Detail publikace

Klasifikace organických a konvenčních mouk z hlediska podmínek pěstování a technologického zpracování na základě vybraných spektrálních parametrů

TOBOLKOVÁ, B. SUHAJ, M. POLOVKA, M.

Originální název

Klasifikace organických a konvenčních mouk z hlediska podmínek pěstování a technologického zpracování na základě vybraných spektrálních parametrů

Anglický název

Classification of organic and conventional flours with respect to growing conditions and processing technology based on individual spectral parameters

Typ

abstrakt

Jazyk

čeština

Originální abstrakt

Prostudoval se vliv extrakčních podmínek, zejména rozpouštědla, na obsah funkčních složek a antioxidační vlastnosti extraktů 20 vzorek mouk různého původu, způsobů pěstování, stupně a technologie mletí.

Anglický abstrakt

The aim of the presented work was evaluate the influence of extraction conditions, especially solvents on the functional compounds content and antioxidant properties of 20 flour extracts of different origin, cultivation methods and grinding technology.

Klíčová slova

cereálie, mouka, antioxidační aktivita, EPR, UV-VIS, klasifikace, multivariační statistika

Klíčová slova v angličtině

cereals, flours, antioxidant activity, EPR, UV-VIS, classification, Multivariate statistic

Autoři

TOBOLKOVÁ, B.; SUHAJ, M.; POLOVKA, M.

Vydáno

10. 11. 2011

Nakladatel

Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR – Kontaktný bod SR pre vedeckú a technickú spoluprácu s EFSA; Univerzita veterinárného lekársva a farmácie v Košiciach

Místo

Košice, Slovenská republika

ISBN

978-80-970552-2-6

Kniha

Zborník abstraktov. IV. vedecká konferencia Mladých vedeckých pracovníkov v potravinárstve

Strany od

25

Strany do

25

Strany počet

1

BibTex

@misc{BUT74973,
  author="TOBOLKOVÁ, B. and SUHAJ, M. and POLOVKA, M.",
  title="Klasifikace organických a konvenčních mouk z hlediska podmínek pěstování a technologického zpracování na základě vybraných spektrálních parametrů",
  booktitle="Zborník abstraktov. IV. vedecká konferencia Mladých vedeckých pracovníkov v potravinárstve",
  year="2011",
  pages="25--25",
  publisher="Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR – Kontaktný bod SR pre vedeckú a technickú spoluprácu s EFSA; Univerzita veterinárného lekársva a  farmácie v Košiciach",
  address="Košice, Slovenská republika",
  isbn="978-80-970552-2-6",
  note="abstract"
}