Detail publikace
Utilization of dried stevia leaves to tea sweetening
VESPALCOVÁ, M. SVOBODOVÁ, A. ZDAŘILOVÁ, A.
Originální název
Utilization of dried stevia leaves to tea sweetening
Typ
článek v časopise - ostatní, Jost
Jazyk
angličtina
Originální abstrakt
Utilization of dried stevia leaves to sea sweetening is investigated in the paper. The optimal addition of dry stevia leaves was determind by using sensory analysis. Tea extracts containing the statistically optimal amounts of stevia leaves have been analysed by HPLC for the concentration of stevioside extracted from the stevia leaves.
Klíčová slova
Stevia; stevioside; tea sweetening
Autoři
VESPALCOVÁ, M.; SVOBODOVÁ, A.; ZDAŘILOVÁ, A.
Rok RIV
2002
Vydáno
10. 9. 2002
Nakladatel
ČSCH
Místo
Brno
ISSN
0009-2770
Periodikum
Chemické listy
Ročník
96
Číslo
S
Stát
Česká republika
Strany od
194
Strany do
195
Strany počet
2
BibTex
@article{BUT41021,
author="Milena {Vespalcová} and Alena {Svobodová} and Adéla {Zdařilová}",
title="Utilization of dried stevia leaves to tea sweetening",
journal="Chemické listy",
year="2002",
volume="96",
number="S",
pages="194--195",
issn="0009-2770"
}