Detail publikace

Stanovení bioaktivních látek v hroznech jako pomocný ukazatel jejich kvality v kontextu klimatické změny

GROSS, M. HAVLÍKOVÁ, M.

Originální název

Stanovení bioaktivních látek v hroznech jako pomocný ukazatel jejich kvality v kontextu klimatické změny

Anglický název

Determination of bioactive compounds in grapes as an auxiliary indicator of their quality in the context of climate change

Typ

článek ve sborníku mimo WoS a Scopus

Jazyk

čeština

Originální abstrakt

V souvislosti s probíhající změnou klimatu se ukazuje jako nutnost ověřovat platnost empiricky zažitých jistot. Jedním z příkladů je pěstování révy vinné a hroznů pro výrobu vína. Cílem tohoto příspěvku je mj. poukázat na změny v obsahu minoritních bioaktivních látek hroznů ryzlinkových odrůd při jejich zrání.

Anglický abstrakt

In the context of ongoing climate change, it appears necessary to test the validity of empirically experienced certainties. One example is the cultivation of vines and grapes for wine production. The aim of this paper is, among other things, to highlight the changes in the content of minor bioactive compounds in Riesling grapes varieties during ripening.

Klíčová slova

Hrozny, klimatická změna, bioaktivní látky.

Klíčová slova v angličtině

Grapes, climate change, bioactive compounds.

Autoři

GROSS, M.; HAVLÍKOVÁ, M.

Vydáno

2. 12. 2024

Nakladatel

Fakulta chemickej a potravinárskej technológie, Slovenská technická univerzita v Bratislave

Místo

Bratislava

ISBN

978-80-8208-128-5

Kniha

Chémia a technológie pre život - 26. celoslovenská študentská vedecká konferencia s medzinárodnou účasťou

Číslo edice

1

Strany od

171

Strany do

172

Strany počet

425

URL

BibTex

@inproceedings{BUT197118,
  author="Michal {Gross} and Markéta {Havlíková}",
  title="Stanovení bioaktivních látek v hroznech jako pomocný ukazatel jejich kvality v kontextu klimatické změny",
  booktitle="Chémia a technológie pre život - 26. celoslovenská študentská vedecká konferencia s medzinárodnou účasťou",
  year="2024",
  number="1",
  pages="171--172",
  publisher="Fakulta chemickej a potravinárskej technológie, Slovenská technická univerzita v Bratislave",
  address="Bratislava",
  isbn="978-80-8208-128-5",
  url="https://www.uiam.sk/~oravec/svk/e_zbornik_svk_2024.pdf"
}