Project detail

Bricks of progressive conception with controlled properties

Duration: 01.05.2019 — 31.12.2022

Funding resources

Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR - TRIO

- whole funder

On the project

Předkládaný projekt bude zaměřen na vývoj a testování cihelných zdících prvků s extrémně nízkými tepelnými vodivostmi. Dále bude projekt sledovat použité materiály a uspořádání v cihelném zdícím prvku. Z hlediska materiálů budou testovány anorganické, organické i polymerní materiály. Z hlediska uspořádání budou testovány systémy v sendvičovém uspořádání s odpovídajícími zámky, kdy do sendvičové struktury může být zakomponován např. polyuretan či anorganický prvek s řízenou porozitou a nízkou teplenou vodivostí. Další možností pak je vyplňování děr ve vypálených cihlách alternativními materiály s nízkou tepelnou vodivostí.

Description in English
The main target of the project is to develop a functional brick of advanced conception with controlled properties designed for building masonry. The following partial goals are necessary to achieve this main target: 1. development of thermal insulation material 2. finding a suitable way of the new type brick production technology 3. development of structure designing methodology from the new type brick

Keywords
cihlářské výrobky, tepelná vodivost, sendvičévé uspořádání, zdící prvky

Key words in English
Brick products- perimeter masonry- sandwich elements- heat conductivity- new generation bricks with controlled properties.

Mark

FV40375

Default language

Czech

People responsible

Opravil Tomáš, doc. Ing., Ph.D. - principal person responsible

Units

Materials Research Centre
- (2018-10-22 - not assigned)