Project detail

Identification of antimicrobial peptides in egg white - Helvetia Pharma.

Duration: 01.01.2014 — 31.05.2014

Funding resources

Neveřejný sektor - Přímé kontrakty - smluvní výzkum, neveřejné zdroje
- whole funder (2014-01-01 - 2014-12-31)

On the project

Cílem projektu je charakterizace vybraných specifických antimikrobiálních proteinů přítomných ve vaječném bílku. Záměrem projektu bylo též studium stability těchto peptidů a proteinů, možnosti jejich izolace a stanovení aktivity. Dalším cílm je analýza přítomnosti a aktivity antimikrobiállních peptidů ve vybraných výrobcích.

Description in English
The aim of presented project was to chaaracterize selected antimicrobial proteins and peptides present in egg white. Further, stability of these peptides was studied, isolation procedures were tested and activity was determined. Analysis of presence and activity of antimicrobial peptides in some products was performed too.

Keywords
vaječný bílek, antimikrobiální peptidy

Key words in English
egg white, antimicrobial peptides

Mark

HS16459220

Default language

Czech

People responsible

Obruča Stanislav, prof. Ing., Ph.D. - fellow researcher
Skoumalová Petra, Ing., Ph.D. - fellow researcher
Márová Ivana, prof. RNDr., CSc. - principal person responsible

Units

Institute of Food Science and Biotechnology
- beneficiary (2014-01-01 - 2014-12-31)
Materials Research Centre
- co-beneficiary (2015-03-28 - not assigned)

Results

MÁROVÁ, I.; OBRUČA, S.; MATOUŠKOVÁ, P. Souhrnná zpráva o výsledcích smluvního výzkumu. 2014.
Detail