Detail publikace

. Optimization of lipase production by Bacillus Optimization of lipase production by Bacillus subtilis

VOBĚRKOVÁ, S. HERMANOVÁ, S. OMELKOVÁ, J. SLAVÍČKOVÁ, R. RICHTERA, L.

Originální název

. Optimization of lipase production by Bacillus Optimization of lipase production by Bacillus subtilis

Typ

abstrakt

Jazyk

angličtina

Originální abstrakt

The aim of this work was to study the effect of pH and temperature on the activity of lipase produced by the submerged culture of Bacillus subtilis CCM 1999. A series of cultivation media differing in the carbon sources and the nutrient content; brain heart infusion broth, nutrient broth and nutrient broth supplemented with 2 % glucose was used. The activity of lipase was measured spectrophotometrically using p-nitrophenyl laurate in ethanol as the substrate.

Klíčová slova

Bacillus subtilis

Autoři

VOBĚRKOVÁ, S.; HERMANOVÁ, S.; OMELKOVÁ, J.; SLAVÍČKOVÁ, R.; RICHTERA, L.

Vydáno

17. 8. 2011

Nakladatel

Česká společnost chemická

Místo

Praha

ISSN

0009-2770

Periodikum

Chemické listy

Ročník

105 (S)

Číslo

Symposia

Stát

Česká republika

Strany od

s1003

Strany do

s1004

Strany počet

1