Detail publikace
Eliminace akrylamidu: Zvýšenie bezpečnosti a zachovanie kvality cereálnych potravín
CIESAROVÁ, Z. KUKUROVÁ, K. MARKOVÁ, L. SÁDECKÁ, J. BELKOVÁ, R.
Originální název
Eliminace akrylamidu: Zvýšenie bezpečnosti a zachovanie kvality cereálnych potravín
Anglický název
Eliminace akrylamidu: Zvýšení bezpečnosti a zachování kvality cereálních potravin
Typ
článek ve sborníku ve WoS nebo Scopus
Jazyk
slovenština
Originální abstrakt
Cieľom práce bol transfer poznatkov z výskumu spôsobov eliminácie akrylamidu pomocou anorganických solí v modelových cereálnych matriciach do prípravy komerčných chlebových zmesí určených na pečenie chleba v domácich pekárničkách, pričom ako jeden z nevyhnutných faktorov aplikácie bolo zachovanie organoleptických vlastností hotového produktu.
Anglický abstrakt
The aim of the work was the transfer of knowledge on the elimination of acrylamide using inorganic salts in the model cereal matrices from research to commercial mixtures for baking bread at home bakeries. As one of the essential factors of the application was to preserve the organoleptic properties of the finished product.
Klíčová slova
akrylamid, cereálne potraviny, bezpečnosť, kvalita
Klíčová slova v angličtině
acrylamide, cereal food, safety, quality
Autoři
CIESAROVÁ, Z.; KUKUROVÁ, K.; MARKOVÁ, L.; SÁDECKÁ, J.; BELKOVÁ, R.
Rok RIV
2012
Vydáno
21. 5. 2012
ISBN
978-80-7080-839-9
Kniha
XLII. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin - Sborník příspěvků
Strany od
90
Strany do
92
Strany počet
3
BibTex
@inproceedings{BUT97672,
author="CIESAROVÁ, Z. and KUKUROVÁ, K. and MARKOVÁ, L. and SÁDECKÁ, J. and BELKOVÁ, R.",
title="Eliminace akrylamidu: Zvýšenie bezpečnosti a zachovanie kvality cereálnych potravín",
booktitle="XLII. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin - Sborník příspěvků",
year="2012",
pages="90--92",
isbn="978-80-7080-839-9"
}