Detail publikace
Stanovení bioaktivních látek v hroznech jako pomocný ukazatel jejich kvality v kontextu klimatické změny
GROSS, M. HAVLÍKOVÁ, M.
Originální název
Stanovení bioaktivních látek v hroznech jako pomocný ukazatel jejich kvality v kontextu klimatické změny
Anglický název
Determination of bioactive compounds in grapes as an auxiliary indicator of their quality in the context of climate change
Typ
článek ve sborníku mimo WoS a Scopus
Jazyk
čeština
Originální abstrakt
V souvislosti s probíhající změnou klimatu se ukazuje jako nutnost ověřovat platnost empiricky zažitých jistot. Jedním z příkladů je pěstování révy vinné a hroznů pro výrobu vína. Cílem tohoto příspěvku je mj. poukázat na změny v obsahu minoritních bioaktivních látek hroznů ryzlinkových odrůd při jejich zrání.
Anglický abstrakt
In the context of ongoing climate change, it appears necessary to test the validity of empirically experienced certainties. One example is the cultivation of vines and grapes for wine production. The aim of this paper is, among other things, to highlight the changes in the content of minor bioactive compounds in Riesling grapes varieties during ripening.
Klíčová slova
Hrozny, klimatická změna, bioaktivní látky.
Klíčová slova v angličtině
Grapes, climate change, bioactive compounds.
Autoři
GROSS, M.; HAVLÍKOVÁ, M.
Vydáno
2. 12. 2024
Nakladatel
Fakulta chemickej a potravinárskej technológie, Slovenská technická univerzita v Bratislave
Místo
Bratislava
ISBN
978-80-8208-128-5
Kniha
Chémia a technológie pre život - 26. celoslovenská študentská vedecká konferencia s medzinárodnou účasťou
Číslo edice
1
Strany od
171
Strany do
172
Strany počet
425
URL
BibTex
@inproceedings{BUT197118,
author="Michal {Gross} and Markéta {Havlíková}",
title="Stanovení bioaktivních látek v hroznech jako pomocný ukazatel jejich kvality v kontextu klimatické změny",
booktitle="Chémia a technológie pre život - 26. celoslovenská študentská vedecká konferencia s medzinárodnou účasťou",
year="2024",
number="1",
pages="171--172",
publisher="Fakulta chemickej a potravinárskej technológie, Slovenská technická univerzita v Bratislave",
address="Bratislava",
isbn="978-80-8208-128-5",
url="https://www.uiam.sk/~oravec/svk/e_zbornik_svk_2024.pdf"
}