncentrovaný mléčný tuk) byly pomocí SPME-GC identifikovány a kvantifikovány aromaticky aktivní sloučeniny. Zároveň byla provedena senzorická analýza flavouru.
English abstract
The aim of this work was to identify and quantify the content of taste and aroma active compounds and to evaluate flavour of cheese analogue samples with various vegetable fats (coconut, palm, butter and mixed oils and butter).
Keywords
Sýrové analogy, SPME, GC, chutnost
Key words in English
Cheese analogues, SPME, GC, flavour
Authors
SKLENÁŘOVÁ, K.; VÍTOVÁ, E.; BUŇKA, F.; DIVIŠOVÁ, R.
Released
6. 6. 2012
Publisher
ČSCH
Location
Olomouc
ISBN
0009-2770
Periodical
Chemické listy
Year of study
106
Number
6
State
Czech Republic
Pages from
571
Pages to
571
Pages count
1
BibTex
@misc{BUT92750,
author="Kateřina {Sůkalová} and Eva {Vítová} and František {Buňka} and Radka {Divišová}",
title="Srovnání analytické a senzorické chutnosti tavených sýrových analogů",
year="2012",
journal="Chemické listy",
volume="106",
number="6",
pages="571--571",
publisher="ČSCH",
address="Olomouc",
issn="0009-2770",
note="abstract"
}